reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Z L4 jest chyba tak, że pierwsze bodajże 31 dni chorobowego płaci pracodawca, a później już ZUS.
Moja siostra jak byla chora to przy wypisywaniu L4 podawała lekarzowi adres pod ktorym będzie (czyli adres rodziców w innym miescie, a nie swoj)

reklama
Gratulacje! Robiłaś bete? Jeśli tak to jaka była?
Pytam bo u mnie były dwa pęcherzyki, ale były tak wielkie że miałam mieć cykl bezowulacyjny po czym okazało się że owulacja była i do tego jeszcze ciąża. Zastanawiam się czy pękły oba i też się tak zaskoczę czy jednak jeden pękł [emoji14]
U mnie podwójna radość bliźniaki.
Termin na 6.06.21r
Czy któraś ma bliźniaki? Bo będę szczera mam mnóstwo pytań bo nigdy w rodzinie ich u nas nie było a w tym cyklu wyszły 2 jaja z jednego jajnika

Gratulacje! Robiłaś bete? Jeśli tak to jaka była?
Pytam bo u mnie były dwa pęcherzyki, ale były tak wielkie że miałam mieć cykl bezowulacyjny po czym okazało się że owulacja była i do tego jeszcze ciąża. Zastanawiam się czy pękły oba i też się tak zaskoczę czy jednak jeden pękł [emoji14]

Beta po 5tyg 4951
A 2 dni wcześniej 2300 coś za duży przyrost i było podejrzenie a teraz się potwierdziło rozwija się prawidłowo

Ja bym sprawidziłam ile mam urlopu do wykorzystania. Urlop wypoczynkowy nalicza się z góry, czyli 1stycznia nalicza się 20 bądź 26 dni. Chyba, ze to Twoja pierwsza praca to inaczej się liczy. Możliwe ze masz jeszcze pare dni za 2020 rok i poprostu bym go wybrała;)
Juz wykorzystuje wypoczynkowy, zostanie ki 15 dni, chciałam zachomikowac na po macierzyńskim po drugim dziecku :p

Dziewczyny, a czy wiecie jak to jest na l4, gdy np. chce sie pojechac na kilka dni do innego miasta (moj dom rodzinny jest gdzie indziej)? czy to w ogole wchodzi w gre?
Koleżanka pojechała w czasie zwolnienia i nie wypłacili jej za ten okres, na którym była na zwolnieniu, bo ją akurat skontrolowali.

reklama
Do góry