reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
COOOO nie. o kuźwa! a musisz mieć z nią kontakt.. ? 🤯 nie wytrzymałabym z takimi tekstami, nieważne czy to teściowa czy koleżanka czy obca osoba.
Mieszka w bloku obok. Tylko wiecie co jest najgorsze że mój mąż to jest tak w swojej mamusi zakochany że nie da na nią złego słowa powiedzieć a to przecież ona się wyskakuje z głupimi tekstami

Współczuję takiej teściowej, smutne jak najbliższą osobą jest tak strasznie nieprzychylna :/
Najpierw żałowałam że moja teściowa w ogóle się synem nie interesuje, nie rozmawia z nim, nie odwiedza. A teraz jestem szczęśliwa że nie mamy z nią żadnego kontaktu i się do niczego nie wtrąca. Przynajmniej jest święty spokój :D
Mieszka w bloku obok. Tylko wiecie co jest najgorsze że mój mąż to jest tak w swojej mamusi zakochany że nie da na nią złego słowa powiedzieć a to przecież ona się wyskakuje z głupimi tekstami

Witajcie z rana, jak dzisiejsze samopoczucie? Pogodę też macie taką okropna że się nie chce z domu wychodzić?
Która z Was dziś ma wizytę?

To moja pierwsza ciąża i mocno mnie stresuje, nie wiem co jest normalne a co odbiega od normy... Powiedzcie mi, codziennie boli podbrzusze, raz mocniej, raz słabiej, czasem ciągnie, ale głównie to ból jak na okres tylko trochę słabszy. Myślicie że to normalne? Wizyta dopiero za 2 tygodnie, a i tak wcześniej i tak by pewnie nie było nic widać :(

Witajcie z rana, jak dzisiejsze samopoczucie? Pogodę też macie taką okropna że się nie chce z domu wychodzić?
Która z Was dziś ma wizytę?

To moja pierwsza ciąża i mocno mnie stresuje, nie wiem co jest normalne a co odbiega od normy... Powiedzcie mi, codziennie boli podbrzusze, raz mocniej, raz słabiej, czasem ciągnie, ale głównie to ból jak na okres tylko trochę słabszy. Myślicie że to normalne? Wizyta dopiero za 2 tygodnie, a i tak wcześniej i tak by pewnie nie było nic widać :(
Tak, bóle podbrzusza są normalne. Macica się przygotowuje.

Dobra zmiana planow. Przecież od dzisiaj godziny dla seniorów 😭😭😭

Zastanawiam się czy dzisiaj poinformowac dyrektora o ciazy. Nie mam za siebie zadnego zastępstwa, a mam sztywne dni w miesiacu, w których nie ma opcji urlopu, nawet na L4 trzeba było pracowac, musi byc to na czas zrobione i tyle, taka praca. A w mojej sytuacji w każdej chwili mogę wylądować w szpitalu, nie wiadomo na ile wiec chce być fair i przynajmniej go o tym uprzedzic, bo jest naprawde spoko szefem.

Kochana u mnie było podobnie, tylko ze moja to była manipulatorka klasy światowej. Z tych co Ci powie komplement niby, a tu jednak nie do końca, albo wspólne żarty z moim partnerem, ale moim kosztem zawsze. Aż w końcu się wkurzyłam i zaczęłam mojemu każda sytuacje rozkładać na czynniki pierwsze, ze to było tak i tak, dlatego było mi przykro, tutaj to specjalnie tak powiedziała itd. Bo on w ogóle tego nie rozumiał. Jak mu zaczęłam mówić, to zaczął zwracać uwagę i słuchajcie zmiana jest ogromna. Już nie daje się wciągać w te jej wszystkie „gierki” i jest znaaaacznie lepiej. Spróbuj jakoś na spokojnie porozmawiać z mężem i mu mówić o swoich uczuciach, jeśli jeszcze nie miałaś okazji 😊

Zastanawiam się czy dzisiaj poinformowac dyrektora o ciazy. Nie mam za siebie zadnego zastępstwa, a mam sztywne dni w miesiacu, w których nie ma opcji urlopu, nawet na L4 trzeba było pracowac, musi byc to na czas zrobione i tyle, taka praca. A w mojej sytuacji w każdej chwili mogę wylądować w szpitalu, nie wiadomo na ile wiec chce być fair i przynajmniej go o tym uprzedzic, bo jest naprawde spoko szefem.
Ja właśnie żeby być fair poinformowałam kierowniczkę przed wizyta u gina.

reklama
Do góry