reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

My planujemy dziecko miec u nas w sypialni . Kupimy łóżko dostawne ale normalne drewniane, no i partner będzie musiał z sypialni zwinąć swój komputer z ktorego prawie nie korzysta bo zrobie tam kącik do przewijania [emoji28] no i jakąs komode bym chciała wcisnąć.. będę kombinować dopiero jak bede wiedziala, ze z dzieckiem wszystko ok [emoji4]

reklama
A co komu do tego kiedy urządzasz, niektórzy wolą wcześniej, inni na ostatnią chwilę i każdy powinien robić jak uważa.
U nas na pewno będzie spać z nami w łóżku, więc właściwie nie mamy co planować :D Ale też czasem myślę czy np kupować kosz mojżesza itp, wydatki trzeba rozplanować wcześniej.
Moje starsze też z nami spały, a wszystko przez położną, która drugiej nocy po CC położyła mi Malenstwo obok mnie zapewniając, że to najlepsze co mogę Mu podarować, swoją bliskość. Miała rację, spokojne noce, bliskość, karmienie bez wstawania. Tylko na każdym obchodzie obrywało mi się od lekarzy bo według nich dziecko powinno spać w swojej czystej pościeli 🤨 trzeciorodne też będzie spać ze mną🙂

Witam czerwcowe mamusie [emoji846] Można dołączyć? Troszkę Was podczytywałam przez kilka dni, odważylam się napisać dopiero po pierwszej wizycie. Dziś zaczęłam 7t0d, jest to moja trzecia ciąża, w domu absorbujący synek z maja 2019. Jeśli wszystko będzie dobrze, to różnica między maluchami wyniesie 24-25 miesięcy. Forum znam, coś tam kiedyś napisałam przy pierwszej i drugiej ciąży, ale jakoś nie umiałam się wbić", potem odpuściłam, aż dziewczyny uciekły na wątek zamknięty. Gratuluję wszystkim ciąż, wierzę, że każda zakończy się szczęśliwie i trzymam kciuki za te, które czekają jeszcze na dwie kreski [emoji173]

I dobrze, kazdy ma swoje tempo :) mnie akurat maz dzis zapytal co potrzebujemy na taka wyprawke lacznie z meblami, ale oboje stanelismy zmieszani i musimy sie doedukowac 😅
Ja jestem dosc mocno wyedukowana w tematach dzieciecych. Znajomi smieja sie ze nawet bardziej niz oni sami, ktorzy maja dzieci 🙈 ale to dlatego ze ja od malego marze o wlasnym dziecku. W sumie od pierwszego dnia kiedy przyniesli mi mlodszego brata ze szpitala. A to bylo 17 lat temu 😁😁 ja jestem czlowiek lista, wiec musialam wszystko spisac z cenami takimi pi razy drzwi ;) zebysmy mogli sie finansowo przygotowac. Ale juz wiem, ze wyprawka w porownaniu do badan i wizyt to bedzie pikus 🤦‍♀️

Ja nie mam problemu z pracą, bo moja umowa się skończyła rok temu wraz z końcem macierzyńskiego. Ale wtedy na zwolnienie poszłam praktycznie od razu, sam kierownik mnie wysłał, bo pracowałam z dorosłymi osobami z niepełnosprawnością intelektualna i tez chorobami psychicznymi, więc tutaj często agresja, dużo dźwigania, środki chemiczne, oni tez szybko infekcje łapią.

bylam wczoraj u mamy, tak mnie korciło, żeby powiedziec, ale no nie wiem🤦‍♂️
ja kawę piję,w ciąży nie piję alkoholu, nie jem „tatara”( że ja nie wiedziałam, że ten ostatni zjedzony to ostatni na na tyle miesięcy :D ) i będę tęsknić za tiramisu :D
Ja robie oszukane tiramisu 🙈😎

Witam czerwcowe mamusie [emoji846] Można dołączyć? Troszkę Was podczytywałam przez kilka dni, odważylam się napisać dopiero po pierwszej wizycie. Dziś zaczęłam 7t0d, jest to moja trzecia ciąża, w domu absorbujący synek z maja 2019. Jeśli wszystko będzie dobrze, to różnica między maluchami wyniesie 24-25 miesięcy. Forum znam, coś tam kiedyś napisałam przy pierwszej i drugiej ciąży, ale jakoś nie umiałam się wbić", potem odpuściłam, aż dziewczyny uciekły na wątek zamknięty. Gratuluję wszystkim ciąż, wierzę, że każda zakończy się szczęśliwie i trzymam kciuki za te, które czekają jeszcze na dwie kreski [emoji173]
Witam serdecznie! Ja jestem tu od wczoraj i też bałam się że nie będę potrafiła się odnaleźć, a tu mile zaskoczenie bo dziewczyny tutaj są naprawdę fajne, cieszę się, że dołączasz do Nas! 😊

Moje starsze też z nami spały, a wszystko przez położną, która drugiej nocy po CC położyła mi Malenstwo obok mnie zapewniając, że to najlepsze co mogę Mu podarować, swoją bliskość. Miała rację, spokojne noce, bliskość, karmienie bez wstawania. Tylko na każdym obchodzie obrywało mi się od lekarzy bo według nich dziecko powinno spać w swojej czystej pościeli 🤨 trzeciorodne też będzie spać ze mną🙂

O, to fajna położna, bo zazwyczaj właśnie kojarzę te krzyki, że dziecko za długo poza własnym łóżeczkiem :p

reklama
Do góry