reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ej ja takie nosze
emoji23.png
Mój przecież wie jakie mam piersi, a ja się czuje bardziej kobieco chociaż w staniku :)

Po całej nocy pełnej przebojów pojechałam rano do lekarza. 2 razy dziennie obrzydliwy glutek z siemienia. tabletki na gardło *spam* i 3 razy dziennie stodal + wit. c... może będę żyć;) a i jak znowu 38 stopni by było to paracetamol

w57vyx8dubspq12k.png

Ajjj ale nie nosisz takich stanikow po to żeby przed obcymi facetami udawać że masz cycki :p o takie podejście mi chodziło :D zresztą nie ważne :D za dużo dzi*ek w pracy się naogladalam stąd takie obserwacje ;)

reklama
Ajjj ale nie nosisz takich stanikow po to żeby przed obcymi facetami udawać że masz cycki [emoji14] o takie podejście mi chodziło :D zresztą nie ważne :D za dużo dzi*ek w pracy się naogladalam stąd takie obserwacje ;)
[emoji23][emoji23][emoji23] no nie. Ładnie wygląda pełne C w sukienkach z dekoldem. Moje B tak nie koniecznie... Mojemu mam się podobać. Jemu to nie przeszkadza, chociaż najlepiej to jakbym chodziła bez [emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

A ja wam powiem , że z tymi stanikami to się gubię. Zawsze nie umiałam dobrać. W sumie nawet nie byłam u brafiterki . Ale w końcu trafiłam do h&m i wydam ok 80zl i powiem wam że mam spoko stanik . W hm mam 70c. Mam problem bo nie mam zbyt dużych piersi ale mam,, dużą miseczke,, i zazwyczaj albo kawałek piersi był ściśnięty koło pachy . Albo miseczka pasowała ale w środku było zbyt luźno. Ale już napewno po porodzie i okresie karmienia jak wrócę do swoich rozmiarów to udam się do brafiterki . [emoji106]

Potwierdzam że wizyta u braffiterki to strzał w 10:)

Kiedyś myślałam że nosze rozmiar 80DD aż poszłam do sklepu z bielizną, gdzie pani mnie dokładnie wymierzyła i wyszłam z trzema stanikami w rozmiarze 70G !!!!
Normalnie cyc do przodu a w talii optycznie ubyło 5 cm:) I skończyły się buły pod pachami. Od kilku lat już noszę staniki firm angielskich bo jest duży wybór dla cycatych - Panache, Freya, Curvy Kate. Ceny wysokie to fakt, ale chyba warto zadbać o swoje skarby.
Moja ulubiona linia to Panache Masquerade :-)

Teraz w ciąży poszerzył mi się obwód, ale miska nadal G, więc kupiłam dwa nowe staniki i noszę na zmianę. Zobaczymy jak będzie po porodzie, bo nie będę karmić piersią i mam nadzieję, ze biust wróci do poprzedniego rozmiaru.

Wbrew pozorom miska G nie jest aż taka wielka.. pewnie jak ktoś jest bardzo szczupły to rzuca się to w oczy, ale ja wyglądam normalnie (chyba:p).

Polecam forum balkonetka.pl, gdzie dziewczyny wymieniają się recenzjami staników i dają zdjęcia w konkretnych rozmiarach.
Tu np. prawidłowo dobrany stanik w rozmiarze 70G - bez buł :-)

70g.jpg

Załączniki

• 70g.jpg
    70g.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 310
Ostatnia edycja:
reklama
Z tą brafiterką to oczywiście super pomysł, ale w dobrym sklepie z bielizną obsługa powinna spokojnie dobrać stanik :) ja nie byłam brafiterką, ale z racji zawodu potrafiłam dobrze dobrać :) w triumfie ostatnio jak kupowałam to też babka super doradziła.

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry