reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny mam wyniki! Pomożecie? Wpisze te które odbiegają od normy:
Neutrocytów- 71.9 norma 50-70
Limfocytów- 17.5 norma 25.0-45.0
Hematokryt- 36.0 norma 38.0-45.0
Erytrocyty- 3.83 norma 4.10-5.20
PCT- 0.173 norma 0.200-0.500

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Majka...Ja się nie podejmę, bo za słaba w te klocki jestem. Jedyne co widzę, ze wszytsko jest blisko normy czy to tej górnej czy dolnej.

Ja jutro miałam oddać krew i mocz żeby mieć wyniki na kolejna wizytę, ale chyba sobie odpusCzę, bo przez tą chorobę i tak wszystko będzie rozjechane.

oar8pg4njiayxtbm.png

W sumie niewielkie te odchylenia, lekarz oceni, ale pewnie powie, że ok

Dla kobiet w ciąży też są inne normy

7u223e3kwboc3bjp.png

Zrobiłam dwa razy i 1 dziewczyna, potem chłopak i 3 dziewczyna ;)

7v8r9jcg9vxigot5.png

Hehe czyli trojka ci wychodzi?

Ja to tak z przymróżeniem oka oczywiście traktuję, ale fakt, że póki co nam się sprawdza dodatkowo nakręca :)

Tymbardziej, że jak robiłyśmy wróżby to nie miałyśmy jeszcze dzieci (poza mamą i starszą siostrą heh)

7u223e3kwboc3bjp.png

Majka, małe odchylenia od normy nie są niepokojące, ewentualnie niski hematokryt i erytrocyty mogą sugerować później niedobór żelaza, to bardzo częste. Ale teraz jest raczej ok [emoji8]

0d1yhqvkorvfo1vd.png

Monya współczuję i łącze się w bólu choroby, ja jestem rozłożona na maksa, gardło nap....ala, kaszel dodatkowo podrażnia, nos zatkany..... I jeszcze się martwię o Ktosia czy jest ok.

Majka, małe odchylenia od normy nie są niepokojące, ewentualnie niski hematokryt i erytrocyty mogą sugerować później niedobór żelaza, to bardzo częste. Ale teraz jest raczej ok [emoji8]

0d1yhqvkorvfo1vd.png
W poprzednich wynikach miałam tylko jedno odchylenie. Właśnie nie chcę dopuścić do dużej anemii. W poprzedniej ciąży jeszcze długo po leczyłam i mała też z anemią się urodziła potem od żelaza ząbki leczyliśmy masakra.

Ja tez jadę na gotowe ale w drugi dzień świat robie obiad w domu :) wiec coś tam porobie. Dzisiaj pranie jutro ostatnie szlify jakiś obrus odkurzanie ostatnie, umyje podłogę i zaczynam świętować

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie Mamusie w te przedświąteczne dni ja jutro na 10 mam wizytę i mam nadzieję że poznam płeć a potem wyjeżdżamy na święta w Beskid Śląski :) Bigosy, sałatki pieczone mięsa ogarnięte.
Ostatnio spędzamy każdą wolną chwilę w marketach budowlanych urządzamy nowy dom mam nadzieję że w marcu się wprowadzimy :)
Urządzenia miłe ale wybór drzwi klamek zawiasów podłóg itd itp to jakieś wariactwo :)
Wasze wypieki są imponujące!!!!

svchs65gg8talrm7.png

Do góry