reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

Znajomej lekarz zalecił i faktycznie pomogło na przyspieszenie akcji :) na 10 bym się nie porywała ale 5-6 jest takim przyjemnym spacerkiem i wiadomo nie chodzi o to by sobie nie przysiąść tylko chodzi o przejście swoim tempem :)
Wczoraj trochę pochodziłam to dziś czuje się jak flak :( ale to tez może wina pogody? 🤔
Jak jesteście takie zmęczone i ospale to wasze dzieci tez są mniej aktywne? Tzn ruszają się ale jakby delikatniej, spokojniej?

reklama
Wczoraj trochę pochodziłam to dziś czuje się jak flak :( ale to tez może wina pogody? 🤔
Jak jesteście takie zmęczone i ospale to wasze dzieci tez są mniej aktywne? Tzn ruszają się ale jakby delikatniej, spokojniej?
U mnie nie.Mala jest tak ruchliwa ze szok.A jak wiecrj chodze czy cos robie to mam wrazenie ze jak odpoczywam to ona w tedy bardziej trenuje tance w brzuchu😃

No to nieciekawie po tym. Ale po cesarce też normalnie krwawienie jest z pochwy? A jak z karmieniem?

I może ktoś mi jeszcze napisze jak wygląda CC szybkie jak muszą zrobić. Znieczulenie chyba jest inne?
Hej ja miałam cc szybkie i planowe. Oba były w znieczuleniu do kręgowym. Tyle że pierwsze rzeczywiście było mega szybko. Drugie cc planowe, rano ktg, lewatywa, kroplówki nawadniające i na salę operacyjną. Samo cc Oki tylko głupie jest to uczucie szarpania. Po cc normalnie krwawiłam 4 tyg. Ponoć krwawi się mniej niż po naturalnym, nie umiem powiedzieć bo pierwsze doby rzeczywiście były dość krwiste. Pokarm przyszedł normalnie. Karmiłam 9 miesięcy.

Dziewczyny, czy którejś odszedł już czop śluzowy. Niby to mój 3 poród a pierwszy raz tak mam. Podbarwiony śluz na majtkach na brunatny kolor podbarwiony krwią. Odszedł o 10 były skurcze, wzięłam nospe, wyciszyły się trochę. U mnie dopiero 35+5 tc. Termin cc mam na 16go w 37 tc. Ale kurde teraz nie wiem, jechać nie jechać. Jestem po 3 cięciach bo miałam 2 cc i operacje korekty blizny.

Ja mam zdecydowanie odwrotnie, jak jestem aktywna to jest spokojnie a jak chce odpocząć to dziecko wariuje i nie daje spokojnie poleżeć 🤣

Hej dziewczyny. Ja już dziś rozpakowana. Zaczął odchodzić mi czop śluzowy i zrobili mi dziś cc. Synek zdrowy 3200g i 54 cm 😃🥰 Długo szukaliśmy imienia, ale zostaję ostatecznie Marcelek 😍 bardzo się cieszę, bo zrobił Nam niespodziankę dzień przed Naszą rocznicą ślubu z mężem 😍

Hej dziewczyny. Ja już dziś rozpakowana. Zaczął odchodzić mi czop śluzowy i zrobili mi dziś cc. Synek zdrowy 3200g i 54 cm 😃🥰 Długo szukaliśmy imienia, ale zostaję ostatecznie Marcelek 😍 bardzo się cieszę, bo zrobił Nam niespodziankę dzień przed Naszą rocznicą ślubu z mężem 😍
Gratulacje!

Hej dziewczyny. Ja już dziś rozpakowana. Zaczął odchodzić mi czop śluzowy i zrobili mi dziś cc. Synek zdrowy 3200g i 54 cm [emoji2][emoji3059] Długo szukaliśmy imienia, ale zostaję ostatecznie Marcelek [emoji7] bardzo się cieszę, bo zrobił Nam niespodziankę dzień przed Naszą rocznicą ślubu z mężem [emoji7]
Gratulacje!!! Zdrówka dla Ciebie i synka [emoji3059][emoji3590]

reklama
Gratulacje! Dużo zdrowa! :)

Do góry