reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

🤦‍♀️ nie rozumiesz o co mi chodzi. Nie mowie o płaczu z braku bliskości, bólu, kolek itd. Chodzi mi o płacz kiedy dziecko wymusza. I nie mówię o noworodku. Przecież nikt nie zostawi dzieciątka ktore ma kilka dni samego w łóżeczku zeby płakało no bez przesady
Niestety są tacy ludzie. Ja mówię o małym dziecku bo zaraz będziemy mieć noworodki a nie kilku łatki

reklama
Ja tez nie wyobrażam sobie ze dziecko miałoby spac ze mna caly czas. O nie nie nie. Potem wlasnie widze po znajomych ze rodzice nie mają czasu i miejsca dla siebie bo tak nauczyli dziecko. Wiadomo sa sytuacje jak choroby i ząbkowanie gdzie trzeba nosić lub wziac do siebie ale nie ma opcji ze u nas to będzie na porządku dziennym :)
Jestem już po wizycie, Maleństwo znalazło idealne miejsce, ma całe 2mm i widziałam serduszko! ❤ A raczej cały pulsujący punkcik 🥰 mam 5t5d, termin na 12 czerwca.
Mam jakąś parę dla siebie ze zbliżonym terminem? 😊
Z kalendarza ja, choć wizyty nie miałam jeszcze, ale myśle ze owulacja była później :)
🤦‍♀️ nie rozumiesz o co mi chodzi. Nie mowie o płaczu z braku bliskości, bólu, kolek itd. Chodzi mi o płacz kiedy dziecko wymusza. I nie mówię o noworodku. Przecież nikt nie zostawi dzieciątka ktore ma kilka dni samego w łóżeczku zeby płakało no bez przesady
Dzieci nie wymuszają... ani noworodki, ani dzieci 5letnie; nie mają takiego mechanizmu w głowie rozwiniętego. Ale żeby takie rzeczy wiedzieć, to trzeba teoche poczytać, a szkoda, że taka wiedza nie jest dostępna na szkole rodzenia.
a co do spania, syn spi z nami prawie codziennie po pol nocy tak, a mimo wszystko mamy udane życie seksualne i jest ta bliskość :) jak ktoś, nie ma dzieci to jest najmądrzejszy- tez taka byłam :D a jak przyjdzie taki egzemplarz, że nie usnie nigdzie indziej niż mamą,to będziecie miały to gdzieś byle by tylko spało :)
Dziecko to nie robot, to tak samo ważny człowiek jak my

Z kalendarza ja, choć wizyty nie miałam jeszcze, ale myśle ze owulacja była później :)
Dzieci nie wymuszają... ani noworodki, ani dzieci 5letnie; nie mają takiego mechanizmu w głowie rozwiniętego. Ale żeby takie rzeczy wiedzieć, to trzeba teoche poczytać, a szkoda, że taka wiedza nie jest dostępna na szkole rodzenia.
a co do spania, syn spi z nami prawie codziennie po pol nocy tak, a mimo wszystko mamy udane życie seksualne i jest ta bliskość :) jak ktoś, nie ma dzieci to jest najmądrzejszy- tez taka byłam :D a jak przyjdzie taki egzemplarz, że nie usnie nigdzie indziej niż mamą,to będziecie miały to gdzieś byle by tylko spało :)
Dziecko to nie robot, to tak samo ważny człowiek jak my
Pożyjemy zobaczymy :) kazdy robi jak uważa :) Ty rob jak uważasz ja tez będę :) Myślę że dalsza dyskusja nie ma sensu bo mamy odmienne zdanie a ja swojego zmieniać nie będę :)

Ja powiem tak, jak Michał się urodził spał obok w swoim lozeczku i miał monitor oddechu. Nadranem już brałam go do nas do łóżka . Teraz ma 5 lat i czasami ze mną śpi bo ma potrzebę bliskości. Teraz nie nastawiam się gdzie bobo będzie spało, łóżeczko na pewno będzie miało ale nie wiem jaki będzie egzemplarz. Jeżeli dziecko będzie miało duża potrzebę bliskości to będzie ze mną 🙂 uważam , że każdy wie co jest najlepsze dla jego dziecka. Każde dziecko jest inne. Pewna jestem że ani spanie z dzieckiem nie jest złe ( chociaż tak myślałam , że tak jest zanim miałam własne 😉 u wcale się nie przyzwyczai , bo jak będzie miało zaspokojona potrzebę bliskości będzie spało samo 🙂) ani nie jest złe gdy dziecko śpi w swoim łóżeczku 🙂

[emoji2356] nie rozumiesz o co mi chodzi. Nie mowie o płaczu z braku bliskości, bólu, kolek itd. Chodzi mi o płacz kiedy dziecko wymusza. I nie mówię o noworodku. Przecież nikt nie zostawi dzieciątka ktore ma kilka dni samego w łóżeczku zeby płakało no bez przesady
To dobrze że nie o to Ci chodziło [emoji8]
Jednak próbujemy Ci tylko powiedzieć, że może trafić Ci się egzemplarz, który np będzie się budził 10 razy podczas nocy, albo nie spał w nocy 3h ciągiem, bo tak. I nic nie zrobisz i znajomi wtedy u was nie posiedzą do nocy. Oczywiście tego Ci nie życzę, ale dzieci są przerozne [emoji8]

Ja z kolei reaguje zawsze, gdy płacze, ale po części się zgadzam z @Mała.czarna
Nie wyobrażam sobie spania zawsze z dzieckiem i braku przestrzeni życiowej z mężem.
Ja wiem, że są matki, które świata poza dzieckiem nie widzą i to dosłownie. Ale wiem, że część z nich źle na tym wychodzi, więc nie pochwalam.
A to z tą częścią ja też się zgadzam w 100%. Ja tez wychodzę z założenia, że dziecko jest najważniejsze, ale my z mężem czy każde z osobna również i jestem w teamie "mama wychodzi bez dziecka, z koleżankami, na piwko, na paznokcie " [emoji16][emoji16][emoji16]

Jestem już po wizycie, Maleństwo znalazło idealne miejsce, ma całe 2mm i widziałam serduszko! [emoji3590] A raczej cały pulsujący punkcik [emoji3059] mam 5t5d, termin na 12 czerwca.
Mam jakąś parę dla siebie ze zbliżonym terminem? [emoji4]
Gratuluje [emoji7] ja w środe miałam 5t6- 2,8mm wiec u mnie termin wypada 9.06.

To dobrze że nie o to Ci chodziło [emoji8]
Jednak próbujemy Ci tylko powiedzieć, że może trafić Ci się egzemplarz, który np będzie się budził 10 razy podczas nocy, albo nie spał w nocy 3h ciągiem, bo tak. I nic nie zrobisz i znajomi wtedy u was nie posiedzą do nocy. Oczywiście tego Ci nie życzę, ale dzieci są przerozne [emoji8]
Nie mam zamiaru zapraszam do siebie znajomych majac w domu noworodka :)
Chce ten czas spędzić z dzieckiem i juz wtedy mezem :)
Ale nikt mi nie wmowi ze STARSZYCH dzieci nie da się nauczyć pewnych zasad :)

reklama
Do góry