reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ej ja takie nosze
emoji23.png
Mój przecież wie jakie mam piersi, a ja się czuje bardziej kobieco chociaż w staniku :)

Po całej nocy pełnej przebojów pojechałam rano do lekarza. 2 razy dziennie obrzydliwy glutek z siemienia. tabletki na gardło *spam* i 3 razy dziennie stodal + wit. c... może będę żyć;) a i jak znowu 38 stopni by było to paracetamol

w57vyx8dubspq12k.png

Ajjj ale nie nosisz takich stanikow po to żeby przed obcymi facetami udawać że masz cycki :p o takie podejście mi chodziło :D zresztą nie ważne :D za dużo dzi*ek w pracy się naogladalam stąd takie obserwacje ;)

reklama
Ajjj ale nie nosisz takich stanikow po to żeby przed obcymi facetami udawać że masz cycki [emoji14] o takie podejście mi chodziło :D zresztą nie ważne :D za dużo dzi*ek w pracy się naogladalam stąd takie obserwacje ;)
[emoji23][emoji23][emoji23] no nie. Ładnie wygląda pełne C w sukienkach z dekoldem. Moje B tak nie koniecznie... Mojemu mam się podobać. Jemu to nie przeszkadza, chociaż najlepiej to jakbym chodziła bez [emoji23][emoji23]

w57vyx8dubspq12k.png

A ja wam powiem , że z tymi stanikami to się gubię. Zawsze nie umiałam dobrać. W sumie nawet nie byłam u brafiterki . Ale w końcu trafiłam do h&m i wydam ok 80zl i powiem wam że mam spoko stanik . W hm mam 70c. Mam problem bo nie mam zbyt dużych piersi ale mam,, dużą miseczke,, i zazwyczaj albo kawałek piersi był ściśnięty koło pachy . Albo miseczka pasowała ale w środku było zbyt luźno. Ale już napewno po porodzie i okresie karmienia jak wrócę do swoich rozmiarów to udam się do brafiterki . [emoji106]

Potwierdzam że wizyta u braffiterki to strzał w 10:)

Kiedyś myślałam że nosze rozmiar 80DD aż poszłam do sklepu z bielizną, gdzie pani mnie dokładnie wymierzyła i wyszłam z trzema stanikami w rozmiarze 70G !!!!
Normalnie cyc do przodu a w talii optycznie ubyło 5 cm:) I skończyły się buły pod pachami. Od kilku lat już noszę staniki firm angielskich bo jest duży wybór dla cycatych - Panache, Freya, Curvy Kate. Ceny wysokie to fakt, ale chyba warto zadbać o swoje skarby.
Moja ulubiona linia to Panache Masquerade :-)

Teraz w ciąży poszerzył mi się obwód, ale miska nadal G, więc kupiłam dwa nowe staniki i noszę na zmianę. Zobaczymy jak będzie po porodzie, bo nie będę karmić piersią i mam nadzieję, ze biust wróci do poprzedniego rozmiaru.

Wbrew pozorom miska G nie jest aż taka wielka.. pewnie jak ktoś jest bardzo szczupły to rzuca się to w oczy, ale ja wyglądam normalnie (chyba:p).

Polecam forum balkonetka.pl, gdzie dziewczyny wymieniają się recenzjami staników i dają zdjęcia w konkretnych rozmiarach.
Tu np. prawidłowo dobrany stanik w rozmiarze 70G - bez buł :-)

70g.jpg

Załączniki

• 70g.jpg
    70g.jpg
    45,9 KB · Wyświetleń: 305
Ostatnia edycja:
reklama
Z tą brafiterką to oczywiście super pomysł, ale w dobrym sklepie z bielizną obsługa powinna spokojnie dobrać stanik :) ja nie byłam brafiterką, ale z racji zawodu potrafiłam dobrze dobrać :) w triumfie ostatnio jak kupowałam to też babka super doradziła.

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry