reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

Jak liczyć te dni / tygodnie?
Mam prawie 40 dniowe cykle i nie mam pojęcia jak to policzyć. [emoji2955][emoji2960]
Wpisz sobie w kalkulator na necie [emoji16] Ale generalnie liczysz dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, z tym że to jest idealne wyliczenie jeśli cykle są 28 dniowe. Więc jeśli masz 40 dniowe to musisz od tego odjąć 12 dni :)

reklama
@aga.i.nieszka a ze bylam na usg i lekarka mi pokazala usg a tam pecherzyk i dziecko ale taki ludzik jak sie w szkole malowalo 😂 ale jakos mam zlw przwczucia po tym :(
Sny w większości odzwierciedlają nasz nie pokój. A że teraz ciągle nam się coś sni... Bądź spokojna. Teraz musi być dobrze i musimy dotrwać do końca 😘

Cześć dziewczyny 😉 witam się z wami u ja w tej chwili 5+4. Wizyta na 27go października. Mialam wizytę we wtorek i był pęcherzyk. Pani dr mówi że wszystko idzie ku dobremu 😉 to nasza trzecia wymarzona dzidzia ❤️
cześć i gratuluje 😊 miałaś pęchęrzyk ciązowy czy już był też pęcherzyk żółtkowy? :)

Chyba boję się jeszcze myśleć, że wszystko będzie dobrze i kupić chociaż książkę dla przyszłych mam... Miałaś stresa jak kupowałam witaminy ciążowe na zapas żeby z jedną przesyłką. Od razu myśl co ja zrobię jak się nie uda...

Rozumiem Twoje obawy.
Pytanie bardziej kierowałam do kobiet,które mają już dzieci :)

Ja teraz czekam na serduszko, 16.10 mam wizytę. Ale najbardziej uspokoi mnie drugi trymestr. A jak już będę czuła ruchy to już w ogóle będę spokojniejsza... Ale aby do drugiego trymestru... To będzie koniec listopada...
Ile bedziesz miala 16.10? Kurde ja sie tak boje ze bede miala 3 zabieg... jak bedzie to juz bedzie koniec moich staran bo mam juz dosc tych nerwów

reklama
Ile bedziesz miala 16.10? Kurde ja sie tak boje ze bede miala 3 zabieg... jak bedzie to juz bedzie koniec moich staran bo mam juz dosc tych nerwów
Ej, głowa do góry :) na razie nie masz żadych podstaw do tego żeby się martwić i same sobie cos wymyslamy 😘 ja sie martwilam ze to ciaza pozamaciczna bo tak mnie kłuje z boku. Wczoraj sie okazalo, ze pecherzyk jest w macicy wiec znalazlam sobie kolejny powod do zmarwien, ze przecherzyk jest za mały 😅 na nic juz nie mamy wpływu, trzeba odpoczywac i chocoaz sprobowac sobie nie wkrecac na siłe czarnych scenariuszy. Dzis juz z wiekszym optymizmem patrze wiec mam nadzieje, ze i Toboe sie to udzieli:)

Do góry