reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Nie wiem od czego zacząć... Nie udało się [emoji45][emoji22][emoji22]serduszko przestało bić.

f2w3rjjg4alhglhc.png
Tak mi przykro ;(
Poczytaj o mleczku pszczelim... Dzis zapytam gina czy moge je brac w ciazy...naprawde to jest dobrodziejstwo! Leczy nawet bezplodnosc...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

wniduay3s76h08au.png

Monya aha kurczę byłam pewna, ze bierzesz już euthyrox. W takim razie tym bardziej szukaj na cito Endo, bo najprawdopodnobniej musisz zacząć brać euthyrox.

Mam pytanie do dziewczyn z problemami tarczycy.
Właśnie dostałam wyniki badań. TSH mi podskoczyło do 3,1. Wiem ze w ciąży powinno być maks 2,5. W poprzedniej ciąży kontrolowałam na bieżąco i nigdy nie miałam więcej niż 2.
Najwcześniejsza wizyta u endo to dopiero 2.11, bo mamy długi weekend. Zaczynam się schizować czy to nie za długo , w sensie to prawie cały tydzień ciąży bez ewentualnych leków. Teraz ich. nie biorę bo nie było potrzeby.
I jeszcze przeciwciała zawsze miałam wysokie na poziomie 200-300. 6 tyg temu nawet 800. Teraz mi nie zleciła przeciw iał wiec nie wiem.

Pytanie: czy mam spokojnie czekać do wizyty czy poruszyć niebo i ziemię?

oar8pg4njr6t44vs.png

Hej! Ja zaszłam w ciaze przy tsh 3,6 ale akurat mialam wizyte u endo i od razu mi zwiekszyla dawke euthyroxu z 25 do 50.Po 2tyg. spadlo mi do 2,10 i znowu zwiekszyla dawke do 75. Z tego co pamietam to w ciazy tsh powinno oscylowac w granicach 1,5.
Ja bym chyba zaczela na poczatek brac 25 a potem szybko do endo aby ustalil ci dawke.

reklama
38 lat i wagę trzycyfrową.. więc tu już nie nadwaga a otyłość :(
Nie martw się, moja pierwsza ciąża też zaczynała się od 104kg (przy wzroście 178) i wszystko było super mimo że przytyłam 40 kg [emoji44] Teraz też startuję z wysokiej wagi, bo nie zdążyłam schudnąć do końca, ale od początku staram się pilnować i w miarę kontrolować zachcianki...

hchy3e3kytsrn59e.png

Do góry