reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Fiolka jakie imię? Szukam inspiracji... Wy myślicie że w 12 tyg to już na tym genetycznym mam szanse na płeć? Gdzieś czytałam że jąderka schodzą Chłopakom w 14 tygodniu. Chciałabym strasznie wiedzieć żeby już sobie coś kupować. Na razie celuje w kotki, szarości... Uniwersalne takie.

Fiolka a jakie to imie?
Ja zupelnie nie mam pomyslu dla chlopca... Licze, ze problem sie sam rozwiaze jak okaze sie ze to dziewczynke nosze ;)
kto moze zalozyc ten nowy watek z linkami? Kazda uzytkowniczka czy tylko administrator lub moderator?

Gabi niektórym już wtedy mówią ale myślę że łatwo o pomyłkę .
Ja będę na następnej wizycie błagać żeby sprawdziła ;) będę w 16tyg ale moja gin co drugi miesiąc robi dokładniejsze usg
Imię Marcel jedyne chłopięce które mi podpasowało na razie.

Póki co śpię ba brzuchu. Może nie tak plackiem bo jedną nogę podwijam i śpię tak ni to bok ni to brzuch. Na brzuchu to moja pozycja i ciężko mi ją z niej zrezygnować ale jeszcze trochę i brzuch mi jednak nie pozwoli. Z Małą też długo spałam na brzuchu ile dałam radę. Pozniej już tylko na boku.
Poduszkę zwykłą wkładałam między nogi i dało radę spać wygodnie.

Hi dziewczyny, nie nadazam was czytac:( od pon znowu pracuje i zagladam tu na chwile wieczorami. Gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za nastepne. Co do poduszek, slyszalam tylko pozytywne opinie, ponoc sa tez przydatne przy karmieniu. Pozdrawiam i zycze milego wieczoru:)

Ja tez śpię na brzuchu z noga pod kurczona tak ze nie leżę plackiem na brzuchu
Mam pytanie do dziewczyn które chodziły do szkoły rodzenia : chodziliście same czy z partnerem ?

My chodzilismy razem. Polecam. Nas to bardzo zblizylo do siebie i poczulismy wreszcie "ze to sie dzieje naprawde" ;)
moja SR zawsze skladala sie z dwoch czesci - pierwsza to byla teoria a druga na malej salce gimnastycznej praktyczna. Pani uczyla technik oddychania i masazu. Cwiczenia byly w parach i jak kilka razy ktoryz z partnerow nie mogl przyjsc to prowadzaca cwiczyla z taka ciezarna, ale generalnie wszystkie przychodzilysmy z tatusiami.
wszystko pewnie zalezy od specyfiki danej szkoly rodzenia - trzeba przejrzec plan zajec, bo na zajecia takie na ktore ja chodzilam idac samodzielnie raczej malo by sie skorzystalo wedlug mnie..

reklama
My oczywiście razem.

Dziewczyny rozmawiałam z mężem i śmiał się że jak to fotelik po wypadku przecież taki to musi mieć jakieś ślady lub być połamany.
Więc co sądzicie?

Do góry