reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
No ja poświęcam 100% czasu swojemu dziecku i nie zmuszam go do spania w dzień kiedy nie jest śpiący tylko dostosowuje się do niego. No a jak śpiewasz głaskasz czytasz a dziecko nadal by ci płakało to co wtedy? Bo moje dziecko nie jest wymagające, ja poprostu wiem ze są takie dzieci, i pomino ze sama takiego nie mam to umiem się postawić w sytuacji jak ktoś ma i się nie wymądrzać ze z każdym się da bo z moim tak jest.
Pracuję w żłobku więc wiem, że się da tylko na każdego trzeba znaleźć sposób:)

Mysle, ze generalizowanie, ze osoby bez dzieci sa najmadrzejsze jest troszke krzywdzace :) bo nie wydaje mi sie, ze np. wszystkie matki maja zawsze racje i stosuja odpowiednie metody wychowawcze, a uwazam ze to bardzo fajne, jak przyszla mama jest swiadoma swoich oczekiwan. uogolnianie jest po prostu nie w porzadku :)

ja oczywiscie nie potrafie sie postawic na miejscu osoby z malym dzieckiem, wiec nie bede cwaniakowac 😄 ale moge miec jakis tam plan i sprobowac go z pomoca madrych glow i innych sposobow egzekwowac.
poki co mozemy sie cieszyc rosnacymi milimetrami 😄 a jesli ktoras z was ma jakas ksiazke do polecenia o niemowlakach to chetnie przyjme rekomendacje!🤩
Chodziło mi o to, że zanim sama byłam matką to też krytykowałam innych rodziców, że tego i tego nie będę robić, że u mnie to na pewno dziecko będzie spało już o 19 itd a urodzenie wszystko zweryfikowało.

reklama
Do góry