reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2021

moja córka dzisiaj usiadła pierwszy raz. Jest z 12tego czerwca. Zaraz po tym jak usiadła zaczęła się podnosić przytrzymując się kufra z zabawkami. Uklękła na kolanka ale nie wstawała. Chyba na to za wcześnie. Każde dziecko jest inne
Nie ma co porównywać. Moja córka np obraca się tylko na jeden bok a z brzucha na plecy wcale.
Moja tez jest z 12.06😁😁😁
Jeju o siadaniu nie mam u nas mowy.Tez przewaznie sie obraca na brzuch przez jeden bok.A z brzucha na plecy wcale.

reklama
U nas odstęp między przewrotami na brzuszek a przewrotami na placki to 1,5miesiaca z hakiem…teraz szaleje obracając się jak wirówka, ale trzeba przyznać ze najchętniej to robi na naszym dużym łóżku gdzie jest amortyzacja 😅 do siadania chyba jeszcze daleko, bo dobra fizjo powiedziała wczoraj ze obręcz barkowa trochę słaba jak na 5,5, wiec będziemy ćwiczyć. Bo siadanie to chyba dopiero z czworaków się robi…

Moja tez jest z 12.06😁😁😁
Jeju o siadaniu nie mam u nas mowy.Tez przewaznie sie obraca na brzuch przez jeden bok.A z brzucha na plecy wcale.
moja juz długo ćwiczyła, podwijała nóżkę w pozycji niedźwiadka i czasami udało jej się klapnąc na pupę ale od razu sie przewracała, dzisiaj się utrzymała i siedziala tak sobie przez chwilę. Usiadła tylko raz, później już wcale nie próbowała🤣

U mnie jest taki problem ze mala nie chce leżeć na plecach. Nie wytrzymuje ani minuty. Czasami nie jestem jej w stanie przebrać, muszę ja przytrzymywać zeby się nie odwróciło. Po kąpaniu jest cyrk, mąż włącza jej piosenki na telefonie żebym zdazyla ją ubrac. Nie wiem co jest złego w lezeniu na plecach ale córka zachowuje się jakby ja parzyły 🤦‍♀️ mam wrażenie że nigdy nie odwróci się z brzucha na plecy, bo po co skoro nie lubi tej pozycji. Na brzuszku kładłam ją od pierwszych dni i już jej tak zostało. Kiedy jeszcze nie umiała się obracać to było ok, teraz każda zmiana pieluszki to wyzwanie. Chyba niedługo będę zmuszona zrezygnować z przewijaka i przewijać ją na podłodze, bo ciężko jest mi ja utrzymać i boje się że może mi fiknąć.

U mnie jest taki problem ze mala nie chce leżeć na plecach. Nie wytrzymuje ani minuty. Czasami nie jestem jej w stanie przebrać, muszę ja przytrzymywać zeby się nie odwróciło. Po kąpaniu jest cyrk, mąż włącza jej piosenki na telefonie żebym zdazyla ją ubrac. Nie wiem co jest złego w lezeniu na plecach ale córka zachowuje się jakby ja parzyły 🤦‍♀️ mam wrażenie że nigdy nie odwróci się z brzucha na plecy, bo po co skoro nie lubi tej pozycji. Na brzuszku kładłam ją od pierwszych dni i już jej tak zostało. Kiedy jeszcze nie umiała się obracać to było ok, teraz każda zmiana pieluszki to wyzwanie. Chyba niedługo będę zmuszona zrezygnować z przewijaka i przewijać ją na podłodze, bo ciężko jest mi ja utrzymać i boje się że może mi fiknąć.
Niektóre dzieci z brzuszka idą szybko czworaki i do siadu i nie jest im potrzebne obracanie się z brzucha na plecy 🙂

Ja od długiego czasu przewijam na macie i na naszym łóżku.

Myślę że że wst
Niektóre dzieci z brzuszka idą szybko czworaki i do siadu i nie jest im potrzebne obracanie się z brzucha na plecy 🙂

Ja od długiego czasu przewijam na macie i na naszym łóżku.
Ja wolę nie próbować na lozku bo syn czasem lubi zrobić fontannę bez pieluchy 🤣 to do omijania pełzania to czytalam, też potrafi być na odwrot, że w dalszym etapie pomijają czworakowanie i wstają i to też jest prawidłowe

Myślę że że wst

Ja wolę nie próbować na lozku bo syn czasem lubi zrobić fontannę bez pieluchy 🤣 to do omijania pełzania to czytalam, też potrafi być na odwrot, że w dalszym etapie pomijają czworakowanie i wstają i to też jest prawidłowe
Tak, albo najpierw wstają i zaczynają chodzić a potem schodzą do czworaków 🙂

reklama
Do góry