reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Katiusza mam podobnie i robota pali mi sie w rękach cały dzien :) ale bardzo lubie taka świąteczna gorączkę! Oj tak!

Muffy a w pierwszej ciąży tez miała podobne bóle? Nie pomogę niestety, bo nigdy nie miałam podobnych dolegliwości :/

Hahahah dzidziuś dinozaur mała różnica hahahha :D

Mojej Basi tez bardzo szybko powiedziałam o siostrzyczce :p no i na USG prenatalnym mi towarzyszyła ;)

reklama
Hej :)
Co do ubranek to u mnie 56 też się przydało. Cały czas na usg słyszałam, że duże dziecko, więc na duże byłam przygotowana :p Urodził się 56cm i 3730g i mimo to 56 były dobre i to na jakiś czas.

A my od kilku dni robiliśmy pierniki, dekorowaliśmy, ubieraliśmy choinkę i dekorowaliśmy dom, w między czasie generalne porządki, ale jeszcze trochę mnie czeka :p
To nasza choinka i kilka pierników ;) Ze względu na Adaśka jest na stole ;)

Załączniki

• IMG_9251.JPG
    IMG_9251.JPG
    49,1 KB · Wyświetleń: 63
Miło patrzeć i czytać o tych przygotowaniach. Ja powiem wam szczerzę nie muszę ruszać palcem ;) Tylko muszę stawić się na trzech kolacjach Wigilijnych co jest troszkę.. no ;) Przekichane. Nie mogę się doczekać kiedy Wigzyilię będę robiła u siebie w domu, a do "babć" będziemy chodzić w pierwszy i drugi dzień świąt. I tak w tym roku :pocieliśmy koszta" bo do obdarowania prezentami mamy 11 osób ;)
Trzymajcie kciuki za jutro! Bardzo nam się przydadzą. Chciałabym usłyszeć coś w stylu "skracająca się szyjka? No nie wiem jak to się stało, ale wszystko jest tak jak być powinno" ;)
Już mieliśmy cieszyć się pełną parą, a tu takie coś ;/. W ogóle od tej luteiny zaczynam mi się robić jakaś infekcja bo jakoś mi niekomfortowo. ;/

Kaana trzymam mocno kciuki za pomyslna wizyte! &&&
Jestem jakas glodna chyba zapachy z kuchni mnie tak nastroily hahaha :D
Zaczynam sie zastanawiac co zalozyc na kolacje wigilijną ;)

Kaana, kciuki zaciśnięte!!!

Mujer, my też w święta jeździmy. Ale jednak jutro w kuchni troszkę pogotuję i popiekę, posprzątane jest, choinka piękna... lubię te przedświąteczne przygotowania :tak: zaraz kończę pakowanie prezentów, bo mała jakimś cudem zasnęła dziś przyzwoicie.

1plus2, ja dziś robiłam z córą przymiarki :-D

reklama
Muffy mam ten sam problem z kręgosłupem. Promieniuje na prawy pośladek. Niestety ginekolog rozklada ręce, w ciąży to sie zdarza. Nastawianie chyba teraz odpada, ewentualnie masaż i to na siedząco ale nie próbowałam. Jak pokręcę biodrami to czasem cos tam sie przestawi i ból sie zmniejsza. Ogólnie nie nastawiam sie na rychłą poprawę. A w domu mam 2 latka łobuza że szok. Pół godz temu ściągnął gacie na srodku salonu i z premedytacją wysikal sie na podłogę. Ręce opadają... Teraz ryczy bo za karę odmówiłam usypiania go.

Mujer u nas choinka też wysoko na komodzie ;)

Kaana mam nadzieję że bedzie dobrze :) lekarze też sie czasem mylą. Powodzenia!

Ja upieklam dziś sernik, ciasto snickers i ubralam choinke. Pierniczki i piernik juz zmiękły ale polewe czekoladową dostaną dopiero w Wigilię. Teraz chwila odpoczynku dla moich pleców i biore sie za sprzątanie kuchni.

Do góry