reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Te wydzieliny mleczno białe to normalne. Póki nie ma zapachu o nie swędzi to wszystko gra. Jednym leci mniej innym więcej ;)
Sa i kobitki co chodzą z podpaską bo upławy są tak intensywne. Ale takie uroki. Mnie to denerwuje tylko wtedy jak mój wlezie mi do łazienki jak wkładam wkładkę :crazy: i się pyta po co mi ta podpaska...
Nawet nie próbuje mu tłumaczyć dlaczego. Mówie wściekła, że to wkładka i już mu mówiłam po co i dlaczego to się zastanawia ;D a ja mam go z głowy. Idę zobaczyć co tam dziewczynki napisały po wizytach ;)

reklama
Dzięki dziewczyny, muszę się zastanowić czy turystyczne czy już normalne.

Mama_ka, mnie się ginekolog pytała czy mam twarogowy śluz czy mnie coś swędzi/piecze, ale jak powiedziałam, że nie, to odpowiedziała, że czasem zdarzają się bezobjawowo. Ona niby widziałam infekcje, ale czekamy na cytologie.

Byłyście już u dentysty? Ja mam 4 grudnia i już się boję. Przy Adaśku mi strasznie poleciały.

Zęby to mam zdrowe i się nimi nie martwię. Chciała bym usunąć migdałki bo ciągle mam problemy z gardłem a od 10 lat ciągle coś liczę że po ciąży w końcu się uda.

Mujer ja mam dentyste w styczniu. Ale ja juz tez bylam na poczatku, zaraz jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy. Moja mama ma paradentoze i zawsze boje sie, ze mi sie to tez przytrafi a sporo sie naczytalam co choroby dziasel moga w ciazy narobic.

No więc pani dr powiedziała, że faktycznie jest trochę wydzieliny ale zbadała mi odczyn pH i jest dobry więc jak na razie nie ma alarmu ;) nie swędzi mnie ale mam podrażnioną łechtaczke (dziwne uczucie, tak jakby była obtarta) więc kazała brać Lactovaginal (kwas mlekowy) przez tydzień a potem 2 razy w tyg profilaktycznie. W poprzedniej ciąży też tak brałam i żadna infekcja mi się nie przypałętała (a mam do nich skłonności). Poza tym wszystko ok.

Do dentysty też musze się wybrać i to chyba w tym tyg bo mam wrażenie jakby mi się ząb leciutko ukruszył :/

mama_ka wlasnie bardzo dobre sa plyny do higieny intymnej z kwasem mlekowym. Mi kiedys pani ginekolog polecila. Najlepiej takie apteczne, nie perfumowane.

reklama
Do góry