reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Ja mam plan lezec pod kocem. Wiem, ze nie jest to ultra ciekawe, ale do niczego innego sie nie nadaje 🤣 nie dosc ze jestem bardzo senna, to jeszcze jest taka pogoda, ze nie ma szans 😀 piatek z netflixem😄
No ja już nie wiem co oglądać na tym netflixie 😂 mnie juz boli głowa od spania i leżenia ale moze to boli mnie od kropka 😂 daje o sobie znać

reklama
Ja caly dzien musze lezec, do 13 sobie popracowałam, pozniej zrobilam nowe hybrydy, zjadłam obiadek, 2h drzemki [emoji28] i teraz leże z telefonem popijajac herbatke, a partner ogląda batmana. A i czekam do 22.00 na kuriera bo sobie zamówiłam nowe kapcioszki [emoji3] jeszcze poszukuje jakiegos szlafroka i koszule nocna bo nie mam ani jednej :)

To u mnie tez tak było. Młody zasypiał sam w ciemności w pokoju. Buziaczek na dobranoc, butla i tylko słyszałam zawsze jak uderzał butla na koniec w szczebelki.

Jak właśnie był malutki to wzięłam go na jedna noc do siebie bo byłam tak zmęczona ze wstawać mi się nie chciało . Wyobraźcie sobie ze młody zwymiotował koło mnie do nosa mu naleciało i się dusił. Ja nic a nic nie słyszałam bo byłam tak zmęczona a był kilka cm obok. Dopiero ex mnie obudził i szybko złapałam i głowa w dół i go oklepalam. Przeżycie traumatyczne. Ale jak widać nic nie dało to ze spał ze mną 😞
Aż strach pomyśleć co by było jak by spał u sobie..

Zbaczajac z tematu, jakie macie plany na wieczór? Ja chcialam wyjsc na spacer ale niestety znowu zaczęło padać u mnie :/ Próbuje namówić mojego na jakieś jedzeniowe grzeszki ale narazie jest twardy 😎😂
Ugotowalam znowu pomidorowa, a teraz leze i marze zeby jej nie zwrocic, bo az mi sie cofa :(jutro mam wolna chate, bo stary jedzie na ryby, zamowimy sobie z mlodym pizze i pogramy na konsoli :) ambitne plany 😁

Nie o to chodzi by dziecko zostawić płaczące :) można je głaskać przytulać, czytać bajke czy śpiewać chodzi o to by miało swój wieczorny rytuał, by w te pierwsze lata podstosowac się pod nie. Ja moją o 4 miesiąca kąpie o 18 kolacja i spać nawet jak gdzieś jesteśmy czy ktoś jest u nas, drzemke w dzień też ma o stałej porze :) da się z każdym dzieckiem tylko trzeba poświęcić swój czas. Od 19 mamy czas dla siebie, mogą być znajomi może być głośniej a córa śpi u siebie :)
No ja poświęcam 100% czasu swojemu dziecku i nie zmuszam go do spania w dzień kiedy nie jest śpiący tylko dostosowuje się do niego. No a jak śpiewasz głaskasz czytasz a dziecko nadal by ci płakało to co wtedy? Bo moje dziecko nie jest wymagające, ja poprostu wiem ze są takie dzieci, i pomino ze sama takiego nie mam to umiem się postawić w sytuacji jak ktoś ma i się nie wymądrzać ze z każdym się da bo z moim tak jest.

reklama
Zbaczajac z tematu, jakie macie plany na wieczór? Ja chcialam wyjsc na spacer ale niestety znowu zaczęło padać u mnie :/ Próbuje namówić mojego na jakieś jedzeniowe grzeszki ale narazie jest twardy 😎😂
Mój przyniósł mi sushi 😂😂😂 także objadlam się. I harry Potter zaraz w tv 😃 młody się kapie, zaraz ucieka spać bo rano ma sparing (⚽️) pierwszy raz 😀

Do góry