reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Co do obrotow to moja siostrzenica się obróciła w trakcie porodu... niestety ta zmiana pozycji nie była porządana ;) i skończyło się cc - na serio na tym etapie położenie malucha nie ma znaczenia dla porodu

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Dzień dobry [emoji4]
Tak czytam o tych stanikach.... nigdy nie byłam u brafiterki jak normalnie noszę E to co ona mi da? J? K?[emoji28] o rany chyba rzeczywiście trzeba będzie po porodzie zainwestować

16udskjopmtfyunf.png

Ale sama miseczka nie ma znaczenia, chodzi o całość razem z obwodem, miseczka E w rozmiarze 75 a 85 to ogromna różnica ;) może być tak, ze nosisz za luźny obwod (najczęstszy błąd) a miska ok, czyli np. z 75 E zmieni się przykładowo na 70F - w tym przypadku miseczka ma taką samą wielkość :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Esotiq ma śliczne staniki ale trafić tam duzy rozmiar to masakra. zazwyczaj sa tylko z tych standardowych kolekcji, najzwyklejsze bleee.
Swoją drogą kiedyś tam oglądałam push upy- ranyyyyy one mają gąbka nie tylko pod spodem piersi ale na całej grubości miski :O wcale się nie dziwię facetom, ze później czuja się oszukani ;) to tak jakby oni sobie skarpetki w spodnie wkladali :D :p
Jak czytam w necie na ilu polach faceci czują się oszukani dochodzę do wniosku ze te egzemplarze mają przeciag w głowie. Bo trzeba być idiota żeby nie dodać 2+2 ze stanik zmienia wygląd piersi, makijaż wygląd twarzy, albo ze kobietą jak każdy człowiek w życiu zmienia się chudnie, grubnie itp. Na szczescie nie wszyscy są tacy płytcy :)

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Nie czuję się na siłach wych dziewczynke, prawie nie miałam styczności z małymi dziewczynkami, irytują mnie kucyki pony i kraina lodu. pewnie jakbym urodziła to by wszystko odeszło i sama bym się z tego śmiała. Ale naprawdę wolę kolejnego faceta
Ja mam podobnie...nie widze sie w roli mamy dziewczynki.... Ale tez staram sie nie nakrecac zeby nie byc zawiedziona wiec dtaram sie znajdowac plusy posoadania ewentualnej corki.... Zobaczymy...moze w piatek sie juz dowiem...

c55f3e3kq403a9og.png

Jak czytam w necie na ilu polach faceci czują się oszukani dochodzę do wniosku ze te egzemplarze mają przeciag w głowie. Bo trzeba być idiota żeby nie dodać 2+2 ze stanik zmienia wygląd piersi, makijaż wygląd twarzy, albo ze kobietą jak każdy człowiek w życiu zmienia się chudnie, grubnie itp. Na szczescie nie wszyscy są tacy płytcy :)

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Owszem ale jednak jak laska ma stanik z gabkani o grubości 5cm. a są też takie to z lekka przegina pałe i jakbym była facetem to bym się wkurwila.
Tym, ze makijaż zmienia twarz go chyba czują się oszukani tylko gimnazjaliści :p

Esotiq ma śliczne staniki ale trafić tam duzy rozmiar to masakra. zazwyczaj sa tylko z tych standardowych kolekcji, najzwyklejsze bleee.
Swoją drogą kiedyś tam oglądałam push upy- ranyyyyy one mają gąbka nie tylko pod spodem piersi ale na całej grubości miski :O wcale się nie dziwię facetom, ze później czuja się oszukani ;) to tak jakby oni sobie skarpetki w spodnie wkladali :D :p
Ej ja takie nosze [emoji23] Mój przecież wie jakie mam piersi, a ja się czuje bardziej kobieco chociaż w staniku :)

Po całej nocy pełnej przebojów pojechałam rano do lekarza. 2 razy dziennie obrzydliwy glutek z siemienia. tabletki na gardło *spam* i 3 razy dziennie stodal + wit. c... może będę żyć;) a i jak znowu 38 stopni by było to paracetamol

w57vyx8dubspq12k.png

Ej ja takie nosze [emoji23] Mój przecież wie jakie mam piersi, a ja się czuje bardziej kobieco chociaż w staniku :)

Po całej nocy pełnej przebojów pojechałam rano do lekarza. 2 razy dziennie obrzydliwy glutek z siemienia. tabletki na gardło *spam* i 3 razy dziennie stodal + wit. c... może będę żyć;) a i jak znowu 38 stopni by było to paracetamol

w57vyx8dubspq12k.png
To może zamień siemię na chie mi dużo lepiej wychodzi. Chia z wodą i mus owocowy lub jogurt i masz pyszny deser. A do tego zdrowy.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w esotiqu kupywałam do karmienia rozmiar 75 G. I były takie rozmiary :) Może w moim mieście jest jakiś lepiej zaopatrzony :) zawsze można iść do Triumf tam też jest duży wybór. Z tym , że w Factory koszt stanika to ok 100zł , w sklepie ok 200 przy dobrej cenie a w Esotiqu ja płaciłam na wyprzedaży od 30 do 60 zł za stanik. A te do karmienia są na krótko( w zależności od możliwości i chęci) - ja używałam ok 6 miesięcy - staniki wyglądają jak nowe.

U mnie koszt brafiterki to ok 500zł. Byłam raz z koleżanką przed jej ślubem kupić stanik i ona po prostu mierzy obwody i z tego wylicza rozmiar. Można to sobie zrobić w domu. Ja od tamtej pory tak sobie sprawdzam i dla mnie jakość życia też się poprawiła .

w57vxzkr0voyai9q.png

Owszem ale jednak jak laska ma stanik z gabkani o grubości 5cm. a są też takie to z lekka przegina pałe i jakbym była facetem to bym się wkurwila.
Tym, ze makijaż zmienia twarz go chyba czują się oszukani tylko gimnazjaliści :p
Haha az tak grubych nie widziałam nigdy [emoji14] to może wyglądać dziwnie.
Tak czy siak to smutne że ktoś się czuję oszukany czyimś ciałem. A jak zdejmie majtki i się okaże że ma celulit to też będzie się czuł oszukany, bo nie wiedział wcześniej? Nie kumam takich ludzi. Ciało się zmienia, liczą się inne rzeczy.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

reklama
To może zamień siemię na chie mi dużo lepiej wychodzi. Chia z wodą i mus owocowy lub jogurt i masz pyszny deser. A do tego zdrowy.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
To chyba nie to samo ;( Chia jem często, a tu chodzi o ten glutek... fuj. Próbowałam ale nie dałam rady. Może po kursie zrobię drugie podejście :)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry