reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
ja mam na wszystko ochote. ale to jak zawsze w sumie, wiec nie bede sie usprawiedliwiac 😂😂
ja właśnie wczoraj wrabalam całe opakowanie śledzi. później piłam jak smok 😂 to ciasto dziś mnie zaskoczyło, ale jest mi teraz po nim bardzo niedobrze, więc niekoniecznie było dobrym wyborem 😂

siedzę właśnie w pracy. od paru godzin miałam taka ochotę na kawałek ciasta, ze nie mogłam myśleć o niczym innym. Generalnie ja praktycznie nie jem słodkiego,a tu wariowalam... dobrze, że obok mamy restauracje, w której mamy zniżki i dziewczyna przyniosła mi wielki kawałek krówki i kubek kawy z mlekiem, aż mi łzy stanęły w oczach, jak je zobaczyłam :) teraz jestem zaslodzona na maksa, aż mi niedobrze 😂 a generalnie na wagę muszę uważać bo i tak mam duża nadwagę, więc staram się jesc rozsądnie
Ciąża to wyjątkowy stan 😅 a po ciąży wszystko się zgubi 🙂w pierwszej ciąży przytyłam 30 kgdo porodu ważyłam ponad 100🙈 w rok schudłam do 60kg. I ciągle żałuję że nie jadłam to na co miałam ochotę. Ciągle uważałam bo nie chciałam jak każda w naszej rodzinie przytyć 20. To przytyłam 30 i jeszcze ani razu się nie przejadlam🤦 teraz będę jadła wszystko na co mam ochotę 😁😅

Hej dziewczyny... miesiącami po cichu obserwowałam forum i chyba czas się już ujawnić ;) staramy się od maja 2019. Rok temu we wrześniu się udało, czyli dość "szybko" od początku starań, bo w 4 cyklu. Jednak poroniłam... puste jajo płodowe. Przez zawirowania ze zmianą lekarza zabieg miałam w prawie 13tc robiony. Przez pierwsze 2msc nie chciałam wracać do tematu ciąży. Potem mi przeszło i wróciliśmy do roboty. Aktualnie jestem po pierwszym cyklu clo, 22dc... błagam, trzymajcie kciuki 🙈 objawów brak, ale to może i dobrze, bo zawsze jak były to na @ się kończyło. Z niecierpliwością czekam do poniedziałku na testowanie, troszkę wyrobiłam sobie cierpliwość 😜, bo mój chłop ma we wtorek urodziny i chciałabym dać mu test w prezencie...

Dziewczyny jestem po wizycie. Wedlug Om 4t5d. Lekarz na moje wyniki tarczycy przepisał mi letrox 50, ale co do ciąży niestety narazie uznajemy za biochemiczną bo za niska beta. Mam powtórzyć badanie w czwartek i mu wysłać by skontrolować przyrost jeśli będzie dobry wtedy ustalimy termin kolejnej wizyty. Nie dał mi nic bo mowi ze albo wczesna ciąża albo ciaza pozamaciczna. Wzrost bety był aż 170% w 48h stwierdził że moze byc ciaza bliźniacza, chociaż wiem ze te przyrosty na początku są różne.
Ja jednak wierzę że wszystko będzie dobrze bo wiem że miałam owulacje trochę później. Bardzo dużo mi wytłumaczył więc niby spokojniejsza ale przez tą bete teraz trochę się podłamałam.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem po wizycie. Wedlug Om 4t5d. Lekarz na moje wyniki tarczycy przepisał mi letrox 50, ale co do ciąży niestety narazie uznajemy za biochemiczną bo za niska beta. Mam powtórzyć badanie w czwartek i mu wysłać by skontrolować przyrost jeśli będzie dobry wtedy ustalimy termin kolejnej wizyty. Nie dał mi nic bo mowi ze albo wczesna ciąża, taka niska beta teraz może wskazywać na bliźniak lub też na ciaze pozamaciczna. Ja jednak wierzę że wszystko będzie dobrze bo wiem że miałam owulacje trochę później. Bardzo dużo mi wytłumaczył więc niby spokojniejsza ale przez tą bete teraz trochę się podłamałam.
A przypomnij mi jaka mialas bete? I jaki dzien cyklu? Trzeba byc dobrej mysli! :)

reklama
Moja beta w 29dc wynosiła 19, natomiast w 33dc 142. Kolejna w 36dc :D
ja w lipcu w 31 dc miałam 119, dwa dni później coś ok. 220, sprawdzałam jeszcze tydzień pozniej i ta beta wciąż była niska, ale przyrosty były w porządku. poronilam samoistnie niedługo później. Ale samą betą sie nie martw, tak naprawdę więcej powiedzą przyrosty :)

Do góry