reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

No ja też podejrzewam że ten ból podbrzusza u mnie może wynikać właśnie z pęcherza a nie z macicy zauważyłam to zwłaszcza w nocy jak się za późno zwleke do ubikacji

w4sqskjogmwq158s.png
Wlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?

reklama
Wlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?
Przeciez dziecko teraz moze sie swobodnie obracac wiec ulozenie nie ma znaczenia..do porodu ma.sporo czasu by sie odwrocic

Ja miałam fajny z Alles Mama, dobry gatunkowo i cenowo też ok. Nie wiem jak teraz bo mam zdecydowanie większy biust także zobaczę co mi podpasuje

7u223e3kwboc3bjp.png

Ja kupiłam biustonosze do karmienia w sklepie z bielizną, gdzie brafiterki mi same dobrały rozmiar, firma tych biustonoszy co miałam, to Alles model Mama cara mia. Koszt ok. 100 zl, byłam zachwycona nimi, teraz też kupię z tej firmy na pewno :)

Moja koleżanka tak była ułożona i 28 lat temu jej matka urodziła ją SN. I mojej koleżanki córka też tak była ułożona z tym , że ona nie miała wad, ale była mocno obwiązana w pepowinę. Zrobili nagłą cesarkę, żeby ratować dziecko. Dostała 2pkt przy porodzie a teraz jest najlepszą uczennicą w klasie.

w57vxzkr0voyai9q.png

Ceixa - w którym Ty jesteś TC? Ja miałam ostatnie usg- 17t0d i dziecko było ułożone poprzecznie. Lekarz powiedział, że gdyby się zaczęło ruszać to jeszcze 10 razy pod czas USG zmieni pozycję.

w57vxzkr0voyai9q.png

Mój synuś też był ostatnio położony miednicowo :) lekarz nic nie mowil by to był zły znak - zresztą teraz to się obracają maluchy bo maja dużo miejsca

7u223e3kwboc3bjp.png

Ceixa - w którym Ty jesteś TC? Ja miałam ostatnie usg- 17t0d i dziecko było ułożone poprzecznie. Lekarz powiedział, że gdyby się zaczęło ruszać to jeszcze 10 razy pod czas USG zmieni pozycję.

w57vxzkr0voyai9q.png
Jestem teraz w 19tyg. Ale w 15tyg.tez tak bylo ulozone.Niby gin powiedzial ze sie na pewno obroci ale znam kilka kolezanek ktorym sie dzieci do konca nie obrocily.Troszke sie naczytalam ze moze to wynikac z jakichs wad czy nawet moze byc powodem przedwczesnego porodu i sie przestraszylam..Ale zobaczymy co bedzie dalej.Czekam na polowkowe bo robi je swietby specjalista to sie dopytam.

reklama
Ja oczywiście z tymi bajkami to tak w dużym uproszczeniu pisałam. ;) ot po prostu świat ksiezniczek itd nie jest dla mnie i tyle. i wydaje mi się, ze bylabym gorsza mama dla córki niż dla syna.
W ogóle teraz też się martwię że nie będę umiała pomnożyć tej miłości. Mati dla mnie jest tak idealny i zajebisty, ze ciężko mi jest sobie wyobrazić; ze drugie dziecko może Mu dorównać [emoji14] hormony :p
Apropo, byliśmy ostatnio z synkiem na sali zabaw i dwie małe dziewczynki się poklocily i tatuś rozwiazywal ich konflikt. Posluchalam i mówię do męża: matko oby to był chłopak, bo ja nic a nic nie zrozumiałam z tego o co im tam chodziło :D nie ogarniam

Ale dziś doszliśmy do wniosku ze nawet jak bedzie dziewczynka, to przecież dziewczyny które mają starszych braci zazwyczaj są bardziej chlopczycami więc będzie spoko [emoji14]

Co do stanikow, ja miałam jakieś kupione w smyku i nie polecam, strasznie szybko się z tego szmata zrobiła. Przezucilam się później na zwykłe sportowe.
Teraz sama nie wiem, może popatrze na te firmy co polecacie.

m3sxyx8dzur8ghzn.png

Do góry