reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Dzień dobry :-)
Jeśli chodzi o wagę to jestem 2,5 kg na plusie,ale tak bardzo walczyliśmy Maleństwo że nie ważne ile przytyje,przed ciążą wzięłam się za siebie,zaczęłam biegać,chodzić na basen,saune więc jak urodzę też jakoś to będzie (a tym bardziej że mój mąż siłownie kompletuje ) :-) Najważniejsze żeby urodziło się zdrowe :-)

reklama
Dzień dobry, ja mam na razie 0,5kg na plus chociaż od jakiegoś czasu oscylowałam wokół 55kg.
W sumie poprzednio startowałam z 53kg więc powiedzmy, że nie zrzuciłam do końca.
Brzuch mam raczej miękki.
Kaana super synka masz. To nasza pierwsza córka, adoptowana [emoji12]
61220f6127e047e6766d616af273d998.jpg

Cześć, ja już po wszystkim :-)
Dziękuję za wszystkie kciuki bardzo, bardzo, bo bałam się strasznie.
Wszystkie pomiary wyszły wspaniale! dzieciątko zdrowe, śliczne, ruchliwe.
Szczegóły zamieściłam w wątku o usg i wizytach.
Płci nie znamy, pępowina tak się ułożyła między nóżkami, że moja dr od razu powiedziała, że nie ma sensu zgadywanie :-) ale po tych wszystkich dobrych wieściach mogę czekać ;-) ulżyło mi naprawdę.

Co do wagi, ja dalej na minusie.

Happy, czekam teraz na Twoją relację z wizyty!

Ja mam 2 kg na plusie a brzuch do godz 15 jest wystający, okrągły i raczej miękki a po 15 aż do wieczora rośnie, rośnie i twardnieje (ale to chyba wzdęcia). Wczoraj jak sie rozbierałam do kąpieli mąż wszedł do łazienki i krzyknął "o matko!" Ale to zależy od dnia. Na szczęście mi się nie spina. Lekkie spinanie czułam dopiero pod koniec ciąży, a ostatecznie i tak nie miałam swoich skurczy i urodziłam przez cc.

O 16 mam wizytę u ginki. Nie wiem czy jakiś stan zapalny mi się nie zaczyna. Czy Wy też macie zwiększoną ilość wydzieliny takiej mlecznej wodnistej? Wczoraj to strasznie ze mnie ciekło i nie wiem czy to normalne. Nic mnie nie swędzi i nie biorę niczego dopochwowo.

reklama
Mamka u mnie aż biało ;) w pierwszej ciąży też tak miałam. Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby coś z tym robić. Dopóki to nie stan zapalny to poco?? Wkładka i jazda ;)

Do góry