reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

My mieliśmy szkole rodzenia na porodówce ;) nie było jak iść do szkoły bo mi praca kolidowała. Mój pięknie się spisał przy porodzie i bez niego nie wyobrażam sobie rodzić. Musiałam chodzić do wc a ledwo dawałam radę. Wysadzał mnie na kibelku, masował, prowadził wszędzie a na koniec pomagał lekarzowi wyjąć małą bo utknęła. Położna nie dała rady mi dociskać nóg do klatki piersiowej bo traciłam przytomność i nie panowałam nad ciałem. On trzymał nogi a lekarz użył vaccum. Bałam się że po tym porodzie na drugi już nie pójdzie ale mówi że jakby coś sie stało i by jego nie było obok nie mogl by z tym żyć. Cieszę się że był obok i polecam tatusiów brać na sale.

reklama
Dziewczyny, nie dajcie sobie wmówić diety matki karmiącej! Tylko w Polsce takie cuda. A już rozwalają mnie pytania "karmie kp, mogę pić wodę gazowana?". Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. A kolki nie są od jedzenie. Niektóre dzieci tak mają do jakiegoś 4 miesiąca, co byście nie jadły. W ogóle na początku układ pokarmowy nie jest jeszcze rozwinięty. A bogata dieta jest ważna dla dziecka, a nie sama woda i chleb.

Co do spania. Na razie śpię na plecach, na bokach bardziej mnie mdli. W zaawansowanej ciąży spadałam na bokach, bo tak jak pisała Mama_ka, na plecach ledwo oddychałam. Wkurzało mnie to, bo oglądałam tv i ciągle musiałam jakoś dziwnie leżeć.

Na zgagę pomagało mi kakao.

Pkowalska, my chodziliśmy razem, bardzo polecam, pisałam nawet, że u mnie było dużo praktyki dla tatusiów- i bardzo mój mąż skorzystał, naprawdę, na początku to się trochę podśmiewaliśmy z tych zajęć, ale szybko okazało się, że to był świetny pomysł.

reklama
Do góry