reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Dziewczyny, a jak wasze brzuszki?? Pobolewają was? Mnie co wieczór kłują jajniki.. dzisiaj lewy.. trochę zaczynam się tym martwić 😝
Mnie momentami pobolewało jak na okres, teraz powoli przechodzi, ale ogólnie czuję że mam takie ociezale podbrzusze, też mnie momentami coś kluje. to chyba normalne objawy :)

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Wedlug Om 4t5d. Lekarz na moje wyniki tarczycy przepisał mi letrox 50, ale co do ciąży niestety narazie uznajemy za biochemiczną bo za niska beta. Mam powtórzyć badanie w czwartek i mu wysłać by skontrolować przyrost jeśli będzie dobry wtedy ustalimy termin kolejnej wizyty. Nie dał mi nic bo mowi ze albo wczesna ciąża, taka niska beta teraz może wskazywać na bliźniak lub też na ciaze pozamaciczna. Ja jednak wierzę że wszystko będzie dobrze bo wiem że miałam owulacje trochę później. Bardzo dużo mi wytłumaczył więc niby spokojniejsza ale przez tą bete teraz trochę się podłamałam.
Kochana musi być dobrze. I żeby wydawać takie osądy to zdecydowanie za wcześnie. Moja poprzednia ciążę też nie było wydać na USG i właśnie około ponad 4 lub początek 5 tyg betę wtedy miałam 800. Lekarz spokojnie mówił to jest wczesna ciąża trzeba czekać, powtórzyłam betę było 2000. W 7 TC było serduszko i ciąża o tydzień młodsza niż z OM.
Mój lekarz mówi że zawsze trzeba być dobrej myśli. Teraz też byłam u niego w 3tc5d więc przed terminem @ beta 110 i kazał brać leki i być dobrej myśli.

Jezu super! Mam nadzieję że i u mnie tak wszystko dobrze się potoczy [emoji3590]
Kochana musi być dobrze. I żeby wydawać takie osądy to zdecydowanie za wcześnie. Moja poprzednia ciążę też nie było wydać na USG i właśnie około ponad 4 lub początek 5 tyg betę wtedy miałam 800. Lekarz spokojnie mówił to jest wczesna ciąża trzeba czekać, powtórzyłam betę było 2000. W 7 TC było serduszko i ciąża o tydzień młodsza niż z OM.
Mój lekarz mówi że zawsze trzeba być dobrej myśli. Teraz też byłam u niego w 3tc5d więc przed terminem @ beta 110 i kazał brać leki i być dobrej myśli.

Ja dziś byłam na wizycie, pęcherzyk jest ale malutki, nie do zmierzenia, i tak jak by ciałko żółte się tworzyło. Wizyta za 2 tyg i jak będzie serduszko zakładamy kartę ciąży. Dostałam luteinę, bo ja miałam ciężka ciąże z synem ;)

Ciąża to wyjątkowy stan 😅 a po ciąży wszystko się zgubi 🙂w pierwszej ciąży przytyłam 30 kgdo porodu ważyłam ponad 100🙈 w rok schudłam do 60kg. I ciągle żałuję że nie jadłam to na co miałam ochotę. Ciągle uważałam bo nie chciałam jak każda w naszej rodzinie przytyć 20. To przytyłam 30 i jeszcze ani razu się nie przejadlam🤦 teraz będę jadła wszystko na co mam ochotę 😁😅
Ja niestety przytylam 24kg w pierwszej i zeszło tylko 10... karmiła piersią. W drugiej już się pilnowałam i weszło tylko 8kg, zeszło po porodzie ale nic wiecej :( teraz jak się uda - testowanie dopiero 17.10 jak nie przyjdzie @ to będę mega uważać.

reklama
A mnie trochę pobolewa żołądek. Juz kilka dni przed pozytywnym testem czułam taki dyskomfort. Czy to normalne? Nie brzuch a żołądek właśnie.
Ja dalej przed testem, jak ostatnia twarda jeszcze nie robiłam :)
Objawy dość szybko mi się pojawiły - i są identyczne jak w poprzedniej gdy był tylko pusty pęcherzyk, dlatego jestem prawie pewna, jednak wolę testować po terminie @. Zmulenie przyszło najpóźniej, dopiero 3 dzień jak odczuwam. I też czasem właśnie dochodzi żołądek, coś pod zgagę

Ostatnia edycja:
Do góry