reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

reklama
Ja też nadal wymiotuje na szczęście tylko rano wtedy czuje się też najgorzej.
Ale się stresuje wizyta :/ biszkopt do tortu zrobiony. oczywiście kombinowałam dodałam barwnik i nie urósł odpowiedni więc musiałam dodatkowy upiec

Kaana oj może się poprawi jeszcze

Ajdja ja przyjmuje w tabletkach bo mam wynik na granicy'
Polecam cytrynian najlepiej wchłania się

Kaana paser ci założą. Na forum ciążowym córki była dziewczyna która to miała bo podobne problemy do twoich i donosiła i urodziła zdrową córkę ( choć nie co przed terminem). Nie taki diabeł straszny. Leż i wypoczywaj o resztę niech zadba lekarz :)
Ajdja bierzesz magnez bo to typowy objaw niedoboru magnezu.

Kaana wszystko będzie dobrze. ;) :* nie pozostaje Ci nic innego jak odpoczywanie.
Ajdja ja biorę magne b6 dopiero z tydzień także na efekty chyba za wcześnie ale póki co nogi mnie nie bolą wieczorami a bolaly.

Ja biorę kompleksowo witaminy dla ciężarnych. Nie wiem czy magnez tam jest, ale myślę że tak. Żadnych problemów z nogami na razie nie mam. W pierwszej ciąży skurcze łydek miałam dopiero koło 33-34tc

Kaana współczuję ale najważniejsze, że lekarz szybko to zdiagnozował i będzie to obserwował. Nawet jeśli będzie musiał założyć Ci pessar na szyjkę macicy to nie koniec świata, miałam koleżanki na poprzednich forach z pessarem, samo założenie jest prawie bezbolesne i zupełnie nie wyczuwalne a poprawia to i bezpieczeństwo malucha ale i też Twój spokój w tej sytuacji. Dużo odpoczywaj i nie martw się, wszystko będzie dobrze :-)

Część dziewczyny :)
Kaana mam wielką nadzieje że będzie dobrze :) Nie no... Kurcze... musi być dobrze!!!:biggrin2: Zobaczysz wszystko się dobrze ułoży nie stresuj się, odpoczywaj leż najlepiej na lewym boku:) Trzymam kciuki za Ciebie:)

Ja dzisiaj mam szalony dzień rano zakupy świąteczne <lekkie> bo prezenty dla mojej córeczki i mężusia:) potem obiadek no i z małą robiłyśmy dzisiaj śnieżynki z papieru:) teraz zrobiłam sałatke owocową(Pyszna góra witamin) i wcinamy sobie mam chwilę dla siebie bo mała artystka moja brokatuje i je:) mam pełno energii dzisiaj... :) i moje maleństwo w brzuchu czuje że też ma:) Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

Matko co za kraj!
Nikt mi nie chce wypisać skierowania na echo serca płodu. Twierdzą że skoro mam opiekę prywatną z pracy to moje sprawa i niech oni się martwią.
Lekarz rodzinny też nie chce wypisać(a Ujastek potwierdził że spokojnie może być od rodzinnego)
Ręce opadają jedyny ratunek to wizyta w jakimś gabinecie prywatnym który ma też umowę z NFZ i nie będzie robić fochów.
Wysłałam wiadomość mojej pani doktor. Niech coś wymyśli. Nie rozumiem tylko jak to jest że skoro należą mi się badania prenatalne na fundusz i na tych badaniach okazuje się że konieczne jest echo serca to dlaczego to nie idzie z automatu tylko muszę błagać?
A żeby nie wydawało się łatwo to bardzo mi zależy na czasie bo terminy na echo już dają na koniec stycznia a nie mogą mnie zarejestrować dopóki nie będę miała skierowania w ręce :(

reklama
Do góry