reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Biedronka dziękuję. Ale nadal w sercu gorycz i nie dosyt. Mam 01.02 połówkowe więc może popatrze. A jeszcze mnie wkurza mój stan, bo po anginie pozbierać się nie mogę..... Dramat!!!

Biedronka dziękuję. Ale nadal w sercu gorycz i nie dosyt. Mam 01.02 połówkowe więc może popatrze. A jeszcze mnie wkurza mój stan, bo po anginie pozbierać się nie mogę..... Dramat!!!

Dostałaś wczoraj skierowanie tak? A gdzie się umawiałaś?
Kurcze dalej Cię trzyma czy jesteś po prostu osłabiona?

I mnie gardło boli cały dzień:(

p19u9jcg81ehxczt.png

u mnie nie wynika to z moich marzeń o dziewczynce , bo mi było obojętne .Ale cała moja rodzinka z mężem na czele ( ale by było super jak by była dziewczynka ) Jak zadzwoniłam do teściowej i powiedziałam jej że jednak będzie chłopak to zażartowała że się mu utnie :( Ja z kolei jestem taka że jak by była dziewczynka to bym miała smutki szkoda że nie chłopczyk , więc idealne wyjście dla mnie to bliźniaki chłopczyk z dziewczynką :p
U mnie na przykład teściowie chcieli wnuczkę ja też czułam, że będzie dziewczynka, oprócz męża. Po usg w 12 tyg lekarz zobaczył chłopca. Mój pierwszy komentarz może mu odpadnie :-) Ale teraz się cieszę że będzie synek, a rodzina męża jest mega zawiedziona. Usłyszałam takie głupie komentarze od nich, że teść tak by się cieszył z pierwszej wnuczki jakby na chłopca miał nie spojrzeć nawet. Teść nigdy się nie interesował swoim jedynym dzieckiem, już widzę jak się wnuczką zajmuje. Teściowa ostatnio przyszła z przygotowaną listą imion dla dziewczynki jak powiedzieliśmy, że mamy już imię dla chłopca i będzie Leon to stwierdziła że skrzywdzimy dziecko. No i po 2 latach mam zachodzić w następną ciążę aby tym razem koniecznie była dziewczynka. Na szczęście w tym wszystkim mam ogromne wsparcie męża bo bym zwariowała.

0d1y3e3kgrmge34s.png

Masakra jakaś, przecież nie mamy wpływu na płeć! Poszaleli...
Ja zawsze chciałam mieć pierwszego synka, jest córeczka i cieszę się, że zdrowo rośnie [emoji8]
Oswajam się z myślą, że synek może następnym razem.
Ale w mojej rodzinie to będzie pierwsza wnuczka po trzech chłopakach, więc dziadkowie się cieszą. A w rodzinie męża ostatnio były trzy dziewczynki i czekali w końcu na chłopca, ale też gratulują i dają ubranka.

0d1yhqvkorvfo1vd.png

U mnie na przykład teściowie chcieli wnuczkę ja też czułam, że będzie dziewczynka, oprócz męża. Po usg w 12 tyg lekarz zobaczył chłopca. Mój pierwszy komentarz może mu odpadnie :-) Ale teraz się cieszę że będzie synek, a rodzina męża jest mega zawiedziona. Usłyszałam takie głupie komentarze od nich, że teść tak by się cieszył z pierwszej wnuczki jakby na chłopca miał nie spojrzeć nawet. Teść nigdy się nie interesował swoim jedynym dzieckiem, już widzę jak się wnuczką zajmuje. Teściowa ostatnio przyszła z przygotowaną listą imion dla dziewczynki jak powiedzieliśmy, że mamy już imię dla chłopca i będzie Leon to stwierdziła że skrzywdzimy dziecko. No i po 2 latach mam zachodzić w następną ciążę aby tym razem koniecznie była dziewczynka. Na szczęście w tym wszystkim mam ogromne wsparcie męża bo bym zwariowała.

0d1y3e3kgrmge34s.png
O masakra... Jak mozna tak mowic przyszlej mamie??? Na prawdę tesciowie to sa z innych planet...

oar8s65gmlqg37sx.png

a ja pierwszy raz zawiodłam się na mojej teściowej ,kobieta ma już 64 lata i to będzie jej pierwszy wnuk tak oczekiwany a tu takie teksty , że się mu utnie, że szkoda .To mój mąż który też chciał dziewczynkę , teraz mi mówi że będzie miał z kim na ryby czy na piwo iść :Djeszcze gdyby on focha strzelił o to że chłopczyk to bym się załamała .

Nam wszystkim jest obojętne czy będzie chłopak czy dziewczyna :) ani ja ani mąż ani nasi rodzice i rodzeństwo nikt je nastawia się na konkretną płeć. Co będzie to będzie- najważniejsze żeby było zdrowe :) i cieszy mnie takie ich podejście.
Przed ciąża moja mama coś tam mówiła że tylko wnuczka. A teraz jak już coś siedzi w brzuchu i mówię że mam przeczucie ze chłopak to się cieszy ze będzie z nim chodziła na plac zabaw i tam jest taki fajny samochodzik... ;) także co będzie to będzie:) ja będę zaskoczona jak będzie dziewczynka ale na pewno nie zawiedziona :) jak chlopak- potwierdzę swoje przeczucia ;)

p19u9jcg81ehxczt.png

reklama
Do góry