reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Tak sobie porownuję leki z magnezem. Bralam do tej pory magne b6. Tam zawartośc magnezu to 48mg magnezu i 5 mg b6. Zalecane spozycie dzienne to 6-8 tabletek na dobe.
Teraz biore preparat magnez plus b6 Polski Lek, gdzie zawartosc magnezu to 56 mg (15%dziennego spozycia ) a b6 1.4 mg ( 100% dziennego spozycia ). Dawkowanie to 1 tabletka dziennie. Objawem przedawkowanie b6 - jeszcze nie przedawkowalam chyba ;) w dwa dni, zreszta objawy mialam wczesniej - jest dretwienie konczyn. W ciazu zaleca sie spozycie do 2 mg. Nadmierna ilosc wyplukuje np kwas foliowy. Jak to mozliwe ?
O co kaman ? Bo zglupialam.

Edit: Tak dalej rozkminiam... lekarz kazal mi brac 3x2 magne b6 wiec pewnie do tego wroce.

Edit2: a tak w ogole to to co kupilam teraz to go#$o warte bo to jest węglan magnezu czyli najslabiej przyswajalny. Znalazlam magmil ( mleczan ) i to kupie i bede brala.
w57v9jcgnqknki9s.png

gannlbet1trgqk1m.png

Ostatnia edycja:
reklama
Też mam od czasu do czasu tzn skurcze. A od wczoraj boli mnie miednica. Tak trochę jakbym jeździła dużo na rowerze tylko ze czuje to jak stoję. I do tego takie rozpieranie bioder i ból bioder. To jest to spojenie o którym piszecie? Tak was boli?

Nie, spojenie to boli wzgórek łonowy

74703e3kkwoaumma.png

Dzień doberek.Doczytałam wsio adno ;)
U nas spokojnie, nawet nie pomyślałam o podkładach pod prześcieradło ups.... Magnezu też nie biorę , nospy nie biorę, może nie teges jakaś jestem?:)

Wczoraj dzień na działce, grill, niby siedziałam i nic nie robiłam a spuchłam jak balon :/ Dzisiaj też się byczę, pogoda cudna ale co z tego jak mi się nic nie chce.

Dzień doberek.Doczytałam wsio adno ;)
U nas spokojnie, nawet nie pomyślałam o podkładach pod prześcieradło ups.... Magnezu też nie biorę , nospy nie biorę, może nie teges jakaś jestem?:)

Wczoraj dzień na działce, grill, niby siedziałam i nic nie robiłam a spuchłam jak balon :/ Dzisiaj też się byczę, pogoda cudna ale co z tego jak mi się nic nie chce.
To tak jak ja wczoraj na działce, próbowałam gracować dwa zamachy gracką i bałam się że małą zgniotę więc siadłam czytać [emoji16] a moje chłopaki cały czas naginali z łopatą, grabiami a malutki z czym się dało powiem wam że rozczulił mnie ten widok-mamusie synków i przyszłych synków mieć chłopaka to cudny dar naprawdę czujesz się kochaną, bardzo kochaną no może czasami chcesz dać po łbie ale na ogół czujesz że jesteś wyjątkowa

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

A teraz was czytam, widzę że żadna nie urodziła [emoji16] ale poczytamy sobie

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

Zając mi wcześniej dziewczyny polegały na drętwienie i skurcze magnez z potasem i kupuje w rossmanie aspargin czy cos takiego. Nie powiem ze przeszło ale jest lepiej.

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie pięknie!
Wczoraj zobaczył mnie sąsiad teściów. Zatkało chłopa na mój widok. Po czym zaczął krzyczeć,, oooooo jej oooooo jej oooooo jej! Ale jesteś duża!!! " poczułam się jak monster track.

Leci 8 miesiąc, szczupło to już nie będę wyglądać ;)
10 kg na plusie. Będę się jeszcze pilnować z jedzeniem , żeby nie przybrać za dużo na sam koniec.

Do góry