reklama
Heda
Fanka BB :)
Te staniki do karmienia są też fajne w czasie ciąży. Podobne do sportowych, a posłuża dłużej, ja używałam ich na początku jak miałam straszne bóle piersi i fiszbiny bolały... Kupiłam takie 2 teraz sobie leżą i czekają na czasy karmienia.Ja się w nie zaopatrze w razie potrzeby. Nie będę kupowałem zwykłych większych bo posłużą mi jeszcze tylko do czerwca Potem kupie te do karmienia.
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
tynka2506
Dziewczyny a czy was też tak bolą pępki ? Raz na jakiś czas robi się wokół niego taka gruba otoczka i cały obszar do okoła boli ;(
Nie mam czegoś takiego ale brzmi niepokojąco, powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. W internecie piszą ze ból pępka to dość częsta przypadłość ale może byc również oznaka przepukliny pepkowej wtedy trzeba się pilnować z dźwiganiem np
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Arya88
Z tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki
Heda
Akurat te co kupiłam są dość uniwersalne jak te sportowe.Z tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki
Natalia91
No ja też podejrzewam że ten ból podbrzusza u mnie może wynikać właśnie z pęcherza a nie z macicy zauważyłam to zwłaszcza w nocy jak się za późno zwleke do ubikacjiKurcze mnie to boli ale pecherz.W nocy musze wstawac bo bol i jak dluzej pochodze to tez.Gin powiedzial ze to normalne i coz zrobic trzeba cierpiec.
Bellax123!
Dobrze dobrany stanik to min. 150zl.( przynajmniej moje tyle kosztują). A jak karmić przestane to piersi zmaleją. Dla mnie nie potrzebny wydatek. Mam swoje dobre -narazie piersi nie urosły. Potem te do karmienia i wrócę do moichZ tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki
Bellax123!
To by się nawet zgadzało bo miałam laparoskopie - więc przepuklina pępkowa jak najbardziej możliwa ;(Nie mam czegoś takiego ale brzmi niepokojąco, powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. W internecie piszą ze ból pępka to dość częsta przypadłość ale może byc również oznaka przepukliny pepkowej wtedy trzeba się pilnować z dźwiganiem np
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Arya88
Dobrze dobrany stanik to min. 150zl.( przynajmniej moje tyle kosztują). A jak karmić przestane to piersi zmaleją. Dla mnie nie potrzebny wydatek. Mam swoje dobre -narazie piersi nie urosły. Potem te do karmienia i wrócę do moich
Wiesz, że nieodpowiedni stanik przy karmieniu może powodować zapalenia piersi? Jak gdzies będzie uciskał to może dojść do zablokowania kanalika - nie życzę tego nikomu
Oczywiście twój wybór i też kwestia czy zamierzasz karmić i ile.
reklama
Heda
Tyle że ona napisała że kupi te do karmienia po ciąży, a jak skończy karmić wróci do swoich....O ile będą jeszcze pasowały[emoji6]Wiesz, że nieodpowiedni stanik przy karmieniu może powodować zapalenia piersi? Jak gdzies będzie uciskał to może dojść do zablokowania kanalika - nie życzę tego nikomu
Oczywiście twój wybór i też kwestia czy zamierzasz karmić i ile.