reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Hej mamuski.. Gratulacje z udanych wizyt i bowych dziewczynek.
Ja juz zaakceptowalam fakt ze bedzie baba.
Juz wpadlam w wir zakupow sukienkowych.
Niestety dopadlo mnie chorobsko. Przez pare dni nie kontaktowalam ze zmeczenia i dobijajacego bolu zatok i cieknacego kataru. Pozostal meczacy suchy kaszel....macie jakis pomysl jak sie go pozbyc bo sie wykoncze....
Moj mlody tez pochorowal wiec od tyg w domu zamiast w pkolu.

Co do dolegliwosci mi tez kosc lonkwa nie daje zyc. Uslyszalam podobne slowa ze tak w ciazy moze byc.

W przyszlym tyg czeka mnie glukoza..boje sie ze bede haftowac..,,brrrr......

c55f3e3kq403a9og.png

reklama
A u mnie dzisiaj istne szaleństwo aż zaczynam się zastanawiać. Dziecko w tym wieku chyba nie powinno być aż tyle czasu aktywne. Zaczynam się zastanawiać czy może jej coś nie dolega...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
może może;) mam wrażenie że on się wgl nie męczy [emoji33]..Ostanio gdzieś czytałam że w tym wieku ciąży dziecko śpi ok 2/3 doby... no chyba nie moje

w57vyx8dubspq12k.png

Moja tez od wczoraj spokojniejsza ,az juz miałam czarne mysli bo dlugo nie kopała a przedtem to ciagłe harce

Hej mamuski.. Gratulacje z udanych wizyt i bowych dziewczynek.
Ja juz zaakceptowalam fakt ze bedzie baba.
Juz wpadlam w wir zakupow sukienkowych.
Niestety dopadlo mnie chorobsko. Przez pare dni nie kontaktowalam ze zmeczenia i dobijajacego bolu zatok i cieknacego kataru. Pozostal meczacy suchy kaszel....macie jakis pomysl jak sie go pozbyc bo sie wykoncze....
Moj mlody tez pochorowal wiec od tyg w domu zamiast w pkolu.

Co do dolegliwosci mi tez kosc lonkwa nie daje zyc. Uslyszalam podobne slowa ze tak w ciazy moze byc.

W przyszlym tyg czeka mnie glukoza..boje sie ze bede haftowac..,,brrrr......

c55f3e3kq403a9og.png
Jak masz nebulizator to zrób sobie inhalacje z soli fizjologicznej. Miałam teraz dopiero co straszny kaszel, aż się dusilam i jakoś się go udało pozbyc inhalacja i syropem z cebuli.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Mój synuś też dziś spokojny a wczoraj myślałam, że wyskoczy przez brzuch tak szalał. Sprawdziłam detektorem i serduszko ładnie bije więc chyba nie ma powodów do obaw.

f2w3rjjgwqepia0h.png

Gratuluję udanych wizyt! Zajac ja też u Ciebie obstawiałam chłopczyka:)
Moja malutka też od wczoraj słabiej kopie, czuje ja często ale słabiej, chciałam jechć na IP ale maż stwierdził że znowu przesadzam. Posłuchałam serducha detektorem i trochę się uspokoiłam.
Czy wasze maleństwa też uciekaja przed detektorem? Ja moja muszę ganiać po całym brzuchu:)

Mnie boli spojenie łonowe , kosci chyba wszystkoe w obrębie bioder...ale to że mnie boli nie oznacza odrazu że nie mogę funkcjonować normalnie, że mnie to w jakis sposób ogranicza....boli przy chodzeniu lub jak długo siedze i musze wstać to czuje ból, . Ale to nie jest tak że odrazu umieram , że ruszac sie nie moge...i lekarz mnie olał i powinnam leżeć na patologie bo napewno beda powklania po porodzie...... jestem pod kontrolą lekarza, chodze czesto na wizytę o myślę że jak byc cos zaniepokoiło mojego lekarza napewno by zareagował. Ja mam zaufanie do lekarza, moze nie 100% ale napewno zdążył juz przez ten okres ciąży i czesniej je zdobyć. Gdyby nie lekarz to ta ciąża pewnie byla by następną ktora bym poronila.... nooom ale kolezanki z forum wiedza lepiej [emoji23][emoji23][emoji33]

5djylbetecfse5n6.png

Ech Dziewczyny....
Jutro na szpital rano...mam skurcze, szyjka się skraca..nawet na fotelu u gina mialam skurcz.
W dodatku mam baaardzo kiepski mocz.
Załamka[emoji20][emoji20][emoji20] musze pierwszy raz rozstac się z moja Córka na tak dlugi czas..jestesmy okropnie zżyte i nie wiem doprawdy jak to przeżyje. Rycze jak bóbr od wizyty...chyba umre z tesknoty[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Ech Dziewczyny....
Jutro na szpital rano...mam skurcze, szyjka się skraca..nawet na fotelu u gina mialam skurcz.
W dodatku mam baaardzo kiepski mocz.
Załamka
emoji20.png
emoji20.png
emoji20.png
musze pierwszy raz rozstac się z moja Córka na tak dlugi czas..jestesmy okropnie zżyte i nie wiem doprawdy jak to przeżyje. Rycze jak bóbr od wizyty...chyba umre z tesknoty
emoji24.png
emoji24.png
emoji24.png
emoji24.png
Wiem że odwiedziny w szpitalu to nie to samo , ale zawsze jakieś to niewielkie pocieszenie .Pewnie będziecie wisiały na telefonie ;) pomyśl w ten sposób że twoja i córki tęsknota to niewielki koszt w porównaniu do twojego i tego malutkiego człowieczka którego masz w brzuszku zdrowia . Mam nadzieje że szybko Cię wypuszczą i że wszystko będzie dobrze . Trzymam kciuki , bądź dzielna :)

Ostatnia edycja:
reklama
Wiem że odwiedziny w szpitalu to nie to samo , ale zawsze jakieś to niewielkie pocieszenie .Pewnie będziecie wisiały na telefonie ;) pomyśl w ten sposób że twoja i córki tęsknota to niewielki koszt w porównaniu do twojego i tego malutkiego człowieczka którego masz w brzuszku zdrowia . Mama nadzieje że szybko Cię wypuszczą i że wszystko będzie dobrze . Trzymam kciuki , bądź dzielna :)
Dzięki Kochana...
Masz rację. Musze być silna dla tego Malenstwa...

nzjdskjoiienufcs.png

km5scwa1f5jn9xfj.png

Do góry