reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

U nas w Trójmieście ceny od 120 do ok 250 zł. Ja będę płacić 250 zł za wizytę ale świadomie wybrałam tą lekarke po poronieniu. Ma certyfikat fmf, super sprzęt, prywatną klinikę no i wizyty cały tydzień, mam do niej prywatny numer, odpisuje na smsy nawet o 23.
Pierwszą wizytę mam w niedziele za tydzień.

reklama
Hej dziewczyny, witam się nieśmiało, termin mi wychodzi na 12 czerwiec... dzisiaj mam 37 dc, ale moje cykle są nieregularne, zaczęło mnie zastanawiać, że piersi bolą mnie już 2 tyg, a zawsze na tydzień przed @ przestają.. zrobiłam test, z myślą, że jak go robiłam to od razu @ przychodziła, a tu nim zdążyłam wyciągnąć z kubeczka pasek pojawiły się dwie kreski..szok ;) nie dam rady Was nadrobić, wybaczcie, jutro powtórzę test z porannego moczu, bo ten był już z któregoś tam ...

U nas w Trójmieście ceny od 120 do ok 250 zł. Ja będę płacić 250 zł za wizytę ale świadomie wybrałam tą lekarke po poronieniu. Ma certyfikat fmf, super sprzęt, prywatną klinikę no i wizyty cały tydzień, mam do niej prywatny numer, odpisuje na smsy nawet o 23.
Pierwszą wizytę mam w niedziele za tydzień.

wlasnie tez szukalam lekarza z dobrym, nowoczesnym sprzetem i certyfikatem fmf, bardzo mi zalezy na dokladnych badan prenatalnych i chcialabym zaufac osobie, ktora je wykonuje :)

Hej dziewczyny, witam się nieśmiało, termin mi wychodzi na 12 czerwiec... dzisiaj mam 37 dc, ale moje cykle są nieregularne, zaczęło mnie zastanawiać, że piersi bolą mnie już 2 tyg, a zawsze na tydzień przed @ przestają.. zrobiłam test, z myślą, że jak go robiłam to od razu @ przychodziła, a tu nim zdążyłam wyciągnąć z kubeczka pasek pojawiły się dwie kreski..szok ;) nie dam rady Was nadrobić, wybaczcie, jutro powtórzę test z porannego moczu, bo ten był już z któregoś tam ...
Witaj. Daj znac rano jak test , ale zapewne będzie taki jak dzisiaj 🙃😍

Ja do gina chodze na NFZ. Kupa kasy te prywatne wizyty, a i żadnego pakietu z pracy nie mam 😞
Prenatalne zapewne zrobię w tym samym miejscu co 5 lat temu , musze pogadać z lekarzem bo wtedy miałam refundowane z NFZ . Ciekawe czy teraz tez można 🤔

Lecę na rodzinny obiad do restauracji.
odpoczywajcie 😘

wlasnie tez szukalam lekarza z dobrym, nowoczesnym sprzetem i certyfikatem fmf, bardzo mi zalezy na dokladnych badan prenatalnych i chcialabym zaufac osobie, ktora je wykonuje :)
A robicie badania genetyczne? Ja bez nich bym nie wytrzymała. Poprzednio zrobiłam, teraz też będę robić. Zastanawiam się tylko, jak to jest, że jeśli w 10 tygodniu moje dziecko będzie zdrowe, a zachoruje na cytomegalia później, to co? Potem nagle zachoruje? No, nie mogę przestać o tym myśleć :(

Witaj. Daj znac rano jak test , ale zapewne będzie taki jak dzisiaj 🙃😍

Ja do gina chodze na NFZ. Kupa kasy te prywatne wizyty, a i żadnego pakietu z pracy nie mam 😞
Prenatalne zapewne zrobię w tym samym miejscu co 5 lat temu , musze pogadać z lekarzem bo wtedy miałam refundowane z NFZ . Ciekawe czy teraz tez można 🤔

Lecę na rodzinny obiad do restauracji.
odpoczywajcie 😘

Mam nadzieję :) narazie jestem sceptyczna..

Ja w poprzedniej ciąży chodziłam prywatnie, badania tez, teraz też tak na pewno zrobię, bo mam świetnego specjalistę i bardzo mu ufam i go lubię ;) właśnie tez odpisuje na SMS nawet w nocy, wyniki badań konsultuje, jak idę na wizytę to mogę siedzieć godzinę, aż wyczerpie pulę pytań i nie czuję się zbywana.

A robicie badania genetyczne? Ja bez nich bym nie wytrzymała. Poprzednio zrobiłam, teraz też będę robić. Zastanawiam się tylko, jak to jest, że jeśli w 10 tygodniu moje dziecko będzie zdrowe, a zachoruje na cytomegalia później, to co? Potem nagle zachoruje? No, nie mogę przestać o tym myśleć :(
ja zrobię te prenatalne podstawowe dwa co są, ale tym razem racZej bez testu Pappa, w poprzedniej ciąży strasznie mi namieszał i 2 tyg ciąży miałam wyjęte z życiorysu ;/

reklama
Do góry