reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

reklama
Hej dziewczynki...czekam na wizyte z nadzieja, ze moze nas wypisza z lekami do.domu..

Starsza corka tak.przezywa, ze cala noc chodzila do taty az w koncu spali razem[emoji53]

Dzis tez 2 sniadanka: musli z mlekiem(cieplym) i czekolada oraz malinami

Buleczka do tego maselko i dzem.

No ale jednak wilalabym sucha kanapke w domu..

Trzymam kciuki za wyjście do domu :) choć ze względu na takie jedzonko, to można jeszcze troszkę zostać ;)

Cześć Dziewczynki!

Emka Kochana a jednak intuicja Cię nie zawiodła, nawet śnił Ci się synuś! Gratuluję serdecznie małego Polka ♡ Lez dużo, odpoczywaj i absolutnie nie dzwigaj. Ja w pierwszej ciąży miałam taką samą sytuację i leżenie oraz niedzwiganie w połączeniu z rosnącą macica zdzialalo cuda- łożysko się bardzo wysoki podciagnelo do góry! Życzę Ci z całego sercega tego samego!

Dziewczyny w Kappahl mega promocja! Ciuszki w wyprzedaży, zdecydowana większość przeceniona z 59 zl, 69 zl na 30 zl. Do tego gdy kupi się 2 rzeczy z wyprzedaży, to obowiązuje kolejna zniżka- 2za1, czyli kupując dwa produkty z wyprzedaży płacisz tylko za jeden. Tym samym ja kupując 4 ubranka, zapłaciłam 60 zl, czyli wyszło 15 zl za sztukę, a bez przeceny za każde zapłaciłam 59 zl, bądź 69 zl. Także polecam zajrzeć do Kappahl jak będziecie w CH. Kupiłam 3 rampersy na lato dla dzidziusia oraz spodenki dla synka na lato :) Zdjęcia łupów wstawię w wątek zakupowy :)
Dziękuje [emoji9] z tymi snami to racja, tylko synek mi się śnił :) Też miałaś na ścianie tylnej?

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Czesc dziewczyny:) milego dnia!
A ja od wczoraj jestem zalamana. Znalezlismy z mezem super oferte last minute i jedziemy w poniedzialek w te nasza podroz poslubna. Bylam mega podjarana! No i Postanowilam poprzymierzac moje letnie ubrania... i prawie plakalam haha [emoji23] przez te moje olbrzymie cycki wygladam we wszystkim tragicznie:/ ale juz mialam plan, ze dzis pijade do CH i czegos poszukam, ale wieczorem zaczelo bolec mnie strasznie gardlo. Wzielam *spam* i poszlam spac. A o 5 rano obudzilo mnie juz mega bol gardla... poszukalam tamtum verde- popsikalam, zrobilam mleko z czosnkiem i miodem... no i polozylam sie dalej spac... tersz wstalam, gardlo boli jakby mniej, ale czuje ze to dopiero poczatek :(( goraczki na razie nie mam, tylko 37,2. co robic? Mam dwa dni zeby sie nie rozchorowac:/ dajcie prosze jakies domowe sposoby, oprocz mleka z czosnkiem!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

A ja od wczoraj jestem zalamana. Znalezlismy z mezem super oferte last minute i jedziemy w poniedzialek w te nasza podroz poslubna. Bylam mega podjarana! No i Postanowilam poprzymierzac moje letnie ubrania... i prawie plakalam haha [emoji23] przez te moje olbrzymie cycki wygladam we wszystkim tragicznie:/ ale juz mialam plan, ze dzis pijade do CH i czegos poszukam, ale wieczorem zaczelo bolec mnie strasznie gardlo. Wzielam *spam* i poszlam spac. A o 5 rano obudzilo mnie juz mega bol gardla... poszukalam tamtum verde- popsikalam, zrobilam mleko z czosnkiem i miodem... no i polozylam sie dalej spac... tersz wstalam, gardlo boli jakby mniej, ale czuje ze to dopiero poczatek :(( goraczki na razie nie mam, tylko 37,2. co robic? Mam dwa dni zeby sie nie rozchorowac:/ dajcie prosze jakies domowe sposoby, oprocz mleka z czosnkiem!

Z tym to ja bardzo na bieżąco jestem.. Ja na początku staram się pić jak najwięcej herbaty z miodem, cytryn i imbirem. Wiem że podobno pomaga zjedzenie czosnku np na kanapapce ale moja dzidzia nie akceptuje czosnku więc u mnie się nie sprawdziło. Dobra metoda na nawilżenie gardła jest picie delikatnego kleiku z siemia lnianego. Sok z czarnego bzu do herbatki. Są też takie saszetki Gripovita i one na początek są fajne bo maja te dobroczynne składniki z małżonek bzu takich o. Później w razie czegoś możemy jeszcze apap przeziębienie. To jest paracetamol z witamina C a ze na ciepło to fajnie rozgrzewa a to jest ważne :)

Cześć Dziewczynki!

Mało mnie tutaj, bo od kilku dni chodzę przymulona. Ciągle śpię, więcej niż w pierwszym trymestrze. Wracam z pracy i zasypiam na kanapie, wstaję na obiad, i znów zasypiam na kanapie. Wstaję na kąpiel, chwilę pogadam z mężem i znów mnie ścina... i tak od kilku dni.

Młodamama - mam nadzieję, że już niedługo wyjdziesz ze szpitala. Dużo zdrówka dla Ciebie:*

Dziewczynki z nisko usytuowanym łożyskiem - przykro mi z powodu złych wiadomości. Teraz kiedy już znacie sytuację, będziecie bardziej na siebie uważać. Wszystko musi być dobrze, nie ma innej opcji :-)

Z tym Zusem to jakaś masakra. Słuchajcie ja będę miała taką sytuację - może któraś z Was poradzi mi co powinnam zrobić... Na przełomie marca/kwietnia dostanę premię za całoroczny kontrakt. To będzie spora kwota - ok. 6x moja miesięczna pensja. I tu pytanie.. czy kiedy będę już na l-4 zakład pracy może mi wypłacić tą premię? I drugie pytanie - jeśli dostanę tę premię przed pójściem na l-4 to czy Zus może się przyczepić? Bo wtedy będzie się wliczać do tej średniej z 12 miesięcy do l-4 i pewnie mogą mnie podejrzewać o jakieś przekręty... Premia kontraktowa za wynik po zakończonej budowie to norma w mojej branży. Nie dostaję premii w trakcie kontraktu tylko po zakończeniu, jeśli projekt kończy się sukcesem.

Jest sposób dzięki któremu rok temu nie chorował nawet pół dnia. Ale w tym roku odpada bo nie mogę patrzeć na imbir. Miód zmieszaj że startym imbirem i taka mieszankę dodawaj do herbaty. Uodparnia serio :) może pomoze

p19u9jcg81ehxczt.png

Z tym to ja bardzo na bieżąco jestem.. Ja na początku staram się pić jak najwięcej herbaty z miodem, cytryn i imbirem. Wiem że podobno pomaga zjedzenie czosnku np na kanapapce ale moja dzidzia nie akceptuje czosnku więc u mnie się nie sprawdziło. Dobra metoda na nawilżenie gardła jest picie delikatnego kleiku z siemia lnianego. Sok z czarnego bzu do herbatki. Są też takie saszetki Gripovita i one na początek są fajne bo maja te dobroczynne składniki z małżonek bzu takich o. Później w razie czegoś możemy jeszcze apap przeziębienie. To jest paracetamol z witamina C a ze na ciepło to fajnie rozgrzewa a to jest ważne :)

Super! Dziekuje:) wysylam meza po ten apap i sok z czarnego bzu! Kurde mam nadzieje ze pomoze. Jestem taka zla! 3 miesiace nawet kataru nie mialam a teraz dupa..

Jest sposób dzięki któremu rok temu nie chorował nawet pół dnia. Ale w tym roku odpada bo nie mogę patrzeć na imbir. Miód zmieszaj że startym imbirem i taka mieszankę dodawaj do herbaty. Uodparnia serio :) może pomoze

p19u9jcg81ehxczt.png

Dzieki, ja wlasnie srednio przepadam za imbirem... ale jak dalam rade mleko z czosnkiem wypic to moze to tez sie uda:)

reklama
Cześć Dziewczynki!

Mało mnie tutaj, bo od kilku dni chodzę przymulona. Ciągle śpię, więcej niż w pierwszym trymestrze. Wracam z pracy i zasypiam na kanapie, wstaję na obiad, i znów zasypiam na kanapie. Wstaję na kąpiel, chwilę pogadam z mężem i znów mnie ścina... i tak od kilku dni.

Młodamama - mam nadzieję, że już niedługo wyjdziesz ze szpitala. Dużo zdrówka dla Ciebie:*

Dziewczynki z nisko usytuowanym łożyskiem - przykro mi z powodu złych wiadomości. Teraz kiedy już znacie sytuację, będziecie bardziej na siebie uważać. Wszystko musi być dobrze, nie ma innej opcji :-)

Z tym Zusem to jakaś masakra. Słuchajcie ja będę miała taką sytuację - może któraś z Was poradzi mi co powinnam zrobić... Na przełomie marca/kwietnia dostanę premię za całoroczny kontrakt. To będzie spora kwota - ok. 6x moja miesięczna pensja. I tu pytanie.. czy kiedy będę już na l-4 zakład pracy może mi wypłacić tą premię? I drugie pytanie - jeśli dostanę tę premię przed pójściem na l-4 to czy Zus może się przyczepić? Bo wtedy będzie się wliczać do tej średniej z 12 miesięcy do l-4 i pewnie mogą mnie podejrzewać o jakieś przekręty... Premia kontraktowa za wynik po zakończonej budowie to norma w mojej branży. Nie dostaję premii w trakcie kontraktu tylko po zakończeniu, jeśli projekt kończy się sukcesem.
Jeśli pracujesz w dużej firmie to się nie przejmuj. A jeśli nie to też nie powinnaś, bo z tego co ja słyszałam to oni się czepiają do osób , które mają zwiększoną kwotę na umowie. Najczęściej jeśli jest to jakąś radykalna zmiana, powiedzmy moja znajoma dostała takie pismo z zusu , bo 2 miesiące przed odejściem na l4 pracodawca zmienił jej kwotę na umowie z najniższej na 4000netto. Z tym , że ona tyle zawsze zarabiała, bo reszta była tak jakby na czarno.

Dużo osób oszukiwało i pracodawcy zwiększali kwoty przed odejściem na L4. Ja rozumiem , że kiedyś jak średnia liczyło się z 3 miesięcy to mogli się czepiać. Teraz liczą z 12 i dalej szukają problemów. Do tego u kogo jak u kogo , ale kobiety w ciąży powinni zostawić w spokoju, a nie stresować w takim momencie. Tak samo teraz jak ktoś zacznie pracę w ciąży to też się czepiaja. I takie państwo w państwie robią, przecież kobiety w ciąży zwolnić nie mogą, kobiety w ciąży mogą być zatrudniane , bo takie mamy prawo. A ZUS ma swoje. I jeszcze rozumiem jak nie było tego świadczenia rodzicielskiego to słyszałam , że znajomi oszukują, ale teraz nikomu sie to nie opłaci , bo przecież fikcyjny pracodawca nie zapłaci ze swojej kieszeni zusu tylko fikcyjnie pracownicy. Ale ZUS dalej swoje. Jeśli szukają oszczędności to niech pozwalnią tych wszystkich niepotrzebnych pracowników, którzy z nudy szukają problemów i utrudniają życie innym.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Do góry