reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Ja chodzę do takiego ginekologa. Jest specjalistą, wręcz perfekcjonistą w swojej dziedzinie, ma certyfikat fmf, bez przerwy się szkoli, ma świetny sprzęt. No, ale babki go nie polecają, bo nie jest słodko pierdzący i nie gratuluje im po porodzie [emoji2356] Jeśli masz poczucie, że to dobry lekarz i masz zaufanie to nie zmieniaj. Jeśli czegoś jednak brakuje, czasem po prostu podejścia lekarza do pacjenta to może poszukaj kogoś innego. Musisz zdecydować na czym Ci zależy [emoji846]
Chciałam się Was poradzić moje drogie w takiej sprawie. Jutro mam wizytę u gin u której byłam 3 razy, ogólnie w porządku kobieta , wydaje się być kompetentna, dużo mówi ale konkretnie, postanowiłam że właśnie ona będzie prowadzić moją ciąże. Z ciekawości sprawdziłam w necie jakie ma opinie i załamałam się [emoji52] zdarzają się też dobre i kobiety ciężarne co niektóre też polecały, jednak szału nie ma... Byście poszły?

Przy pierwszym tak jest, przy następnym okazuje się że można się obejść bez wielu rzeczy [emoji23] j
Przy każdym kolejnym człowiek uświadamia sobie, że po pierwsze dziecko nie jest porcelany, a po drugie naprawde niewiele mu do szczęścia potrzeba - przede wszystkim czas poświęcony mu przez rodzica. Pewnego razu przychodzi ten moment szoku kiedy okazuje sie, że dziecko zdecydowanie bardziej od zabawki za kilka stówek woli karton, w którym była zapakowana😂
Znacie to powiedzonko?
Jak pierwsze dziecko połknie monetę to leci się od razu na SOR, jak drugie połknie to czeka sie, aż wyjdzie z kupa, jak trzecie dziecko połknie monetę to potrąca się mu z kieszonkowego 😉

Ja chodzę do takiego ginekologa. Jest specjalistą, wręcz perfekcjonistą w swojej dziedzinie, ma certyfikat fmf, bez przerwy się szkoli, ma świetny sprzęt. No, ale babki go nie polecają, bo nie jest słodko pierdzący i nie gratuluje im po porodzie [emoji2356] Jeśli masz poczucie, że to dobry lekarz i masz zaufanie to nie zmieniaj. Jeśli czegoś jednak brakuje, czasem po prostu podejścia lekarza do pacjenta to może poszukaj kogoś innego. Musisz zdecydować na czym Ci zależy [emoji846]
Fakt, ludzie zarzucają jej arogancję. Masz rację. Ta gin odpowiada mi więc przy niej zostanę póki co. Dziękuję 🙂

Ile Wy produkujecie postów, no szok. Nigdy tego nie nadrobię [emoji87] Co do wózka to my też mamy dwa, gondolę w zestawie 2w1 bebetto luca, ogólnie polecam, choć ciężki wózek, na pewno nie do wnoszenia po schodach, mój mąż nosił młodego w gondoli przez kilka miesięcy (mieszkamy na 4 piętrze bez windy). A na roczek kupiliśmy lekką spacerówkę, anex air-x i tutaj moje ochy i achy zawsze na temat tego wózka będę wygłaszać. I od początku tak jak ktoś już napisał miałam w głowie, że więcej niż 2k za wózek nie dam. Dla mnie najważniejszy jest porządny fotelik samochodowy, dobrze dobrany do samochodu i do dziecka i tutaj nie mam górnej granicy cenowej. Warto pochylić się nad tematem i podjechać do porządnego sklepu z fotelikami, gdzie pracują ludzie co się na tym znają i pomogą dobrać fotelik. No ale, może był wózek i fotelik premium złoty i poświęcony przez papieża, a maluszek nie będzie lubił w nim jeździć (mam ten typ...ile ja łez wylałam razem z nim w podróżach haha). Zazdroszczę mamusiom co pierwszy raz będą rodzić, tych poszukiwań i zakupów, nooo super czas przed Wami [emoji846]

reklama
Do góry