U mnie to pierwsza ciąża z lekami. Biorę neoparin 40. Wcześniej miałam dwa niepowodzenia . Ta ciąża na pewno będzie bardzo nudna no ewentualnie pierwszy trymestr przerzyganyPierwszy taki zestaw miałam już w ciązy z synem (7lat) z tym ze neoparin 40, byłam wówczas po dwóch staratach i ciąża zakończyła się szczęśliwie w 34tyg ciąży, potem kolejna ciąża mimo leków bez serducha potem już leki brałam od potwierdzonej owulacji i zwiększona dawka neoparin60 i ciąża z córką zakończona w 36 tyg. Oby ta ciąża była nudna
reklama
Mała.czarna
Fanka BB :)
No wlasnie ponoc jesli w zakładzie jest więcej niż 20 osób zatrudnionych to wtedy pracodawca placi a zus zwraca. Mam nadzieje ze nie będę miała z tym problemu :/w kwietniu nie mialam z tym problemow, tylko przelewy z wynagrodzeniem caly czas przychodzily z zakladu pracy - oni sie jakos rozliczaja, czy jak ?
Powiedzialam szefowi, wyslal zastepce po kase, wiec zadzwonilam i o dziwo, dobrze to przyjal, az sie zdziwilam - powiedzial tylko ze ok, grafik ogarnie. Ale zeby jakies gratulacje czy cos, no to jednak nie
No po co gratulowac :/ ale dobrze że przynajmniej fochow nie ma
Starlights
Ja sie tez dziewczyny przejmuje bardzo tym że bedzie problem z wyplata świadczeń. Wiadomo pierwszy miesiąc wyplaca pracodawca ale co potem? Ponoc zus ma duży problem z wyplata świadczeń :/
Naprawde? Nawet nie mow.. chodzi o L4, macierzynski czy generalnie ze wszystkim jest problem?
Mała.czarna
O l4. Dużo dziewczyn pisze że od kilku miesięcy nie dostalo wyplaty z zusu :/ A zus nie będzie prawnie za to odpowiadał bo jest epidemia.Naprawde? Nawet nie mow.. chodzi o L4, macierzynski czy generalnie ze wszystkim jest problem?
Starlights
No wlasnie ponoc jesli w zakładzie jest więcej niż 20 osób zatrudnionych to wtedy pracodawca placi a zus zwraca. Mam nadzieje ze nie będę miała z tym problemu :/
No po co gratulowac :/ ale dobrze że przynajmniej fochow nie ma
Oki jesli pracodawca placi to wydaje sie to pewniejsze.
Starlights
O l4. Dużo dziewczyn pisze że od kilku miesięcy nie dostalo wyplaty z zusu :/ A zus nie będzie prawnie za to odpowiadał bo jest epidemia.
Cooooo jeny... a to idzie bezposrednio z ZUSu tak? a nie od pracodawcy i ZUS zwraca?
Mała.czarna
No wydaje mu się a przynajmniej mam taka nadzieję ze w większych firmach nie będzie problemu to oni będą sie z zusem uzerac :/ ale teraz jak ktoś pracuje w małym biurze np i jest sam. No masakra zostac bez środków do życiaOki jesli pracodawca placi to wydaje sie to pewniejsze.
Starlights
No wydaje mu się a przynajmniej mam taka nadzieję ze w większych firmach nie będzie problemu to oni będą sie z zusem uzerac :/ ale teraz jak ktoś pracuje w małym biurze np i jest sam. No masakra zostac bez środków do życia
jejku oby. bo naprawde to nienajlepsza wizja
Mała.czarna
Właśnie w formach piwCooooo jeny... a to idzie bezposrednio z ZUSu tak? a nie od pracodawcy i ZUS zwraca?
No ja też sobie nie wyobrażam... czlowiek ma swoje zobowiązania i należa mu się te pieniądze a oni takie coś wyprawiają.jejku oby. bo naprawde to nienajlepsza wizja
reklama
Ja miałam o 11 ciałko żółte jest, ale jak podejrzewałam jest za wcześnie na coś więcej, więc tylko wzięłam zwolnienie i umówiłam się na piątek na USG, na poniedziałek mam wizytę i następna 17 listopada. Termin wychodzi na razie na 19 czerwca, z usg nie wiadomoNo wlasnie o to chodzi:
[emoji4] dodatkowo czesto mi sie mylą nicki, cos mi swita, ze ktos ma miec dzisiaj wizyte ale nie pamietam kto, albo zmagal sie z ta samą dolegliwoscia lub bral te same leki [emoji4] a tam łatwo bedzie mozna znalezc info, jak ktos chetny to nawet zdjecia z usg moze wstawiac.