reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Tez slyszalam o tym obalaniu mitow zwiazanych. Karmieniem, ale mysle ze dokladnie same na wlasnej skorze zweryfikujemy co i jak ;)

Jestem tutaj nowa i nie bardzo sie orientuje na tym forum, ale mam propozycje utworzenia kolejnego watku/tematu z polecanymi linkami? ;)

w popredniej ciazy udzialam sie na innym forum i tam wymienialysmy sie mnostwem takich pozytecznych adresow zwiazanych z poradami, czy polecanymi sprzedawcami z allegro a skonczywszy na sklepach internetowych. Co myslicie? Tak zeby wszystko bylo w jednym miejscu, bo posty pisane w takim ogolnym temacie szybko znikna, a nie przewidzi sie wszytskiego co moze sie w przyszlosci przydac ;)

Lula32 witaj:)
1plus2 ja popiera bardzo dobry pomysł wtedy nic nam nie zginie i łatwo będzie można znaleźć przydatne linki.

Ja póki co też śpię tak jak mi wygodnie, nawet na brzuchu, ale pewnie niedługo będę musiała zmienić pozycje.
Dziewczyny a co sądzicie o tych poduszkach dla kobiet w ciąży te takie w kształcie C ??

Fiolka mój syn podobnie - jeden wielki ryk i nic nie pomagało, choćbym jadła najbardziej szpitalne jedzenie świata. Nie miał alergii pokarmowej tylko niedojrzały układ trawienny a kolki były takie same niezależnie czy zjadłam gotowanego pulpeta z indyka czy smażonego kotleta schabowego.
W ciąży nie można jeść serów z niepasteryzowanego mleka, ryb wędzonych, surowych mięs/ryb/jajek, wszystkie owoce i warzywa należy bardzo dokładnie myć. O maku nie słyszałam. Nie powinno się tez pić herbaty zielonej (ponoć może powodować wady serca u dzieci) i czerwonej (silnie odwadnia). Generalnie jesli się ktoś nie stosuje do tych zaleceń i nie ma pecha, to nic się złego nie stanie ;) Gorzej jesli się ma pecha i zarazi się salmonellą, listerią albo innymi cudami.

Paulina na innym forum czytalam, ze to najlepszy i najbardziej przydatny ciazowy gadzet :)
tylko warto popatrzec i porownac opinie w internecie, bo ponoc te z Motherhood szybciej sie zuzywaja i odksztalcaja, dziewczyny polecaly tą z mami ;)

w zeszlej ciazy nie mialam, ale w tej zamierzam kupic i to juz niedlugo, bo tez poki co spie jak popadnie :p

Też się zastanawiam nad tą poduszką. W poprzedniej ciąży jak juz miałam duży brzuch to jedną nogę zarzucałam albo na męża, albo sobie wkładałam między nogi zwinięty koc ;) a spałam na lewym boku i teraz tez już trenuję (nie jest to wygodne dla mnie ale jak już zacznę to się w końcu przyzwyczaję). Lewy bok jest wskazany ponieważ w tej pozycji krew najlepiej przepływa do dziecka i nie ma ryzyka niedotlenienia. Teraz zdarza mi się zasypiać na brzuchu ale z podciągniętym jednym kolanem, dzięki czemu brzuch nie miażdży mi się na materacu ;) Pozycja na plecach nie jest zalecana, ale tez nie wyobrażam sobie jak w zaawansowanej ciąży można spać na plecach - brzuch tak przygniata, że można się udusić ;)

reklama
Miałam ten ogromny rogal jednak mi nie pasował. dużo miejsca zajmował i jakoś mnie tak przytłaczał ;) sprzedałam jeszcze w ciąży.
Kurczę chodzi mi po głowie imię dla chłopca ale mój kategorycznie odmawia :rolleyes:

Do góry