reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

U nas w szpitalu nie robiki problemow. Na izbie przyjec jak mialam podpisac zgody to dokladnie pytalam na co to zgoda i jak mi sie nie podobalo to pisalam ze NIE WYRAZAM ZGODY. A pomimo cc maly byl przy mnie caly czas. Wzieli go tylko na badanie sluchu.

reklama
Cześć,

mam na imię Paulina :) Termin mam na 28 czerwca, oczywiście wyliczyłam go na razie sama. U lekarza już byłam ale było za wcześnie i idę teraz 04.11 żeby zobaczyć serduszko :):) Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Jest to moja 3 ciąża mam nadzieję, że w końcu będzie ona szczęśliwa i w czerwcu przywitam swoje upragnione dzieciątko. Mam 26 lat

Byłam wczoraj na kolejnej wizycie u gina (tym razem prywatnej u ordynatora oddziału położniczego) i wszystko jest dobrze. Podejrzałyśmy dzieciątko, jest i żyje :) dowiedziałam się, że muszę jeść do 3 godziny, nie robic dużej przerwy nocnej na jedzenie tzn przed samym snem coś zjeść, choćby banana i potem od razu rano (chodzi tu o zapobieganie spadkom i skokom cukru). Od razu powiem, że glukoza u mnie prawidłowa i w pierwszej ciąży tez było ok. Z ciekawostek, o których nie wiedziałam, to że w ciąży przeciwwskazana jest zielona herbata (ryzyko uszkodzenia serca dziecka), czerwona herbata (silnie odwadniająca) i ryby wędzone. O innych produktach typu surowe mięso i ryby, sery pleśniowe wiedziałam. Też nie mam objawów ciążowych poza obrzmiałymi piersiami. Powiedziałam własnie że mam już spory brzuszek no i wzdęcia. Pani dr powiedziała, że to typowe objawy drugiej ciąży, że szybko spowalnia się perystaltyka i dochodzi do wzdęć. W razie dużego dyskomfortu można brać Espumisan.

Po wizycie pojechaliśmy na imieniny do dziadka i tak myślałam - jak tylko weszłam wszyscy wiedzieli że jestem w ciąży :D ale to chyba dlatego że jestem szczupła, drobna i zero brzucha także jakiekolwiek odstępstwo już jest podejrzane ;)

Mieszkam w Warszawie na Żoliborzu :)

A co do szczepionek to powiem tak: ja w szczepienia wierzę i szczepię ale nikogo nie zamierzam przekonywać do tego. Tak samo jak mnie nikt nie przekona do szkodliwości szczepionek. Każda matka sama decyduje o swoim dziecku.

Mama_ka ale zaskoczyłaś mnie z tą zieloną herbatą :szok: Wczoraj sobie właśnie kupiłam zieloną z melissą , bo uznałam że to pewnie takie zdrowe. Mimo że normalnie nie lubię zielonej herbaty. Dobrze jednak wertować forum :) Fajnie, że z maluszkiem wszystko ok :)

A ja od dwoch dni nosze te opaski na rece przeciw mdloscia i na razie pomaga! :-) Nosze caly dzien tylko do spania zdejmuje bo mi juz wtedy przeszkadzaja.
Poza tym niestety mam okropne problemy z dziaslami... bola, puchna i krwawia :-( bede plukala szalwia a jak nie pomoze to do dentysty.

reklama
Do góry