reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Nie wiem od czego zacząć... Nie udało się [emoji45][emoji22][emoji22]serduszko przestało bić.

f2w3rjjg4alhglhc.png
Tak mi przykro ;(
Poczytaj o mleczku pszczelim... Dzis zapytam gina czy moge je brac w ciazy...naprawde to jest dobrodziejstwo! Leczy nawet bezplodnosc...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

wniduay3s76h08au.png

Monya aha kurczę byłam pewna, ze bierzesz już euthyrox. W takim razie tym bardziej szukaj na cito Endo, bo najprawdopodnobniej musisz zacząć brać euthyrox.

Mam pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy.
Właśnie dostałam wyniki badań. TSH mi podskoczyło do 3,1. Wiem ze w ciąży powinno być maks 2,5. W poprzedniej ciąży kontrolowałam na bieżąco i nigdy nie miałam więcej niż 2.
Najwcześniejsza wizyta u endo to dopiero 2.11, bo mamy długi weekend. Zaczynam się schizować czy to nie za długo , w sensie to prawie cały tydzień ciąży bez ewentualnych leków. Teraz ich. nie biorę bo nie było potrzeby.
I jeszcze przeciwciała zawsze miałam wysokie na poziomie 200-300. 6 tyg temu nawet 800. Teraz mi nie zleciła przeciw iał wiec nie wiem.

Pytanie: czy mam spokojnie czekać do wizyty czy poruszyć niebo i ziemię?

oar8pg4njr6t44vs.png

Hej! Ja zaszłam w ciaze przy tsh 3,6 ale akurat mialam wizyte u endo i od razu mi zwiekszyla dawke euthyroxu z 25 do 50.Po 2tyg. spadlo mi do 2,10 i znowu zwiekszyla dawke do 75. Z tego co pamietam to w ciazy tsh powinno oscylowac w granicach 1,5.
Ja bym chyba zaczela na poczatek brac 25 a potem szybko do endo aby ustalil ci dawke.

reklama
38 lat i wagę trzycyfrową.. więc tu już nie nadwaga a otyłość :(
Nie martw się, moja pierwsza ciąża też zaczynała się od 104kg (przy wzroście 178) i wszystko było super mimo że przytyłam 40 kg [emoji44] Teraz też startuję z wysokiej wagi, bo nie zdążyłam schudnąć do końca, ale od początku staram się pilnować i w miarę kontrolować zachcianki...

hchy3e3kytsrn59e.png

Do góry