reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

moja córka dzisiaj usiadła pierwszy raz. Jest z 12tego czerwca. Zaraz po tym jak usiadła zaczęła się podnosić przytrzymując się kufra z zabawkami. Uklękła na kolanka ale nie wstawała. Chyba na to za wcześnie. Każde dziecko jest inne
Nie ma co porównywać. Moja córka np obraca się tylko na jeden bok a z brzucha na plecy wcale.
Moja tez jest z 12.06😁😁😁
Jeju o siadaniu nie mam u nas mowy.Tez przewaznie sie obraca na brzuch przez jeden bok.A z brzucha na plecy wcale.

reklama
U nas odstęp między przewrotami na brzuszek a przewrotami na placki to 1,5miesiaca z hakiem…teraz szaleje obracając się jak wirówka, ale trzeba przyznać ze najchętniej to robi na naszym dużym łóżku gdzie jest amortyzacja 😅 do siadania chyba jeszcze daleko, bo dobra fizjo powiedziała wczoraj ze obręcz barkowa trochę słaba jak na 5,5, wiec będziemy ćwiczyć. Bo siadanie to chyba dopiero z czworaków się robi…

Moja tez jest z 12.06😁😁😁
Jeju o siadaniu nie mam u nas mowy.Tez przewaznie sie obraca na brzuch przez jeden bok.A z brzucha na plecy wcale.
moja juz długo ćwiczyła, podwijała nóżkę w pozycji niedźwiadka i czasami udało jej się klapnąc na pupę ale od razu sie przewracała, dzisiaj się utrzymała i siedziala tak sobie przez chwilę. Usiadła tylko raz, później już wcale nie próbowała🤣

U mnie jest taki problem ze mala nie chce leżeć na plecach. Nie wytrzymuje ani minuty. Czasami nie jestem jej w stanie przebrać, muszę ja przytrzymywać zeby się nie odwróciło. Po kąpaniu jest cyrk, mąż włącza jej piosenki na telefonie żebym zdazyla ją ubrac. Nie wiem co jest złego w lezeniu na plecach ale córka zachowuje się jakby ja parzyły 🤦‍♀️ mam wrażenie że nigdy nie odwróci się z brzucha na plecy, bo po co skoro nie lubi tej pozycji. Na brzuszku kładłam ją od pierwszych dni i już jej tak zostało. Kiedy jeszcze nie umiała się obracać to było ok, teraz każda zmiana pieluszki to wyzwanie. Chyba niedługo będę zmuszona zrezygnować z przewijaka i przewijać ją na podłodze, bo ciężko jest mi ja utrzymać i boje się że może mi fiknąć.

U mnie jest taki problem ze mala nie chce leżeć na plecach. Nie wytrzymuje ani minuty. Czasami nie jestem jej w stanie przebrać, muszę ja przytrzymywać zeby się nie odwróciło. Po kąpaniu jest cyrk, mąż włącza jej piosenki na telefonie żebym zdazyla ją ubrac. Nie wiem co jest złego w lezeniu na plecach ale córka zachowuje się jakby ja parzyły 🤦‍♀️ mam wrażenie że nigdy nie odwróci się z brzucha na plecy, bo po co skoro nie lubi tej pozycji. Na brzuszku kładłam ją od pierwszych dni i już jej tak zostało. Kiedy jeszcze nie umiała się obracać to było ok, teraz każda zmiana pieluszki to wyzwanie. Chyba niedługo będę zmuszona zrezygnować z przewijaka i przewijać ją na podłodze, bo ciężko jest mi ja utrzymać i boje się że może mi fiknąć.
Niektóre dzieci z brzuszka idą szybko czworaki i do siadu i nie jest im potrzebne obracanie się z brzucha na plecy 🙂

Ja od długiego czasu przewijam na macie i na naszym łóżku.

Myślę że że wst
Niektóre dzieci z brzuszka idą szybko czworaki i do siadu i nie jest im potrzebne obracanie się z brzucha na plecy 🙂

Ja od długiego czasu przewijam na macie i na naszym łóżku.
Ja wolę nie próbować na lozku bo syn czasem lubi zrobić fontannę bez pieluchy 🤣 to do omijania pełzania to czytalam, też potrafi być na odwrot, że w dalszym etapie pomijają czworakowanie i wstają i to też jest prawidłowe

Myślę że że wst

Ja wolę nie próbować na lozku bo syn czasem lubi zrobić fontannę bez pieluchy 🤣 to do omijania pełzania to czytalam, też potrafi być na odwrot, że w dalszym etapie pomijają czworakowanie i wstają i to też jest prawidłowe
Tak, albo najpierw wstają i zaczynają chodzić a potem schodzą do czworaków 🙂

reklama
Do góry