reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Witam wszystkie mamy serdecznie 😊
Mam już dwójkę synków 3,5 i 1,5 roku. Teraz jestem 6 tc . Czekam aż zabije serce albo 2 😍 nie mogę doczekać się następnego badania ... bo możliwe ze jeden pęcherzyk się wchłonie ...:(
to czekanie jest straszne, stad aby umilić sobie czas zapisałam się na forum ❤
Najgorsze, ze caly poczatek ciazy opiera sie na czekaniu, czy wszystko bedzie ok :( mozemy brac leki, dbac o siebie i czekac. Mysl pozytywnie, bo wplywu na nic nie masz, trzymam kciuki :)

reklama
Moja mama jak byla ze mną w ciąży zachorowała na różyczkę, lekarze w 5tym miesiącu kazali jej usuwać ciąże bo nie widomo "co" się urodzi. Mama zdecydowala się mnie urodzić i całe szczęście jestem zdrowa. Jednak gdyby los inaczej się potoczył i bym była chora, to niechciałabym dla siebie takiego życia bedąc niepelnosprawną fizycznie/umysłowo. Moi rodzice są na emeryturze, są aktywni, podróżują, robią co chcą, a tak całe życie by musieli się mną opiekować i być może już by się stresowali myślą co ze mną będzie jak ich zabraknie.. nigdy bym tego dla nich nie chciala.
Więc prawdopodobnie zrobie tez test nifty i jezeli wyniki wyjdą złe, to zdecydyjemy sie z parnerem na przerwanie ciązy..
Moja mama przeszła to samo ze mną w ciazy ponad 30 lat temu gdzie nie było takiego sprzętu jak dziś. Zaryzykowała i urodziła Zdrowa córkę. Mowila, ze lekarze kazali wręcz jej zakończyć ciąże i pukali się w głowę gdy odmawiała

U mnie podwójna radość bliźniaki.
Termin na 6.06.21r
Czy któraś ma bliźniaki? Bo będę szczera mam mnóstwo pytań bo nigdy w rodzinie ich u nas nie było a w tym cyklu wyszły 2 jaja z jednego jajnika
Gratuluje ❤️
u nas bardzo podobna sytuacja :) tez w rodzinie bliźniaków brak , dwa jajeczka z jednego jajnika ...
ale u mnie mozwliwe ze jeden pęcherzyk się niestety wchłonie ... no cóż czekam na kolejne badanie . Na pierwszym badaniu byłam w 5tygodniu wiec serduszek jeszcze nie było .
pozdrawiam serdecznie

A lekarz nie będzie chciał? U mnie zawszw pierwsze o co pytali to o bete 🤔

Mój lekarz właśnie mówił, żebym nie robiła jak coś, bo z poprzednia ciąża było okej i szkoda moich nerwów. W poprzedniej ciąży zrobiłam raz, bo miałam wtedy torbiel, a mówi się, że czasem przy torbieli testy pozytywne wychodzą, a chciałam mieć pewność. Musi być wszystko dobrze ! I u mnie i u Was!
Dużo tu już dziewczyn jest? Macie już dzieci? Długo się staraliście/ niespodzianka ?

Mój lekarz właśnie mówił, żebym nie robiła jak coś, bo z poprzednia ciąża było okej i szkoda moich nerwów. W poprzedniej ciąży zrobiłam raz, bo miałam wtedy torbiel, a mówi się, że czasem przy torbieli testy pozytywne wychodzą, a chciałam mieć pewność. Musi być wszystko dobrze ! I u mnie i u Was!
Dużo tu już dziewczyn jest? Macie już dzieci? Długo się staraliście/ niespodzianka ?
Ja mam 1 w 5 cyklu się udało, teraz udało się w 2 cyklu

To mniej więcej w tych samych czasach bo wtedy był 1987, mamie udało się załatwić łapówką dostęp do cudu technologii - usg, lekarz jej powiedział, że nogi są, recę są, palców nie widać i tyle. Słyszala rózne komentarze od lekarzy m.in. że jakiś mongoł się urodzi..
Moja mama przeszła to samo ze mną w ciazy ponad 30 lat temu gdzie nie było takiego sprzętu jak dziś. Zaryzykowała i urodziła Zdrowa córkę. Mowila, ze lekarze kazali wręcz jej zakończyć ciąże i pukali się w głowę gdy odmawiała

reklama
Ja z jednej strony chcialabym wiedziec bo jeśli dziecko miałoby wady genetyczne niestety i moze ktos mnie uznać za potwora ale nie chcialabym urodzić z tym że wtedy zrobilabym oczywiscie pelna diagnostykę.
Nie byłabym w stanie psychicznie tego udźwignąć.
Ja mam tak samo. Ale z drugiej strony słyszałam o przypadkach że w badaniach wyszło że dziecko na pewno urodzi się chore a uro

Do góry