reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

:) u mnie syn lipiec 2015 cora luty 2017:) apropo malej roznicy co prawda u Was bedzie 15 miesiecy u mnie bylo 19 no poczatki sa ciezkie ale dasz rade:) jak kazda z resztą mama:)
No teraz jakoś już muszę dać radę ;) Całe szczęście dwójka moich dzieci jest bardzo grzeczna, syn chociaż ma 5 lat bardzo mi pomaga przy siostrze i sam chce ją zabawiać, opiekować się nią. Córka też jest na razie bardzo grzeczna, odkąd skończyła miesiąc przesypia noce więc na zmęczenie nie mogę narzekać. :D
Oby tylko trzecie dziecko było takie łaskawe jak rodzeństwo - chociaż mam przeczucie, że akurat ono da mi popalić. 😂

reklama
a ja
No teraz jakoś już muszę dać radę ;) Całe szczęście dwójka moich dzieci jest bardzo grzeczna, syn chociaż ma 5 lat bardzo mi pomaga przy siostrze i sam chce ją zabawiać, opiekować się nią. Córka też jest na razie bardzo grzeczna, odkąd skończyła miesiąc przesypia noce więc na zmęczenie nie mogę narzekać. :D
Oby tylko trzecie dziecko było takie łaskawe jak rodzeństwo - chociaż mam przeczucie, że akurat ono da mi popalić. 😂
Moj mlody to byl istny szatan, nawet zaprzyjazniona polozna mowila, ze nigdy nie widziala takiego dziecka. moze dlatego dopiero teraz staram sie o drugie ? Nie spal w ogole, plakal non stop - przebadany na wszystkie strony, a to tylko taki charakter😈 za to teraz az za cichutki, spokojny, wstydliwy i niesmialy - ale pierwszy rok jego zycia mam wyjety z zyciorysu, chodzilam jak zombie

Cześć dziewczęta ;) w niedziele zrobiłam test wyszedł pozytywny. Beta 439 w 33 dc. Do lekarza idę dopiero 19.10. To będzie wtedy 6t5d wiec wszytsko powinna być już widoczne❤Mam już dwóch synów, jeden 8 lat a drugi to maluszek z stycznia 2020 😳 planowaliśmy 3 dziecko ale jestem w szoku ze się udało tak szybko bo o drugie dziecko długo się staraliśmy. Zaszłam w ciąże 2 tyg po odstawieniu młodego od cycka. Życzę każdej z Nas bezproblemowych ciąż 💋
Witamy 😍 Ja też jestem zaskoczona taką szybką trzecią ciążą, mam córkę z marca 2020, więc będzie podobna

Dzisiaj miałam wizytę...jest pęcherzyk, wg moich obliczeń zaczęłam 6 tydzień, lekarz powiedział że to początek 5. Mam odpoczywać i się nie martwić 😊
W drugiej ciąży serduszko zobaczyłam dopiero na wizycie w 9 tygodniu. Byłam 2 tygodnie wcześniej na wizycie i nie było nic widać, lekarz twierdził, że ciąża jest 2 tygodnie młodsza niż wychodzi z OM. A ja dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja i poczęcie, więc jakim cudem mogła być młodsza... Ale potem już wszystko było w porządku, córka przyszła na świat dokładnie w dniu terminu z OM. :D

Cześć, dołączam tu i ja. Dziś jest drugi dzień po spodziewanej @, wczoraj zrobiłam test i wyszła blada drugą kreska.
Od dnia przed spodziewana @ boli mnie podbrzusze, jajniki, miednica i krzyż. Czuje się jakaś taka połamaną. Też tak macie? No i piersi obolale i chyba jakieś takie pełniejsze.
Próbowałam nadrobić wątek ale tyle już stron, ze nie dam rady😂 Więc po prostu dołączam😊
Witamy! 😍 Tak, mnie też pobolewa podbrzusze i krzyż. Innych objawów brak. We wcześniejszych ciążach jedynym objawem było odrzucenie od kawy - teraz coś innego, organizm jeszcze kawę toleruje. 😂

Cześć dziewczyny!
Mogę się do Was przyłączyć?

Dwie kreseczki zobaczyłam na teście trochę ponad tydzień temu po 9 miesiącach starań i na razie boję się nawet powiedzieć sobie na głos, że się udało, żeby nie zapeszyć.
Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek i czekam jak na szpilkach!
Beta HCG chyba przyrasta prawidłowo:
29.09 - 49,5 mIU/ml
01.10 - 114 mIU/ml
06.10 - 855 mIU/ml

Stresuje mnie to, że nie mam prawie żadnych objawów. Tylko rano i wieczorem trochę bolą mnie piersi, ale w ciągu dnia przestają. Już nie wiem czy mnie boli, bo ciąża czy dlatego, że cały czas je ściskam żeby sprawdzić czy coś czuję. 😂
I co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze jak przed okresem.

Jak to wyglada u Was? Jakie macie objawy? Czy brak objawów powinien mnie martwić?
Może macie jakieś sposoby na odstresowanie się?❤
Witamy! 😍 U mnie jedyny objaw to ból podbrzusza i pleców. Poza tym czuje się rewelacyjnie ;) Jak w poprzednich ciążach zresztą. Nie martw się brakiem objawów, inne kobiety zapewne wiele by dały żeby się z Tobą zamienić. ;) Moja kuzynka ma termin na luty 2021 - do tej pory kilka razy dziennie ma bliskie rozmowy z toaletą...

reklama
Do góry