reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurcze mnie to boli ale pecherz.W nocy musze wstawac bo bol i jak dluzej pochodze to tez.Gin powiedzial ze to normalne i coz zrobic trzeba cierpiec.

reklama
Ja się w nie zaopatrze w razie potrzeby. Nie będę kupowałem zwykłych większych bo posłużą mi jeszcze tylko do czerwca ;)Potem kupie te do karmienia.

w57vyx8dubspq12k.png
Te staniki do karmienia są też fajne w czasie ciąży. Podobne do sportowych, a posłuża dłużej, ja używałam ich na początku jak miałam straszne bóle piersi i fiszbiny bolały... Kupiłam takie 2 teraz sobie leżą i czekają na czasy karmienia.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy was też tak bolą pępki ? Raz na jakiś czas robi się wokół niego taka gruba otoczka i cały obszar do okoła boli ;(

w57vyx8dubspq12k.png

Nie mam czegoś takiego ale brzmi niepokojąco, powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. W internecie piszą ze ból pępka to dość częsta przypadłość ale może byc również oznaka przepukliny pepkowej wtedy trzeba się pilnować z dźwiganiem np

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Z tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki :)

7u223e3kwboc3bjp.png
Akurat te co kupiłam są dość uniwersalne jak te sportowe.
1484504549-aaaaaa.jpeg

Kurcze mnie to boli ale pecherz.W nocy musze wstawac bo bol i jak dluzej pochodze to tez.Gin powiedzial ze to normalne i coz zrobic trzeba cierpiec.
No ja też podejrzewam że ten ból podbrzusza u mnie może wynikać właśnie z pęcherza a nie z macicy zauważyłam to zwłaszcza w nocy jak się za późno zwleke do ubikacji

w4sqskjogmwq158s.png

7u223e3kwboc3bjp.png
Dobrze dobrany stanik to min. 150zl.( przynajmniej moje tyle kosztują). A jak karmić przestane to piersi zmaleją. Dla mnie nie potrzebny wydatek. Mam swoje dobre -narazie piersi nie urosły. Potem te do karmienia i wrócę do moich :)

w57vyx8dubspq12k.png

Nie mam czegoś takiego ale brzmi niepokojąco, powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. W internecie piszą ze ból pępka to dość częsta przypadłość ale może byc również oznaka przepukliny pepkowej wtedy trzeba się pilnować z dźwiganiem np

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To by się nawet zgadzało bo miałam laparoskopie - więc przepuklina pępkowa jak najbardziej możliwa ;(

w57vyx8dubspq12k.png

Dobrze dobrany stanik to min. 150zl.( przynajmniej moje tyle kosztują). A jak karmić przestane to piersi zmaleją. Dla mnie nie potrzebny wydatek. Mam swoje dobre -narazie piersi nie urosły. Potem te do karmienia i wrócę do moich :)

w57vyx8dubspq12k.png

Wiesz, że nieodpowiedni stanik przy karmieniu może powodować zapalenia piersi? Jak gdzies będzie uciskał to może dojść do zablokowania kanalika - nie życzę tego nikomu ;)
Oczywiście twój wybór i też kwestia czy zamierzasz karmić i ile.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Wiesz, że nieodpowiedni stanik przy karmieniu może powodować zapalenia piersi? Jak gdzies będzie uciskał to może dojść do zablokowania kanalika - nie życzę tego nikomu ;)
Oczywiście twój wybór i też kwestia czy zamierzasz karmić i ile.

7u223e3kwboc3bjp.png
Tyle że ona napisała że kupi te do karmienia po ciąży, a jak skończy karmić wróci do swoich....O ile będą jeszcze pasowały[emoji6]

Do góry