reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Zrobiłam wszystkie badania na wizytę wtorkową, TSH podskoczyło mi do 3,5 :( Tuż przed ciążą miałam 1,9 na dawce letroxu 37,5. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, ale od kilku dni mam takie chwile, że mnie mdli i mam straszną awersję do jedzenia, ale trwa to max kilkadziesiąt minut i przechodzi. Dzisiaj 6+1 ;)
No to tsh to zmora. Ja mialam 2 a skoczylo mi do 3,72 i teraz biore 100 mg.
Pewnie Tobie tez zwieksza dawke :)
Kurde ale te dni nam leca :)
Kiedy masz wizyte?

reklama
Kochane mam wyniki bety :)
18178,0 :)
Porównałam z ostatnia, jestem spokojna ;)
Super 🙂❤️ Bardzo się cieszę.
Ja tez dzisiaj byłam na badaniach ale TSH, wit D itp 😉 Endokrynolog kazała od razu zrobić jak zajdę w ciąże. Idę do niej 14.10. I tak kurczę trochę żałuje że nie zrobiłam bety znowu bo chyba w luxmedzie mam to w pakiecie i po prostu mogłam o to poprosić. Chyba bałam się tego stresu oczekiwania na wynik 🤷🏼‍♀️🙈

Super 🙂❤ Bardzo się cieszę.
Ja tez dzisiaj byłam na badaniach ale TSH, wit D itp 😉 Endokrynolog kazała od razu zrobić jak zajdę w ciąże. Idę do niej 14.10. I tak kurczę trochę żałuje że nie zrobiłam bety znowu bo chyba w luxmedzie mam to w pakiecie i po prostu mogłam o to poprosić. Chyba bałam się tego stresu oczekiwania na wynik 🤷🏼‍♀️🙈
W luxmedzie jest raz w roku beta na życzenie, za kolejne się niestety płaci. Takie głupie to to z tego co wiem.

Hej dziewczyny!
Naczytałam się tyle, że bóle podbrzusza przypominające te okresowe na początku ciąży są zazwyczaj całkiem normalne i nie są niebezpieczne, ale czasami są to skurcze, które są groźne i powinno się je szybko skontrolować.
Jak rozpoznać czy wszystko jest ok czy jednak coś powinno mnie zaniepokoić?

Pobolewa mnie brzuch, raz mocniej, raz słabiej, nie bez przerwy tylko co jakiś czas. Czasami przypomina to kłucie, czasami delikatne skurcze, czasami taki tępy ból. Jako typowa panikara oczywiście się stresuję 🙈🤭

reklama
Super 🙂❤ Bardzo się cieszę.
Hahah ja nie chcialam robic ale lekarz chcial i w sumie dobrze ze zrobilam bo sie uspokoilam 😎 no te pakiety sa spoko :)

Do góry