reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

:) u mnie syn lipiec 2015 cora luty 2017:) apropo malej roznicy co prawda u Was bedzie 15 miesiecy u mnie bylo 19 no poczatki sa ciezkie ale dasz rade:) jak kazda z resztą mama:)
No teraz jakoś już muszę dać radę ;) Całe szczęście dwójka moich dzieci jest bardzo grzeczna, syn chociaż ma 5 lat bardzo mi pomaga przy siostrze i sam chce ją zabawiać, opiekować się nią. Córka też jest na razie bardzo grzeczna, odkąd skończyła miesiąc przesypia noce więc na zmęczenie nie mogę narzekać. :D
Oby tylko trzecie dziecko było takie łaskawe jak rodzeństwo - chociaż mam przeczucie, że akurat ono da mi popalić. 😂

reklama
a ja
No teraz jakoś już muszę dać radę ;) Całe szczęście dwójka moich dzieci jest bardzo grzeczna, syn chociaż ma 5 lat bardzo mi pomaga przy siostrze i sam chce ją zabawiać, opiekować się nią. Córka też jest na razie bardzo grzeczna, odkąd skończyła miesiąc przesypia noce więc na zmęczenie nie mogę narzekać. :D
Oby tylko trzecie dziecko było takie łaskawe jak rodzeństwo - chociaż mam przeczucie, że akurat ono da mi popalić. 😂
Moj mlody to byl istny szatan, nawet zaprzyjazniona polozna mowila, ze nigdy nie widziala takiego dziecka. moze dlatego dopiero teraz staram sie o drugie ? Nie spal w ogole, plakal non stop - przebadany na wszystkie strony, a to tylko taki charakter😈 za to teraz az za cichutki, spokojny, wstydliwy i niesmialy - ale pierwszy rok jego zycia mam wyjety z zyciorysu, chodzilam jak zombie

Cześć dziewczęta ;) w niedziele zrobiłam test wyszedł pozytywny. Beta 439 w 33 dc. Do lekarza idę dopiero 19.10. To będzie wtedy 6t5d wiec wszytsko powinna być już widoczne❤Mam już dwóch synów, jeden 8 lat a drugi to maluszek z stycznia 2020 😳 planowaliśmy 3 dziecko ale jestem w szoku ze się udało tak szybko bo o drugie dziecko długo się staraliśmy. Zaszłam w ciąże 2 tyg po odstawieniu młodego od cycka. Życzę każdej z Nas bezproblemowych ciąż 💋
Witamy 😍 Ja też jestem zaskoczona taką szybką trzecią ciążą, mam córkę z marca 2020, więc będzie podobna

Dzisiaj miałam wizytę...jest pęcherzyk, wg moich obliczeń zaczęłam 6 tydzień, lekarz powiedział że to początek 5. Mam odpoczywać i się nie martwić 😊
W drugiej ciąży serduszko zobaczyłam dopiero na wizycie w 9 tygodniu. Byłam 2 tygodnie wcześniej na wizycie i nie było nic widać, lekarz twierdził, że ciąża jest 2 tygodnie młodsza niż wychodzi z OM. A ja dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja i poczęcie, więc jakim cudem mogła być młodsza... Ale potem już wszystko było w porządku, córka przyszła na świat dokładnie w dniu terminu z OM. :D

Cześć, dołączam tu i ja. Dziś jest drugi dzień po spodziewanej @, wczoraj zrobiłam test i wyszła blada drugą kreska.
Od dnia przed spodziewana @ boli mnie podbrzusze, jajniki, miednica i krzyż. Czuje się jakaś taka połamaną. Też tak macie? No i piersi obolale i chyba jakieś takie pełniejsze.
Próbowałam nadrobić wątek ale tyle już stron, ze nie dam rady😂 Więc po prostu dołączam😊
Witamy! 😍 Tak, mnie też pobolewa podbrzusze i krzyż. Innych objawów brak. We wcześniejszych ciążach jedynym objawem było odrzucenie od kawy - teraz coś innego, organizm jeszcze kawę toleruje. 😂

Cześć dziewczyny!
Mogę się do Was przyłączyć?

Dwie kreseczki zobaczyłam na teście trochę ponad tydzień temu po 9 miesiącach starań i na razie boję się nawet powiedzieć sobie na głos, że się udało, żeby nie zapeszyć.
Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek i czekam jak na szpilkach!
Beta HCG chyba przyrasta prawidłowo:
29.09 - 49,5 mIU/ml
01.10 - 114 mIU/ml
06.10 - 855 mIU/ml

Stresuje mnie to, że nie mam prawie żadnych objawów. Tylko rano i wieczorem trochę bolą mnie piersi, ale w ciągu dnia przestają. Już nie wiem czy mnie boli, bo ciąża czy dlatego, że cały czas je ściskam żeby sprawdzić czy coś czuję. 😂
I co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze jak przed okresem.

Jak to wyglada u Was? Jakie macie objawy? Czy brak objawów powinien mnie martwić?
Może macie jakieś sposoby na odstresowanie się?❤
Witamy! 😍 U mnie jedyny objaw to ból podbrzusza i pleców. Poza tym czuje się rewelacyjnie ;) Jak w poprzednich ciążach zresztą. Nie martw się brakiem objawów, inne kobiety zapewne wiele by dały żeby się z Tobą zamienić. ;) Moja kuzynka ma termin na luty 2021 - do tej pory kilka razy dziennie ma bliskie rozmowy z toaletą...

reklama
Do góry