reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Judy mój lekarz stwierdził, że po takim porodzie jak mój (a z tego co czytam tym bardziej Twój) blokada psychiczna i strach też są wskazaniem do cc. Podobno w ogóle jest plan żeby wprowadzić rozmowy z psychologiem w takich przypadkach, ale to pewnie trochę potrwa.

reklama
judy38 przykro mi.. obojetnie czy tym razem bedzie to cc czy naturalny porod to mam nadzieje ze wszystko przebiegnie dobrze, bez komplikacji i ze Ty od poczatku bedziesz czula sie bezpiecznie, bo to chyba najwazniejsze.

Czekam na to jak mi polozną wyznaczą bo tu muszę pisać pamiętnik porodu. Mój lekarz już to czytał i kazał rozmawiać z położną. Ponoć mam szanse na cc jeśli znowu bym przenosiła i jeśli znowu rozwarcie by nie postępowało. Ciągle mi jednak nie wyznaczyli położnej. Jeszcze mam czas. W Pl spotkam się z lekarką której mega ufam i niech ona mi powie jak ona to widzi. Tu wszystko natura.

Dobra już wam nie truje bo popsuję atmosferę i wystraszę pierworódki a tego nie chcę :) mam czas żeby to dobrze przemyśleć i podjąć decyzje. Cieszy mnie że mój był, widział i każdą moją decyzje poprze w 100%.
Może pogadajmy o czymś przyjemniejszym. Wózki??

Hej,
bylam dzis na wizycie, a jutro mam genetyczne usg. Zabieram sie za nadrabianie dzisiejszych postow.

fiolka moge Cie prosic o wrzucenie tych linkow o kp do stworzonego przeze mnie wątku? :)

reklama
Dziecko roczne możne jeść to samo co my. Adaś już je to samo co my, a jeszcze do roku mu trochę. Wystarczy, że sami zaczniecie zdrowiej jeść. I nie demonizujmy tak aż tego smażenia, wszystko z głową. Adaś np, je omlety, bez cukru i soli. Tych składników mu w ogóle nie daje i oby jak najdłużej. BLW to właśnie takie jedzenie. Dziecko je z rodzicami.

Co do kp i pracy. Nie wiem do jakiego czasu, ale jak karmisz piersią to masz przerwę w pracy na karmienie. Przynajmniej w teorii.

Ja nic nie zakładam, bo źle się to skończyło z Adaśkiem. Na pewno chcę poród naturalny. CC boję się jak cholera i dla mnie to ostateczność.

Do góry