reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Mam pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy.
Właśnie dostałam wyniki badań. TSH mi podskoczyło do 3,1. Wiem ze w ciąży powinno być maks 2,5. W poprzedniej ciąży kontrolowałam na bieżąco i nigdy nie miałam więcej niż 2.
Najwcześniejsza wizyta u endo to dopiero 2.11, bo mamy długi weekend. Zaczynam się schizować czy to nie za długo , w sensie to prawie cały tydzień ciąży bez ewentualnych leków. Teraz ich. nie biorę bo nie było potrzeby.
I jeszcze przeciwciała zawsze miałam wysokie na poziomie 200-300. 6 tyg temu nawet 800. Teraz mi nie zleciła przeciw iał wiec nie wiem.

Pytanie: czy mam spokojnie czekać do wizyty czy poruszyć niebo i ziemię?

oar8pg4njr6t44vs.png

reklama
Arya gratulacje! Wreszcie dobra wiadomość :)

Nahia bardzo słabo ze strony przychodni, tym bardziej, że to jeszcze prywatna placówka :/

Boże jak ja się źle czuję od popołudnia. Boli mnie podbrzusze i żołądek. Mąż zrobił mi gorzką herbatę, wypiłam a potem walczyłam, aby jej nie zwrócić. Było już naprawdę blisko.
Ja też tak mam dziewczyny, ze mam niby na coś ochotę, nastawiam się i potem jak jem, to po kilku kesach już mi niedobrze. Generalnie co dzień to mam wrażenie, ze czuję się gorzej. Pospalam dzisiaj na drzemce z synkiem 3,5h, a po godzinie od przebudzenia już znowu padałam ze zmęczenia. Pierwsza ciąża nie dawała mi tak w kość. Miałam jakieś delikatne mdłości, ale to jak mam teraz, to już przechodzi moje wszelkie granice :(

Majka, ale jazda z tym kurierem :wściekła/y: wkurzylabym się

Monya ja bym szukała gdzieś wizyty na cito. To naprawdę już sporo podwyższone TSH. No i przede wszystkim od jutra bym sama już zwiększyła dawkę euthyroxu o 25.

Młodamama gratuluję!!

Kasia idź jutro na betę po co Ci ten stres do poniedziałku, jutro zobaczysz prawidłowy przyrost i odetchniesz.

svchs65gg8talrm7.png
Poczekam do poniedziałku... Moje dobre myśli wróciły, obliczyłam że to dopiero 6 tygodni więc mamy jeszcze czas... A dziś mdłości zaatakowały podwójnie, więc to dobry znak [emoji1][emoji178]

hchy3e3kytsrn59e.png

reklama
Mam pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy.
Właśnie dostałam wyniki badań. TSH mi podskoczyło do 3,1. Wiem ze w ciąży powinno być maks 2,5. W poprzedniej ciąży kontrolowałam na bieżąco i nigdy nie miałam więcej niż 2.
Najwcześniejsza wizyta u endo to dopiero 2.11, bo mamy długi weekend. Zaczynam się schizować czy to nie za długo , w sensie to prawie cały tydzień ciąży bez ewentualnych leków. Teraz ich. nie biorę bo nie było potrzeby.
I jeszcze przeciwciała zawsze miałam wysokie na poziomie 200-300. 6 tyg temu nawet 800. Teraz mi nie zleciła przeciw iał wiec nie wiem.

Pytanie: czy mam spokojnie czekać do wizyty czy poruszyć niebo i ziemię?

oar8pg4njr6t44vs.png

Poruszyłabym niebo i ziemie :)
Masz nr do endokrynologa? Przez telefon może ci ustawić dawkę - na pewno powinnaś mieć zwiększoną

74703e3ksg0ul1uj.png

Do góry