Anula1988
Fanka BB :)
Ja wlasnie siedze na badaniach+krzywa cukrowa wiec sobie troche tu posiedze.Milej soboty kochane
Udanego badania ściskam kciuki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja wlasnie siedze na badaniach+krzywa cukrowa wiec sobie troche tu posiedze.Milej soboty kochane
Hej dziewczynki...czekam na wizyte z nadzieja, ze moze nas wypisza z lekami do.domu..
Starsza corka tak.przezywa, ze cala noc chodzila do taty az w koncu spali razem[emoji53]
Dzis tez 2 sniadanka: musli z mlekiem(cieplym) i czekolada oraz malinami
Buleczka do tego maselko i dzem.
No ale jednak wilalabym sucha kanapke w domu..
Dziękuje [emoji9] z tymi snami to racja, tylko synek mi się śnił Też miałaś na ścianie tylnej?Cześć Dziewczynki!
Emka Kochana a jednak intuicja Cię nie zawiodła, nawet śnił Ci się synuś! Gratuluję serdecznie małego Polka ♡ Lez dużo, odpoczywaj i absolutnie nie dzwigaj. Ja w pierwszej ciąży miałam taką samą sytuację i leżenie oraz niedzwiganie w połączeniu z rosnącą macica zdzialalo cuda- łożysko się bardzo wysoki podciagnelo do góry! Życzę Ci z całego sercega tego samego!
Dziewczyny w Kappahl mega promocja! Ciuszki w wyprzedaży, zdecydowana większość przeceniona z 59 zl, 69 zl na 30 zl. Do tego gdy kupi się 2 rzeczy z wyprzedaży, to obowiązuje kolejna zniżka- 2za1, czyli kupując dwa produkty z wyprzedaży płacisz tylko za jeden. Tym samym ja kupując 4 ubranka, zapłaciłam 60 zl, czyli wyszło 15 zl za sztukę, a bez przeceny za każde zapłaciłam 59 zl, bądź 69 zl. Także polecam zajrzeć do Kappahl jak będziecie w CH. Kupiłam 3 rampersy na lato dla dzidziusia oraz spodenki dla synka na lato Zdjęcia łupów wstawię w wątek zakupowy
Z tym to ja bardzo na bieżąco jestem.. Ja na początku staram się pić jak najwięcej herbaty z miodem, cytryn i imbirem. Wiem że podobno pomaga zjedzenie czosnku np na kanapapce ale moja dzidzia nie akceptuje czosnku więc u mnie się nie sprawdziło. Dobra metoda na nawilżenie gardła jest picie delikatnego kleiku z siemia lnianego. Sok z czarnego bzu do herbatki. Są też takie saszetki Gripovita i one na początek są fajne bo maja te dobroczynne składniki z małżonek bzu takich o. Później w razie czegoś możemy jeszcze apap przeziębienie. To jest paracetamol z witamina C a ze na ciepło to fajnie rozgrzewa a to jest ważneCzesc dziewczyny milego dnia!
A ja od wczoraj jestem zalamana. Znalezlismy z mezem super oferte last minute i jedziemy w poniedzialek w te nasza podroz poslubna. Bylam mega podjarana! No i Postanowilam poprzymierzac moje letnie ubrania... i prawie plakalam haha [emoji23] przez te moje olbrzymie cycki wygladam we wszystkim tragicznie:/ ale juz mialam plan, ze dzis pijade do CH i czegos poszukam, ale wieczorem zaczelo bolec mnie strasznie gardlo. Wzielam *spam* i poszlam spac. A o 5 rano obudzilo mnie juz mega bol gardla... poszukalam tamtum verde- popsikalam, zrobilam mleko z czosnkiem i miodem... no i polozylam sie dalej spac... tersz wstalam, gardlo boli jakby mniej, ale czuje ze to dopiero poczatek ( goraczki na razie nie mam, tylko 37,2. co robic? Mam dwa dni zeby sie nie rozchorowac:/ dajcie prosze jakies domowe sposoby, oprocz mleka z czosnkiem!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Jest sposób dzięki któremu rok temu nie chorował nawet pół dnia. Ale w tym roku odpada bo nie mogę patrzeć na imbir. Miód zmieszaj że startym imbirem i taka mieszankę dodawaj do herbaty. Uodparnia serio może pomozeCzesc dziewczyny milego dnia!
A ja od wczoraj jestem zalamana. Znalezlismy z mezem super oferte last minute i jedziemy w poniedzialek w te nasza podroz poslubna. Bylam mega podjarana! No i Postanowilam poprzymierzac moje letnie ubrania... i prawie plakalam haha [emoji23] przez te moje olbrzymie cycki wygladam we wszystkim tragicznie:/ ale juz mialam plan, ze dzis pijade do CH i czegos poszukam, ale wieczorem zaczelo bolec mnie strasznie gardlo. Wzielam *spam* i poszlam spac. A o 5 rano obudzilo mnie juz mega bol gardla... poszukalam tamtum verde- popsikalam, zrobilam mleko z czosnkiem i miodem... no i polozylam sie dalej spac... tersz wstalam, gardlo boli jakby mniej, ale czuje ze to dopiero poczatek ( goraczki na razie nie mam, tylko 37,2. co robic? Mam dwa dni zeby sie nie rozchorowac:/ dajcie prosze jakies domowe sposoby, oprocz mleka z czosnkiem!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
//www.suwaczki.com/tickers/w57vskjocj35t3nn.png
Z tym to ja bardzo na bieżąco jestem.. Ja na początku staram się pić jak najwięcej herbaty z miodem, cytryn i imbirem. Wiem że podobno pomaga zjedzenie czosnku np na kanapapce ale moja dzidzia nie akceptuje czosnku więc u mnie się nie sprawdziło. Dobra metoda na nawilżenie gardła jest picie delikatnego kleiku z siemia lnianego. Sok z czarnego bzu do herbatki. Są też takie saszetki Gripovita i one na początek są fajne bo maja te dobroczynne składniki z małżonek bzu takich o. Później w razie czegoś możemy jeszcze apap przeziębienie. To jest paracetamol z witamina C a ze na ciepło to fajnie rozgrzewa a to jest ważne
Jest sposób dzięki któremu rok temu nie chorował nawet pół dnia. Ale w tym roku odpada bo nie mogę patrzeć na imbir. Miód zmieszaj że startym imbirem i taka mieszankę dodawaj do herbaty. Uodparnia serio może pomoze
Jeśli pracujesz w dużej firmie to się nie przejmuj. A jeśli nie to też nie powinnaś, bo z tego co ja słyszałam to oni się czepiają do osób , które mają zwiększoną kwotę na umowie. Najczęściej jeśli jest to jakąś radykalna zmiana, powiedzmy moja znajoma dostała takie pismo z zusu , bo 2 miesiące przed odejściem na l4 pracodawca zmienił jej kwotę na umowie z najniższej na 4000netto. Z tym , że ona tyle zawsze zarabiała, bo reszta była tak jakby na czarno.Cześć Dziewczynki!
Mało mnie tutaj, bo od kilku dni chodzę przymulona. Ciągle śpię, więcej niż w pierwszym trymestrze. Wracam z pracy i zasypiam na kanapie, wstaję na obiad, i znów zasypiam na kanapie. Wstaję na kąpiel, chwilę pogadam z mężem i znów mnie ścina... i tak od kilku dni.
Młodamama - mam nadzieję, że już niedługo wyjdziesz ze szpitala. Dużo zdrówka dla Ciebie:*
Dziewczynki z nisko usytuowanym łożyskiem - przykro mi z powodu złych wiadomości. Teraz kiedy już znacie sytuację, będziecie bardziej na siebie uważać. Wszystko musi być dobrze, nie ma innej opcji :-)
Z tym Zusem to jakaś masakra. Słuchajcie ja będę miała taką sytuację - może któraś z Was poradzi mi co powinnam zrobić... Na przełomie marca/kwietnia dostanę premię za całoroczny kontrakt. To będzie spora kwota - ok. 6x moja miesięczna pensja. I tu pytanie.. czy kiedy będę już na l-4 zakład pracy może mi wypłacić tą premię? I drugie pytanie - jeśli dostanę tę premię przed pójściem na l-4 to czy Zus może się przyczepić? Bo wtedy będzie się wliczać do tej średniej z 12 miesięcy do l-4 i pewnie mogą mnie podejrzewać o jakieś przekręty... Premia kontraktowa za wynik po zakończonej budowie to norma w mojej branży. Nie dostaję premii w trakcie kontraktu tylko po zakończeniu, jeśli projekt kończy się sukcesem.