reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja wstaje i trzymam sie za spojenie..corka patrzy jak na nienormalną i stwierdzila, ze babcia lepiej chodzi niz ja jak wstanie..[emoji44][emoji33]

Hahaha ja wstake to sie podpieram i lapie za wszystko co moze mi pomoc [emoji23]

w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

reklama
Haha dziewczyny jak kaleki się zachowujemy:)) Mąż zawsze dziwnie na mnie patrzy jak wstaje z leżącego i muszę kilka kroków zrobić. Cała sztywna i spojenie boli. A ponoć ciąża to nie choroba

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam dokladnie tak jak Wy.. najgorzej wsrac rano z lozka i dokustykac do lazienki. Potem juz jak sie rozchodze jest lepiej...w ogole nie mialam czegos takiego w 1 ciazy! Brzuch twardnieje, ruchy Malego bola i to mocno. Nic a nic takiego za 1 razem. Az dziwne dla mnie...

Ciaza to nie choroba ciąża jest gorsza bo sie nie leczy objawów ;) znam ból spojenia oj znam. Tylko że u mnie nie da się go rozchodzic. Nawet przekrecajac się z boku na bok w łóżku boli jak... Czasami doprowadza mnie to do płaczu bo mam wrażenie że rozerwac mnie chce!!

Mój np uważa że ja jestem w 36tc i mam jeszcze dużo czasu a 37+0 to dla niego jeszcze 37tc tak samo jak 37+6 i tak mi w książeczkę wpisuje. Byłam u niego wczoraj 36+5 i mam wpisane 36tc

Sent from my E2303 using Forum BabyBoom mobile app
Bo lekarze licza skonczone tygodnie. W szpitalu tez mi tak liczyli. Ale umownie jest tak, ze 37+1 to 38 tydzien. Tak na logike nawet ;). Ale donoszona ciaza, to skonczony 37 tydzien jakby nie liczyc.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

No dla mnie pozwalaja rodzic ju w sobote bo mimo hamowania mam caly czas skurcze :-( z jednej strony sie ciesze ze to ju niedługo hihi a z drugiej mogaby jeszcze spokojnie powiedzieć 2 tygodnie

Aha w sensie, ze niektorzy uwazaja, ze donoszona ciaza to skonczony 38? Hmm, widocznie co lekarz to obyczaj, ale w sumie to sa tylko umowne granice i najbardziej decydujacy jest tutaj stan dziecka np jego waga. Ach, u nas na forum i tak kazde dziecko wyjdzie z brzucha wtedy kiedy bedzie tego potrzebowalo [emoji6] . Impreza urodzinowa synka ogarnieta ufff.... w sumie dobrze, ze mamy to juz za soba. Dostalam od znajomych dwie siatki ciuszkow, jutro wieczorem postaram sie je ogarnac, bo z ciuszkow takich malutkich nie mam prawie nic

U nas dzisiaj tak gorąco. Zaliczyłam z dziećmi na spacerze dwa place zabaw i myślałam, że do domu nie dojdę. Spojenie mnie zaczęło boleć, od gorąca było mi duszno i w ogóle czułam się jak wielki słoń... A do 18 czerwca jeszcze daleko. Nie wiem czemu chciałam rodzić w lato, jakieś zaćmienie mózgu miałam. Dziewczyny rodziłam na koniec stycznia i początek marca i było dobrze, a teraz to nie mam siły na nic

Super! Gratulacje dla siostry:) fajnie miec maluchu w podobnym wieku. Ja z siostra mamy 15 mcy roznicy miedzy corkami. I juz sie ladnie bawia razem;)
Gemmina gratulacje dla siostry!
Ja mam synka dwa tyg mlodszego niz cora mojej siostry [emoji2]. Niestety mieszkamy w roznych miastach, ale tak srednio raz w miesiacu przez dwa dni sie widzmy

reklama
Do góry