reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Nigdy sobie nie robiłam zdjęć brzuchola. Ale mama nie wczoraj męczyła i mam jedno
1486757035-aaaaaa.jpeg

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale brzusio [emoji7]

w57vyx8dubspq12k.png

reklama
"Takie bóle" czyli jakie? Bo jest różnica jak kogoś bolą więzadła a jest różnica jak ktoś mało się nie posra z bólu przy obracania drugi bok w łóżku. i zdiagnozowane rozejscie spojenia lonowego wcale nie jest jak twierdzisz częstym przypadkiem. bóle być może tak ale diagnoza wpisana w dokumentację medyczną nie. bo każda może sobie mówić " ze ojej mnie też bolalo" ale ból a ból to różnica a już tymbardziej postanowiona diagnoza.

Jejku jak się cieszę, ze mój lekarz nie jest ignorantem. i jak coś Mu mówię to nie odpowiada "jesteś jesteś ciazy, tak może byc" tylko fachowo sprawdza.
Mój przeważnie odpowiada "no co ty nie powiesz... " [emoji23] poszłabym do innego ale boję się że trafię na jeszcze gorszego.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja z córką też miałam takie bóle , meczylam sie jeszcze z pół roku po porodzie, nom ale przeszlo wszystko. Lekarz do którego wtedy chodzilam tez uważał że to normalne.

Ja jeszcze nie spotkałam sie z nikim kto by miał aż takie problemy po porodzie,a dużo osób w ciąży narzeka na takie bóle
5djylbetecfse5n6.png
Motylku ja też tak cierpiałam! I nie poznałam osobiście nikogo kto dochodzilby tak długo po porodzie do siebie jak ja. Tydzień po porodzie wsadzili mi rękę w gips bo przeguby mnie tak bolały, że płakałam w nocy. Lewa też bolała ale mniej. Kucać nie mogłam jeszcze kilka miesięcy, musiałam klęknąć. Tak mnie wszystkie stawy bolały. Opuchlizna też schodzila ponad pół roku- aż przez zaciasne buty na jesień nabawiłam się wrosnietych paznokci u stóp [emoji23] I zabieg bolesny bo nie mogłam mocnych przeciwbolowych bo karmiłam piersią. A z siadaniem miałam problem do 4 miesięcy po porodzie. Moim zdaniem sporo zawalił lekarz prowadzący bo co mu zgłaszałam co się dzieje z moim ciałem to mówił że to normalne. A potem w ostatnim miesiącu tak puchłam, że przytyłam 20kg na sam koniec. Nie dajcie sobie wmówić, że wszystko jest normalne bo skrajne przypadki się zdarzają i można temu zapobiec. Teraz prowadzi mnie ktoś inny i mam nadzieję, że do takiej sytuacji nie dojdzie.

Heda ale duże te twoje dzieciaczki! Dwójkę takich nosic- nooo szacunek!:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie tak. mi po pierwszej ciąży jakby ktoś powiedział, ze można zle znosić ciąże to bym powiedziała, ze przesadza.

A teraz z chęcią bym zamieniła to moje nadciśnienie, rwe, wymioty, bóle glowy i spojenie na nie wiem pracę w kopalni, tak mam dość.
I już NIGDY w życiu nie wypowiem się na temat czyis dolegliwości.

Jakbym wiedziała, ze tak będę przechodZić to nigdy nigdy życiu bym się nie zdecydowała na drugą ciąże.

No no :) Poza tym doktor powiedział mi że między 22 a 24 dziecko się wycisza... więc żeby się nie martwić zmniejszeniem ruchów później wraca do normy... zobaczymy. Dziś slabo czuje ruchy ale cały dzień w biegu :)

p19u9jcg81ehxczt.png
Ja też ostatnio słabiej czuje ruchy. Ale najwazniejsze ze wszystko wyszlo dobrze na usg takze nie ma sie co martwić;)

emkamat10 ja przed ciążą myślałam, że będę aktywna, "ciąża to nie choroba" i te sprawy. Mi już pierwsza tak dała w kość, że bałam się że na drugą się nie zdecyduje. Zdecydowałam się bardzo szybko chyba żeby się do luksusow dobrego samopoczucia nie przyzwyczaić;) No i pierwsze 5 miesięcy znowu katastrofa, codzienne wymioty, zawroty głowy itd. Teraz jest dobrze i zobaczymy jak do końca. Jak znowu będę taką kaleką jak poprzednio to 3go dziecka nie będzie;)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A u mnie dzisiaj istne szaleństwo aż zaczynam się zastanawiać. Dziecko w tym wieku chyba nie powinno być aż tyle czasu aktywne. Zaczynam się zastanawiać czy może jej coś nie dolega...

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry