reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny jestem po wizycie. Wedlug Om 4t5d. Lekarz na moje wyniki tarczycy przepisał mi letrox 50, ale co do ciąży niestety narazie uznajemy za biochemiczną bo za niska beta. Mam powtórzyć badanie w czwartek i mu wysłać by skontrolować przyrost jeśli będzie dobry wtedy ustalimy termin kolejnej wizyty. Nie dał mi nic bo mowi ze albo wczesna ciąża, taka niska beta teraz może wskazywać na bliźniak lub też na ciaze pozamaciczna. Ja jednak wierzę że wszystko będzie dobrze bo wiem że miałam owulacje trochę później. Bardzo dużo mi wytłumaczył więc niby spokojniejsza ale przez tą bete teraz trochę się podłamałam.

trzymam kciuki za super wynik kolejnej bety!!!:) to jeszcze tak wczesny etap, ona bardzo roznie przyrasta.
a o co chodzi z tym, ze moze taka beta wskazywac na blizniaki?

Nie wiem powiedział mi już gdy wychodzilam że może to być bardzo wczesna ciąża bliźniacza lub pozamaciczna [emoji2368] bo przyrost jest ok ale narazie beta niska. Na ten moment warunki na rozwinięcie się pecherzyka i zarodka są super
trzymam kciuki za super wynik kolejnej bety!!!:) to jeszcze tak wczesny etap, ona bardzo roznie przyrasta.
a o co chodzi z tym, ze moze taka beta wskazywac na blizniaki?

Ja poroniłam w lutym, ginekolog powiedziała mi że było puste jajo plodowe beta ok 90. Ale nie zdążyłam iść na poerwsze usg tylko już w dniu krwawienia na izbie przyjęć bylam badana. I dziś ginekolog tłumaczył mi że to nie możliwe że puste jajo plodowe tylko poprostu wczesne poronienie bo by uznać ze jajo plodowe jest puste pecherzyk musi mieć conajmniej 25mm.czyli poprostu ciaza od początku rozwijała się nieprawidłowo i nie wiadomo wlascieiwe jakiej wielkości był pecherzyk a mógł też już być jakiś tam zarodek
ja w lipcu w 31 dc miałam 119, dwa dni później coś ok. 220, sprawdzałam jeszcze tydzień pozniej i ta beta wciąż była niska, ale przyrosty były w porządku. poronilam samoistnie niedługo później. Ale samą betą sie nie martw, tak naprawdę więcej powiedzą przyrosty :)

Ostatnia edycja:
Ja poroniłam w lutym, ginekolog powiedziała mi że było puste jajo plodowe beta ok 90. Ale nie zdążyłam iść na poerwsze usg tylko już w dniu krwawienia na izbie przyjęć bylam badana. I dziś ginekolog tłumaczył mi że to nie możliwe że puste jajo plodowe tylko poprostu wczesne poronienie bo BG uznać ze jajo plodowe jest puste pecherzyk musi mieć conajmniej 25mm.
No u mnie z diagnoza ze puste jajo plodowe czekali do 9 tyg. I byl duzy pecherzyk a w srodku cos co wygladalo jak cialko zolte ale bylo jakas struktura.

reklama
Do góry