reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Monia 2 właśnie moja kruszynka jest troszkę mniejsza wg. USG, pomimo tego co wskazuje OM.
Zgodnie z OM termin mam 25 czerwca, ale wg USG 30 czerwiec (mam nadzieję, że się wyrobię, bo nie będę czerwcową mamuśką hehe :-) :)). Także 5 dni rozbieżności w moim przypadku. Ale nie przejmuję się tym - Lekarz mnie uspokoił, że przyczyną są moje długo-dniowe cykle (przed ciążą nawet 33 dni).

reklama
Witaj lilunia u mnie tez 16 tyg i 2 dni [emoji8]jejku jak ja wam zazdroszcze ze tak mało przytylyscie chyba kupie sobie wagę i tez będę sie ważyć bo teraz tylko u położnej i to w rożnych godzinach w butach i ubraniu

w pierwszej ciąży szybciej tyłam pomimo że pracowałam do 39 tyg. i byłam ciągle w ruchu, w sumie miałam wtedy 13,5 kg więcej z czego 7,5 kg odeszło przy porodzie(dziecko 3 kg),

PaulinaT to termin mamy bardzo podobny :) cieszę się, ale widzisz z USG też Twój maluszek jest do przodu, mój trochę zaspał, ale to pewnie dlatego, że jest takim leniuszkiem jak mama :)

Życzę wszystkim mamusiom spokojnej soboty:) zwłaszcza tym które mają jeszcze wiele przygotowań do świąt, aby poszło szybko i gładko. Ja idę dopiero walczyć :)

Powiem Wam że dla mnie glukoza była ok w porównaniu jak inni o tym mówili.
Teraz jestem anty słodkie i już się boję co to będzie

Ja czekam na te ruchy mocne bo jakoś dalej nie umiem uwierzyć że mam tam malucha ;) ale z drugiej strony jak sobie przypomnę potem jak to boli albo jak dziecko wlezie pod zebra oj

ja też ostatnio nie ogarniam Was :p

A ja wlasnie sie nareszcie zmobilizowałam i ustawiłam sobie avatar i suwaczki w podpisie :D
Teraz mogę iść na śniadanie, bo od rana jestem na nogach i tylko kawę z 3 delicjami zaliczyłam :p

O po zalogowaniu widać suwaczki ;p.
Hej. Nie wiem w ogóle co wam mam napisać bo wpadłam w depreche. Leżę, czytam, odpoczywam i wysysa to ze mnie energie, dosłownie.
Mam trzy Wigilie do obejścia i szczerze to mam nadzieję, że 23 lekarz powie mi, że jest ok tylko nie mogę iść na te wszystkie Wigilie ;D

reklama
A miałam napisać, że u mnie też suwaczek stoi w miejscu, a jeżeli chodzi o pomiar szyjki to w karcie ciąży jest wpisany pod chyba inne w takiej postaci 1,5/0/0
Co najlepsze lerzaz na badaniu z 14.12 wpisał mi 3 cm, myślicie, że przez 3 dni tam by się skróciła? ;/

Do góry