Wlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?No ja też podejrzewam że ten ból podbrzusza u mnie może wynikać właśnie z pęcherza a nie z macicy zauważyłam to zwłaszcza w nocy jak się za późno zwleke do ubikacji
reklama
Bellax123!
Fanka BB :)
ja mam wszystkie staniki z Esotiq. Mam dość nietypowo ułożony biust i tylko ta firma mi podpasowałaJa miałam z Esotiq- nigdy nie miałam problemu z piersiami , kupiłam za grosze na wyprzedaży. U mnie się sprawdziły.
mlodamama21
Przeciez dziecko teraz moze sie swobodnie obracac wiec ulozenie nie ma znaczenia..do porodu ma.sporo czasu by sie odwrocicWlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?
Anula1988
Ja kupiłam biustonosze do karmienia w sklepie z bielizną, gdzie brafiterki mi same dobrały rozmiar, firma tych biustonoszy co miałam, to Alles model Mama cara mia. Koszt ok. 100 zl, byłam zachwycona nimi, teraz też kupię z tej firmy na pewno
Emkaa
Moja koleżanka tak była ułożona i 28 lat temu jej matka urodziła ją SN. I mojej koleżanki córka też tak była ułożona z tym , że ona nie miała wad, ale była mocno obwiązana w pepowinę. Zrobili nagłą cesarkę, żeby ratować dziecko. Dostała 2pkt przy porodzie a teraz jest najlepszą uczennicą w klasie.Wlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?
Emkaa
Ceixa - w którym Ty jesteś TC? Ja miałam ostatnie usg- 17t0d i dziecko było ułożone poprzecznie. Lekarz powiedział, że gdyby się zaczęło ruszać to jeszcze 10 razy pod czas USG zmieni pozycję.Wlasnie sobie przypomnialam ze na ostatnim usg lekarz stwierdzil ułozenie miednicowe dziecka i to moze z tego powodu mam tam ucisk na pecherz.Kurcze troche poczytalam o tym ulozeniu i sie zmartwilam bo podobno tylko 5% dzieci tak sie uklada a przyczyny nie sa znane..Moze sie to wiazac nawet z wadami.Troche mnie to martwi ale mam nadzieje ze dziecko sie jednak obroci do pozycji glowkowej.Czy ktoras z was tak ma lub miala?
Jestem teraz w 19tyg. Ale w 15tyg.tez tak bylo ulozone.Niby gin powiedzial ze sie na pewno obroci ale znam kilka kolezanek ktorym sie dzieci do konca nie obrocily.Troszke sie naczytalam ze moze to wynikac z jakichs wad czy nawet moze byc powodem przedwczesnego porodu i sie przestraszylam..Ale zobaczymy co bedzie dalej.Czekam na polowkowe bo robi je swietby specjalista to sie dopytam.Ceixa - w którym Ty jesteś TC? Ja miałam ostatnie usg- 17t0d i dziecko było ułożone poprzecznie. Lekarz powiedział, że gdyby się zaczęło ruszać to jeszcze 10 razy pod czas USG zmieni pozycję.
reklama
Aleksandrax
Apropo, byliśmy ostatnio z synkiem na sali zabaw i dwie małe dziewczynki się poklocily i tatuś rozwiazywal ich konflikt. Posluchalam i mówię do męża: matko oby to był chłopak, bo ja nic a nic nie zrozumiałam z tego o co im tam chodziło nie ogarniamJa oczywiście z tymi bajkami to tak w dużym uproszczeniu pisałam. ot po prostu świat ksiezniczek itd nie jest dla mnie i tyle. i wydaje mi się, ze bylabym gorsza mama dla córki niż dla syna.
W ogóle teraz też się martwię że nie będę umiała pomnożyć tej miłości. Mati dla mnie jest tak idealny i zajebisty, ze ciężko mi jest sobie wyobrazić; ze drugie dziecko może Mu dorównać [emoji14] hormony
Ale dziś doszliśmy do wniosku ze nawet jak bedzie dziewczynka, to przecież dziewczyny które mają starszych braci zazwyczaj są bardziej chlopczycami więc będzie spoko [emoji14]
Co do stanikow, ja miałam jakieś kupione w smyku i nie polecam, strasznie szybko się z tego szmata zrobiła. Przezucilam się później na zwykłe sportowe.
Teraz sama nie wiem, może popatrze na te firmy co polecacie.