reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Hihi moja nie rozumie slowa "nie" jeszcze, wiec nie mamy dylematu kiedy mowic :p
Czesto tak jest ze ciaza odblokowuje cos w organizmie albo psychice i dlatego kolejne ciaze czesto latwiej przychodza.

reklama
Ja juz po pierwszej wizycie u gina. Zobaczyłam moje maleństwo- pęcherzyk żółtkowy i bijace serduszko :) za 2 tyg ide na lepsze usg prywatnie. Jestem szczęśliwa bo zaskakujaco dobrze sie czuję wiec jak ciazy nie widze, to nie wierze ze jest ;) ja synkowi powiem jak zacznie mi brzuch rosnac czyli pewnie w okolicy Świąt Bożego Narodzenia. Mam juz taka książeczkę o dziewczynce, ktorej mama jest w ciąży i tam wszystko jest przystepnie pokazane na obrazkach. Bedziemy sobie ja czytac zeby temat nie byl calkiem obcy.

Hej kochane.;-);-) Gratuluję pozytywnych teścików i pomyślnych wizyt u ginów. :)
Ja,słuchajcie,z tego przerażenia dopiero dzisiaj zamówiłam testy z ebaya...:zawstydzona/y: Powinny być jutro,najpóźniej pojutrze,więc najdalej w sobotę dowiem się, czy "zamieszkał" sobie u mnie 3 szkrab. Pomimo strachu i irracjonalnej niechęci, jednak coraz częściej myślę o tym,że jeśli będę w ciąży,to przecież to jest błogosławieństwo (wprawdzie samego stanu ciąży nienawidzę,ehh),tak? Ile dziewczyn latami stara się o pierwsze dziecko... Mam straszny mętlik w głowie.
Czy któraś z was może też testuje jutro lub w sobotę? Czy wszystkie już zapylone?;-);-);-)
P.S. Może stworzymy listę czerwcówek 2016? Nick,wiek,która ciąża ...no takie tam bajery jak na mamusiowych wątkach? Czy jeszcze jednak za wcześnie na to?
P.S2.: Eee. wiecie,ja coś tak dziwnie czuję,że wcale tego testu nie muszę robić. Bo po prostu CZUJĘ to,że jestem w ciąży...no sama nie wiem. Ponoć krótko po porodzie to się często zdarza i bardzo łatwo zaciążyć. No to mam. :-):-):-)

Mama_ka - gratulacje serduszka :-) a jesli moge zapytac, czemu idziesz na dodatkowe usg prywatnie, poza bijacym serduszkiem chyba niewiele wiecej jeszcze dasz rade zobaczyc.

Taki mam termin kolejnej wizyty i gin kazał zrobić lepsze usg z pomiarami, bo ten jego aparat jest strasznie słaby. Bał się nawet, że nic nie zobaczymy, ale zobaczyliśmy. Niestety nie było słychać serduszka ale wyraźnie było je widać jak się rytmicznie rusza :) A 2 tygodnie to bardzo dużo na tym etapie więc sądzę, że znacznie więcej zobaczę niż dzisiaj :D

heloł ...

ja dziś ledwo żyję ... czuję się potwornie osłabiona, do tego dołączył ból głowy ... w pracy odliczałam minuty do końca :baffled: jak dobrze, że jutro piątunio :-)
a potem byle do poniedziałkowej wizyty ...

jagódka, qraa
.... witam i gratuluję :-)
mama_ka, super, że wszystko w porządku :tak:

my na razie nie zamierzamy się chwalić, dzieciom (w zasadzie dziewczynkom) też nie mówimy, bo są w takim wieku, że opowiadają absolutnie wszystko ;-) chcę poczekać min. do 12 tyg., do usg genetycznego ... jeśli będzie tak, jak w poprzednich ciążach, brzuch mnie szybko nie zdradzi ;-)
poza tym, już przy 3 dziecku więcej nasłuchaliśmy się lamentów nad naszym losem i wyrazów współczucia, niż gratulacji, więc wolę nawet nie myśleć, co będzie teraz ;-)

karotka, dziwnie u Ciebie z tą @ ... oby było po Twojej myśli :tak:

A ja jeszcze nie umówiłam się do lekarza. Tu do 9 tygodnia tak jakby ciąży nie było. A lekarz co najwyżej zrobi mi test a to już mam za sobą. Za góra dwa tygodnie pójdę. I po 7 tygodniu może zrobię prywatne usg żeby zobaczyć czy wszystko ok bo tu tylko dwa usg w 12 i 20 tygodniu.

Mama_ka - a teraz wszystko jasne :-) ja sie nie moge doczekac serducha ale to pewnie za jakies dwa tyg.
JoL- nie ma co lamemtowac, nalezy podziwiac. Ja planowalam zawsze dwojke, bo jak dla mnie wywazenie miedzy praca a rodzina. A kazda kolejna ciaza to ograniczenie czasu w pracy, kolejne dziecko to mniej projektow itp. Tzn udalo nam sie ze bedzie dwojeczka ciagiem zebym miala odchowane i mogla spokojnie wrocic do pracy z lekko odrosnietymi dziecmi :-) ale zawsze mi sie marzyla gromadka dzieciakow, tylko szkoda mi czasu na te ciaze :p mimo ze sie swietnie czulam. Ehh zjesc ciastko i miec ciastko...
Karotka - oby testy doszly szybciutko :-) ja co prawda kp przez 7 miesiecy, ale caly ten czas mialam mega nieregularne cykle od 24-37 dni. Kolezanki z mm tez dosc dlugo mialy wahania. Moze to takie wahniecie? Zycze zeby tescik pokazal ci to czego pragniesz :-)
A co do forum, to chyba nam musza grupe najpierw zrobic. Dziwne ze jeszcze nie powstala... Bo teraz sie mieszamy na glownym.

qraa no też jestem ciekawa kiedy w końcu zrobią oficjalną grupę Czerwcówki 2016.;-) Zazwyczaj szło im to sprawnie. Też mam nadzieję,że testy przyjdą max w sobotę. :) A co do cykli...przed zajściem w 2 ciążę miałam baaaardzo nieregularne (choć nie zawsze tak było,od ok 2-3 lat tak mam), zdarzało się,że przez 3 miesiące nie miałam okresu. Toteż kompletnie olałam w tamtym roku we wrześniu fakt,że @ nie ma...no i pod koniec listopada na zwykłej wizycie u ginki,na której chciałam też poprosić o tabletki ,wyszło,że to 12 tc...
Cóż, za dużo chyba teraz o tym myślę. :-) Swoją drogą,dziewczyny,mówię wam,rodziłam we wrześniu i czerwcu i ZDECYDOWANIE lepiej rodzić w czerwcu, booo... nie trzeba się bujać z tym brzucholem przez całe wakacje,kiedy często są upały. :wściekła/y:

reklama
karotka00 no to czekamy na testy :) a z zakladaniem tematu musimy poczekac az zrobia nam watek:-)
Ja jutro mam ginekologa, a dzisiaj robilam bete i mam 22500 :-)

Do góry