reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja miałam 20 jak urodziłam pierwsze dziecko ale wyglądałam na 16 spotkałam się z wieloma przykrosciami w tym czasie. Każdy patrzył na mnie z góry, nikt nie traktował mnie poważnie i w ogóle robili że mną co chcieli. To był straszny okres ale z drugiej strony na pewno miałam więcej siły, werwy, optymizmu. Wszystko ma swoje plusy i minusy :)

reklama
Ja miałam 20 jak urodziłam pierwsze dziecko ale wyglądałam na 16 spotkałam się z wieloma przykrosciami w tym czasie. Każdy patrzył na mnie z góry, nikt nie traktował mnie poważnie i w ogóle robili że mną co chcieli. To był straszny okres ale z drugiej strony na pewno miałam więcej siły, werwy, optymizmu. Wszystko ma swoje plusy i minusy :)
Ja miałam 22lata i dokładnie tak samo, ile się na słuchałam w ciąży komentarzy , w przychodni , w banku, na ulicy np: "dzieci teraz zachodzą w ciążę" , "co ta nastolatka ma w głowie". Ile razy usłyszłam pytanie : dziecko ile ty masz lat [emoji16] ja się tym nie przejmowałam. Ludzie to ludzie niech sobie gadają. Fajnie być młoda mamą- zapewne fajnie też być mamą w średnim wieku. Wszystko ma swoje plusy u minusy[emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Ja miałam 22lata i dokładnie tak samo, ile się na słuchałam w ciąży komentarzy , w przychodni , w banku, na ulicy np: "dzieci teraz zachodzą w ciążę" , "co ta nastolatka ma w głowie". Ile razy usłyszłam pytanie : dziecko ile ty masz lat [emoji16] ja się tym nie przejmowałam. Ludzie to ludzie niech sobie gadają. Fajnie być młoda mamą- zapewne fajnie też być mamą w średnim wieku. Wszystko ma swoje plusy u minusy[emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png
Mi najbardziej itkwił w głowie tekst przy mnie do mojego męża "co ty zrobiłeś temu dziecku". Teraz się z tego śmieje ale wtedy brakowało mi pewności siebie i sytuacja stawała się jeszcze bardziej żałosna hehehe

Nigdy nie rozumiałam takiego traktowania drugiej osoby :( rozumiem, że lepiej jednak by nastolatki nie miały dzieci, ale jeśli już ciąża się przytrafi to moim zdaniem lepiej wspierać młodą mamę, dodać otuchy, a nie podcinać skrzydła. To tak jakby komuś zależało na tym, by im się nie powiodło :/ niekiedy nastolatka ma więcej dojrzałości niż dorosła osoba, wychodzę z założenia, że jak nie chcesz pomagać to chociaz nie przeszkadzaj

74703e3ksg0ul1uj.png

Mi najbardziej itkwił w głowie tekst przy mnie do mojego męża "co ty zrobiłeś temu dziecku". Teraz się z tego śmieje ale wtedy brakowało mi pewności siebie i sytuacja stawała się jeszcze bardziej żałosna hehehe
Ale kto tak mówił: kobiety!! Ok 40-50. Ja mieszkałam za miastem , najpierw mnie obsmatowały na przystanku a potem w autobusie udawały, że nie widzą. 8miesieczna ciężarówka stojąca, bo panie były zmęczone . Mi się wydaje , że to są sflustrowane baby, którym w życiu nie wyszło i nie maja innego celu w życiu jak obgadywanie innych.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Najgorsze, że zwykle to właśnie kobiety takie wredne! Położne też potrafią komentować wiek rodzących :/

74703e3ksg0ul1uj.png
Jedna doktor po komplikacyjnym drugim porodzie powiedziała że dwójka dzieci mi wystarczy bo nie potrafię normalnie urodzić a pan doktor powiedział że nie widzi przeciwwskazań do trzeciej ciąży.

reklama
Jedna doktor po komplikacyjnym drugim porodzie powiedziała że dwójka dzieci mi wystarczy bo nie potrafię normalnie urodzić a pan doktor powiedział że nie widzi przeciwwskazań do trzeciej ciąży.
Jakie to niesamowite , że inni chcą decydować o naszym życiu [emoji38]

f2w3skjoapwrgv7j.png

Do góry