reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Pewnie różnice wynikają z tego, że twój cykl jest inny niż 28 dni? Niektóre aplikacje biorą pod uwagę długość cyklu, a niektóre nie. Np ja miałam ostatnią miesiączkę 28.08 i "normalnie" miałabym dzisiaj 6t5d, ale że mam cykle ok 35 dniowe to zakładam, że mam 5t5d
Moje cykle jak w zegarku co 28 dni, ból jajnika w czasie owulacji,
Ja irygację też robie ale i tak długo się ciągnie. Mam niespełna 8 latka i 4,5 latka w domu jeszcze nie wiedzą 🙂 boję że się wygadają a tym razem chcemy zachować to w tajemnicy tyle ile się da 🙂
Moje też odrazu by wygadały, więc narazie nikt nie wie prócz Męża i mnie. Boję się powiedzieć im, aby uniknąć trudnych rozmów na wypadek gdyby jednak coś poszło nie tak, to dopiero początki, niepotwierdzone badaniem, ale mimo to jestem dobrej myśli 😊
My tajemnice będziemy trzymać do grudnia, jak się uda😉

reklama
Jejku nie było mnie od rana a tyle do nadrobienia [emoji23]

Mam takie mdłości, że nic nie mogę zjeść. Zero zachcianek, bardziej odechcianek. Ratuje się już imbirem, ale na myśl o jedzeniu nadal mi niedobrze. Jestem głodna, i próbuje zaspokoić głód suchym chlebem bo nic mi nie podchodzi. Ratunku! Co jecie??

Jestem chyba nienormalna, ale zazdroszczę Ci mdłości !
Ja nie mam żadnych objawów i mnie to stresuje :(

Moja siostra przez pół ciąży jadła tylko kaszkę mannę na mleku, tylko to była w stanie przełknąć 🤷🏻‍♀️

Pewnie różnice wynikają z tego, że twój cykl jest inny niż 28 dni? Niektóre aplikacje biorą pod uwagę długość cyklu, a niektóre nie. Np ja miałam ostatnią miesiączkę 28.08 i "normalnie" miałabym dzisiaj 6t5d, ale że mam cykle ok 35 dniowe to zakładam, że mam 5t5d
Moje cykle były akurat jak w zegarku, idealnie 14 dnia owulacja, ból jajnika, czasem subtelny, czasem mocniejszy. Na babyboom mam 5t4d. Były byśmy w tym samym tygodniu 😊

Jejku nie było mnie od rana a tyle do nadrobienia [emoji23]

Mam takie mdłości, że nic nie mogę zjeść. Zero zachcianek, bardziej odechcianek. Ratuje się już imbirem, ale na myśl o jedzeniu nadal mi niedobrze. Jestem głodna, i próbuje zaspokoić głód suchym chlebem bo nic mi nie podchodzi. Ratunku! Co jecie??
Mi wczoraj serio pomogło kakao z ciepłym mlekiem a dzis rano serek wiejski z pomidorem

Ja też zazdroszczę mdłości 😔 u mnie niestety też bez objawów...

Może jeszcze nam coś się pojawi? Chyba musimy przestać się stresować takimi rzeczami, bo zwariujemy 😱 i stres tylko nam zaszkodzi...
Mnie nawet piersi w ciągu dnia często przestają boleć, nie bolą cały czas. W ogóle nie czuję, że jestem w ciąży 🤷🏻‍♀️

Jestem chyba nienormalna, ale zazdroszczę Ci mdłości !
Ja nie mam żadnych objawów i mnie to stresuje :(

Moja siostra przez pół ciąży jadła tylko kaszkę mannę na mleku, tylko to była w stanie przełknąć 🤷🏻‍♀️
Gdzies czytalam że mdlosci pojawiają się zwykle miedzy 40 a 52 dc. Ja jeszcze do tylu nie dobilam. I nie mam mdłosci. Jedynie w nocy mam takie uczucie że wymioty podchodzą mi do gardła i zaraz zasypiam spowrotem. Z drugiej strony całe życie mam niedowagę więc lepiej żebym jadla a nie się mdliła ;)

Gdzies czytalam że mdlosci pojawiają się zwykle miedzy 40 a 52 dc. Ja jeszcze do tylu nie dobilam. I nie mam mdłosci. Jedynie w nocy mam takie uczucie że wymioty podchodzą mi do gardła i zaraz zasypiam spowrotem. Z drugiej strony całe życie mam niedowagę więc lepiej żebym jadla a nie się mdliła ;)

To ja z niedowagą akurat problemu nigdy nie miałam 🙈😂 zawsze odwrotnie 🤭

A cykle mam takie długie, ze 37dc był pierwszym dniem spodziewanej miesiączki a i tak nie wiem czy coś się nie przesunęło ;)

reklama
Może jeszcze nam coś się pojawi? Chyba musimy przestać się stresować takimi rzeczami, bo zwariujemy 😱 i stres tylko nam zaszkodzi...
Mnie nawet piersi w ciągu dnia często przestają boleć, nie bolą cały czas. W ogóle nie czuję, że jestem w ciąży 🤷🏻‍♀️
Mam tak samo 😟 jedynie wyobrażam sobie ze tam jest maleństwo bo niestety żadnych fizycznych oznak nie ma...

Do góry