reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Olkaifasolka- mi pomagał np. Syrop z cebuli, na gardło płukanie z wody utlenionej i siemię lniane- możesz z niego ugotować kisiel.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

reklama
Jeśli pracujesz w dużej firmie to się nie przejmuj. A jeśli nie to też nie powinnaś, bo z tego co ja słyszałam to oni się czepiają do osób , które mają zwiększoną kwotę na umowie. Najczęściej jeśli jest to jakąś radykalna zmiana, powiedzmy moja znajoma dostała takie pismo z zusu , bo 2 miesiące przed odejściem na l4 pracodawca zmienił jej kwotę na umowie z najniższej na 4000netto. Z tym , że ona tyle zawsze zarabiała, bo reszta była tak jakby na czarno.

Dużo osób oszukiwało i pracodawcy zwiększali kwoty przed odejściem na L4. Ja rozumiem , że kiedyś jak średnia liczyło się z 3 miesięcy to mogli się czepiać. Teraz liczą z 12 i dalej szukają problemów. Do tego u kogo jak u kogo , ale kobiety w ciąży powinni zostawić w spokoju, a nie stresować w takim momencie. Tak samo teraz jak ktoś zacznie pracę w ciąży to też się czepiaja. I takie państwo w państwie robią, przecież kobiety w ciąży zwolnić nie mogą, kobiety w ciąży mogą być zatrudniane , bo takie mamy prawo. A ZUS ma swoje. I jeszcze rozumiem jak nie było tego świadczenia rodzicielskiego to słyszałam , że znajomi oszukują, ale teraz nikomu sie to nie opłaci , bo przecież fikcyjny pracodawca nie zapłaci ze swojej kieszeni zusu tylko fikcyjnie pracownicy. Ale ZUS dalej swoje. Jeśli szukają oszczędności to niech pozwalnią tych wszystkich niepotrzebnych pracowników, którzy z nudy szukają problemów i utrudniają życie innym.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Dzięki! Tak, pracuję w większej firmie, kwota z umowy nie zmieni się, to będzie jednorazowa premia. Zus to jest jakaś masakra - chętnie biorą kasę z naszych comiesięcznych składek ale jeśli chodzi o płacenie to już nie tacy chętni...

Olkaifasolka- mi pomagał np. Syrop z cebuli, na gardło płukanie z wody utlenionej i siemię lniane- możesz z niego ugotować kisiel.

f2w3rjjgdojcnp4w.png

Dzieki;) Teraz sie klade bo wypilam znowu mleko z czosnkiem, a jak wstane to bede robic wlasnie syrop z cebuli.
Mam nadzieje, ze wszystkie te sposoby szybko postawia mnie na nogi!;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png

Super! Dziekuje:) wysylam meza po ten apap i sok z czarnego bzu! Kurde mam nadzieje ze pomoze. Jestem taka zla! 3 miesiace nawet kataru nie mialam a teraz dupa..

Najlepiej to nie wychodz z domu tylko sie wygrzewaj,cieple skarpety i lez no i te czosnki ,miody,prenale cytryny i to wszystko co dziewczyny pisza dobry jest tez syrop z cebuli.Zycze powodzenia,ale jak sie rozchorujesz to ubezpieczenie powinno wam zwrocic pieniadze.Ja tez tak kiedys mialam jechac na wczasy tylko,ze nie bylam w ciazy i doslownie rozwalilo mnie dzien przed wyjazdem,znam ten bol niestety nie polecielismy

Olka i fasolka oby jak najszybciej przeszło trzymam kciuki. [emoji4]
Mlodamama dawaj znać jak po badaniach [emoji5]
Ja dzisiaj o 14 mam połowkowe (ustalone według usg) więc bardzo proszę o mające wielką moc kciuki [emoji6]
Bellax mam nadzieję że dzisiaj Synuś da się już zbadać trzymam kciuki [emoji8]

f2w3rjjgvkjhkndh.png

Najlepiej to nie wychodz z domu tylko sie wygrzewaj,cieple skarpety i lez no i te czosnki ,miody,prenale cytryny i to wszystko co dziewczyny pisza dobry jest tez syrop z cebuli.Zycze powodzenia,ale jak sie rozchorujesz to ubezpieczenie powinno wam zwrocic pieniadze.Ja tez tak kiedys mialam jechac na wczasy tylko,ze nie bylam w ciazy i doslownie rozwalilo mnie dzien przed wyjazdem,znam ten bol niestety nie polecielismy

No wlasnie martwie sie ze przepadna i wakacje i pieniadze :/ musze poczytac jak to jest! Skoro Ty tak mialas to moze u nas tez tak jest, dzieki za info;)

reklama
Ja wlasnie wrocilam z badan w tym krzywa cukrowa i nie bylo tak zle.Ta glukoza byla chyba z cytryna bo smak byl lekko kwaskowy ale da rade wytrzymac dziewczyny.Jedynie po jakim czasie bylo mi słabo ale po chwili przeszło.Teraz czekam na wyniki mam nadzieje ze bedzie ok bo jestem obciazona cukrzyca dziedzicznie.Pozdrawiam i trzymam kciuki za połowkowe:)

Do góry