reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Kurcze mnie to boli ale pecherz.W nocy musze wstawac bo bol i jak dluzej pochodze to tez.Gin powiedzial ze to normalne i coz zrobic trzeba cierpiec.

reklama
Ja się w nie zaopatrze w razie potrzeby. Nie będę kupowałem zwykłych większych bo posłużą mi jeszcze tylko do czerwca ;)Potem kupie te do karmienia.

w57vyx8dubspq12k.png
Te staniki do karmienia są też fajne w czasie ciąży. Podobne do sportowych, a posłuża dłużej, ja używałam ich na początku jak miałam straszne bóle piersi i fiszbiny bolały... Kupiłam takie 2 teraz sobie leżą i czekają na czasy karmienia.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy was też tak bolą pępki ? Raz na jakiś czas robi się wokół niego taka gruba otoczka i cały obszar do okoła boli ;(

w57vyx8dubspq12k.png

Nie mam czegoś takiego ale brzmi niepokojąco, powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. W internecie piszą ze ból pępka to dość częsta przypadłość ale może byc również oznaka przepukliny pepkowej wtedy trzeba się pilnować z dźwiganiem np

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Z tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki :)

7u223e3kwboc3bjp.png

Z tymi stanikami do karmienia to radzę nie szaleć przed porodem - oczywiście jakies trzeba kupic, ale z doświadczenia wiem, że tak około miesiąc od porodu stabilizuje się laktacja i rozmiar mniej sie zmienia i wtedy lepiej zainwestować w dobrze dobrane staniki :)

7u223e3kwboc3bjp.png
Akurat te co kupiłam są dość uniwersalne jak te sportowe.
1484504549-aaaaaa.jpeg

Kurcze mnie to boli ale pecherz.W nocy musze wstawac bo bol i jak dluzej pochodze to tez.Gin powiedzial ze to normalne i coz zrobic trzeba cierpiec.
No ja też podejrzewam że ten ból podbrzusza u mnie może wynikać właśnie z pęcherza a nie z macicy zauważyłam to zwłaszcza w nocy jak się za późno zwleke do ubikacji

w4sqskjogmwq158s.png

7u223e3kwboc3bjp.png
Dobrze dobrany stanik to min. 150zl.( przynajmniej moje tyle kosztują). A jak karmić przestane to piersi zmaleją. Dla mnie nie potrzebny wydatek. Mam swoje dobre -narazie piersi nie urosły. Potem te do karmienia i wrócę do moich :)

w57vyx8dubspq12k.png

Nie mam czegoś takiego ale brzmi niepokojąco, powiedz o tym lekarzowi na najbliższej wizycie. W internecie piszą ze ból pępka to dość częsta przypadłość ale może byc również oznaka przepukliny pepkowej wtedy trzeba się pilnować z dźwiganiem np

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To by się nawet zgadzało bo miałam laparoskopie - więc przepuklina pępkowa jak najbardziej możliwa ;(

w57vyx8dubspq12k.png

Dobrze dobrany stanik to min. 150zl.( przynajmniej moje tyle kosztują). A jak karmić przestane to piersi zmaleją. Dla mnie nie potrzebny wydatek. Mam swoje dobre -narazie piersi nie urosły. Potem te do karmienia i wrócę do moich :)

w57vyx8dubspq12k.png

Wiesz, że nieodpowiedni stanik przy karmieniu może powodować zapalenia piersi? Jak gdzies będzie uciskał to może dojść do zablokowania kanalika - nie życzę tego nikomu ;)
Oczywiście twój wybór i też kwestia czy zamierzasz karmić i ile.

7u223e3kwboc3bjp.png

reklama
Wiesz, że nieodpowiedni stanik przy karmieniu może powodować zapalenia piersi? Jak gdzies będzie uciskał to może dojść do zablokowania kanalika - nie życzę tego nikomu ;)
Oczywiście twój wybór i też kwestia czy zamierzasz karmić i ile.

7u223e3kwboc3bjp.png
Tyle że ona napisała że kupi te do karmienia po ciąży, a jak skończy karmić wróci do swoich....O ile będą jeszcze pasowały[emoji6]

Do góry