reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

takie porady znalazłam na przyśpieszenie porodu lub łagodzenie jego przebiegu :)
- trzeba jeść ananasa w dużych ilościach ( ma jakiś enzym który zmiękcza szyjkę )
-jeść ostre jedzenie ( kapsaicyna uwalnia endorfiny które łagodzą ból i poprawiają nastrój)
-jeść lukrecje czarna najlepsza ( stymuluje produkcje prostaglandyny a ta wywołuję skurcze )
-pić herbatkę z kminku
-pić herbatkę z liści malin
-olej z wiesiołka ( albo doustnie , albo od 38 tyg dopochwowo )
- ćwiczenia spacery , chodzenie po schodach , podskoki na piłce
-sex :Da konkretnie sperma która zmiękcza szyjkę
- stymulacja sutków :D lub :mad: w zależności od tego czy ktoś lubi i czy sutki nie są zbyt wrażliwe
- sprzątanie domu :(

Kto bardziej zdesperowany moze podłączyć się do laktatora lub łyknąć olej rycynowy. Ponoć sposoby najskuteczniejsze [emoji12]

reklama
takie porady znalazłam na przyśpieszenie porodu lub łagodzenie jego przebiegu :)
- trzeba jeść ananasa w dużych ilościach ( ma jakiś enzym który zmiękcza szyjkę )
-jeść ostre jedzenie ( kapsaicyna uwalnia endorfiny które łagodzą ból i poprawiają nastrój)
-jeść lukrecje czarna najlepsza ( stymuluje produkcje prostaglandyny a ta wywołuję skurcze )
-pić herbatkę z kminku
-pić herbatkę z liści malin
-olej z wiesiołka ( albo doustnie , albo od 38 tyg dopochwowo )
- ćwiczenia spacery , chodzenie po schodach , podskoki na piłce
-sex :Da konkretnie sperma która zmiękcza szyjkę
- stymulacja sutków :D lub :mad: w zależności od tego czy ktoś lubi i czy sutki nie są zbyt wrażliwe
- sprzątanie domu :(
Podoba mi się jedzenie ananasa, ostrego i seks ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w dzień porodu byłam na KTG i słyszałam,że na dniach na pewno Pani nie urodzi , a tu niespodzianka. :)

W końcu jutro wizyta :) nie mogę się doczekać.
Wydrukowałam sobie plan porodu, ciekawe ile z moich oczekiwań faktycznie pokryje się z porodem ;)
Mnie robiły ktg, na ktorych wiłam się ze skurczy ale nie zapisywały sie one tak jak bolało. Oczywiście było, ze małolata czyli ja cos sobie wkręca. Dwie godziny pozniej urodziłam. [emoji14]

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

A z tym ostrym jako że łagodzi ból, to mamy jeść w trakcie porodu? Czy daje długotrwały efekt?
Ananasa nie znoszę, ale sex jak najbardziej będziemy stosować [emoji14]

Lewatywa też podobno przyspiesza [emoji14]

m3sxyx8dzur8ghzn.png

A mnie dziś bolały krzyże i miałam wtedy dziwną macicę. Tak jakby nie było żadnego "brzucha" tylko dziecko pod skórą . Tak było dokładnie widoczne. Nie wiem czy to był skurcz czy co. Dwa razy to mi się zdarzyło. Wzięłam no-spe i przeszło,ale teraz obawiam się bóli krzyżowych podczas porodu. A brzuch nic a nic nie bolał.
A mnie dziecko rano..znika! Budze sie śpiąc praktycznie na brzuchu. Potem jak sie przekrecam na plecy to mam taki plaski, ze szok. Az sie dzis przestraszyłam- GDZIE TO MOJE DZIECKO???
A przy skurczach przepowiadających pulsuje mi w krzyżu czasem... Alw nie będę rozkminiac co to znaczy i czy wróży bole krzyżowe.
Ostatnio zaczelam czytac blogi dzieciowe i tak mi sie chce juz tego Maluszka miec w ramionach, wąchać ten jego słodki zapach... Dzidziusie pachną booosssko!!!

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Hej no ja też właśnie was doczytalam i kurcze faktycznie mam tak samo jak ty Zając według usg termin na 22-23 czerwca i to jest tak odległe że hohoho a u was już taka naprawdę końcówka [emoji33] to kto tu z nami tymi ostatnimi zostanie jak już będziecie miały swoje szczęścia przy sobie? [emoji15][emoji6]

f2w3rjjgvkjhkndh.png
Spoko... Po porodzie tez będziemy pisać [emoji3] Ja poprzednie forum nadrabialam nocą przy karmieniu heheh...

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

reklama
A spójrz na to z drugiej strony [emoji6] jak my będziemy sie z bólu zwijały, to Ty sobie spokojnie będziesz się z brzuszkiem bujać [emoji1] i robić co chcesz [emoji38] i jak my wypróbujemy juz wszystkie patenty to bedziemy Ci je dawac, a Ty sobie je wykorzystasz i będziesz miała idealne dziecko [emoji4] nie brzmi fajnie?

Tak. Doustnie. Ja łykam od jakiegoś tygodnia tez ten z Oeparola
A tak w ogóle dziewczyny to milego dnia- u mnie zarąbiste słońce [emoji6][emoji1][emoji274][emoji275]☉ jest słońce = jest energia [emoji38]

16udskjopmtfyunf.png
A u mnie leje jak z cebra juz drugi dzien....[emoji107]

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry